Joomla 3.8.5 problem z wczytaniem kilku skryptów/modułu
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Joomla 3.8.5 problem z wczytaniem kilku skryptów/modułu

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-10-2010
    Wpisy
    53
    Punkty
    10

    Domyślny Joomla 3.8.5 problem z wczytaniem kilku skryptów/modułu

    Witam, na stronie https://nasielsk.pl/gmina/online były wyświetlane 3kamerki online z użyciem w artykule modułów (własny html) z obsadzonym skryptem przy użyciu dodatek Sourcerer
    tak wygląda kod dla jednej kamery:
    Kod:
    {source}
    <script  class="video-player-nadaje-com" data-player-id="3458"  src="https://player.nadaje.com/video/1.0/embed.min.js"></script>
    {/source}
    tak wyglądał artykuł:
    Kod:
    {loadmodule mod_custom,Kamera Skwer}
    {loadmodule mod_custom,Kamera Parking}
    {loadmodule mod_custom,Kamera Wieza}
    po aktualizacji joomli do najnowszej wersji 3.8.5 działa tylko 1kamera... zmieniłem te menu na przegląd artykułów 1kategorii .. i też jest to samo .... jak można zobaczyć każda kamerka oddzielnie działa , a razem tylko 1 ...
    mam zainstalowany jQuery Easy i nie pomaga .. co może być przyczyną tego problemu?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    182
    Punkty
    52

    Domyślny

    Część zasobów masz zablokowane z powodu 'mixed content' - na witrynie z https:// próbujesz pobrać zasoby poprzez http://, np. http://jwpsrv.com/library/5FSC3i6wEeSbXyIACtqXBA.js

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-10-2010
    Wpisy
    53
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez adam.lachut Zobacz wiadomość
    Część zasobów masz zablokowane z powodu 'mixed content' - na witrynie z https:// próbujesz pobrać zasoby poprzez http://, np. http://jwpsrv.com/library/5FSC3i6wEeSbXyIACtqXBA.js

    A.
    czyli wystarczy dodać S w interpretacji skryptu w pliku konfiguracyjnym ? sprawdzę ... ale na poprzedniej wersji joomla nie było tego problemu a nic nie zmienialiśmy prócz aktualizacji joomla


    EDIT: nie pomaga zrobienie https:// sprawdzę jeszcze gdzie tak jest i postaram się to poprawić ... jakieś inne propozycję?

  5. #4
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 055
    Punkty
    187

    Domyślny

    A po co robisz artykuł modułów, skoro i tak używasz modułu własnego kodu html?
    Nie lepiej to:
    Kod:
    {source}
    <script  class="video-player-nadaje-com" data-player-id="3458"  src="https://player.nadaje.com/video/1.0/embed.min.js"></script>
    {/source}
    Wstawić bezpośrednio w artykule?

    W końcu nagłówki (i inne elementy kodu html) możesz ustawić samodzielnie w artykule.
    Może to przekombinowanie jest tero powodem.
    Webdeveloper do usług ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-10-2010
    Wpisy
    53
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez moje Zobacz wiadomość
    A po co robisz artykuł modułów, skoro i tak używasz modułu własnego kodu html?
    Tak było ustawione bo kiedyś był mały moduł na stronie wyświetlający mały filmik .. ale w między czasie doszły kolejne kamerki i zażyczyli sobie takiej formy ...
    Proszę o tak teraz wygląda artykuł https://nasielsk.pl/gmina/online/nasielsk-online-skwer

    Kod:
    A ->>
    {source}
    <script  class="video-player-nadaje-com" data-player-id="3458"  src="https://player.nadaje.com/video/1.0/embed.min.js"></script>
    {/source}
    B ->>
    {source}
    <script  class="video-player-nadaje-com" data-player-id="3457"  src="https://player.nadaje.com/video/1.0/embed.min.js"></script>
    {/source}
    C ->>
    {source}
    <script  class="video-player-nadaje-com" data-player-id="3459"  src="https://player.nadaje.com/video/1.0/embed.min.js"></script>
    {/source}
    jakieś pomysły dlaczego to nie hula ?

  7. #6
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 055
    Punkty
    187

    Domyślny

    Skorzystaj z konsoli (Ctrl + Shift + K w Firefox'ie), pojawią Ci się komunikaty błędów, między innymi taki:
    Kod HTML:
    Błąd mapy źródła: request failed with status 404
    URL zasobu: https://player.nadaje.com/video/1.0/embed.min.js
    URL mapy źródła: prod.simple.js.map
    Czy taki:
    Kod HTML:
    Metoda getPreventDefault() jest przestarzała. Należy używać defaultPrevented.
    I co ważne, taki:
    Kod HTML:
    Error: only one instance of babel-polyfill is allowed
    Jesteś pewien, że ten sam plik JS (player.nadaje.com/video/1.0/embed.min.js) należy wczytywać kilkukrotnie?

    Babel i React odpowiadają za wczytywanie i osadzanie kodu odtwarzania kamerek live.
    Webdeveloper do usług ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-10-2010
    Wpisy
    53
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez moje Zobacz wiadomość
    Jesteś pewien, że ten sam plik JS (player.nadaje.com/video/1.0/embed.min.js) należy wczytywać kilkukrotnie?
    Takie skrypty na stronę generuje mi nadaje.com ...Załącznik 9287Załącznik 9288Załącznik 9289 .. wszystko działało idealnie do momentu aktualizacji joomli ...


    Cytat Wysłane przez moje Zobacz wiadomość
    Metoda getPreventDefault() jest przestarzała. Należy używać defaultPrevented.
    jak to zrobić żeby to zamienić ? wujek google nic nie podpowiada na takie hasło

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-10-2010
    Wpisy
    53
    Punkty
    10

    Domyślny

    nie mogę edytować tematu zgłosiłem to do nadaje.com i mi napisali:
    Dziękuję za zgłoszenie! Tak robiliśmy update playera w ostatnim
    tygodniu. Rozpoczynamy diagnostykę i postaramy się naprawić problem
    jeszcze dziś.
    a że połączyło się to z aktualizacją joomli to szukałem tam przyczyny ... dziękuję za wszystkie podpowiedzi .. mam nadzieję że to co oni zrobią wystarczy dla każdego za wskazanie problemów duże piwko

  10. #9
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 055
    Punkty
    187

    Domyślny

    Taka podpowiedź, a raczej przypomnienie, bo już mogłeś to sprawdzić chwile temu.

    Skoro błędem jest wielokrotne wywołanie kodu, to może sprawdzić, jak to za działa jeśli tylko raz wstawisz url pliku js?
    Webdeveloper do usług ;)

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-10-2010
    Wpisy
    53
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez moje Zobacz wiadomość
    Taka podpowiedź, a raczej przypomnienie, bo już mogłeś to sprawdzić chwile temu.

    Skoro błędem jest wielokrotne wywołanie kodu, to może sprawdzić, jak to za działa jeśli tylko raz wstawisz url pliku js?
    https://nasielsk.pl/gmina/online
    już wszystko działa tak jak poprzednio ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Dodatki do joomla problem z wczytaniem
    przez kristof84torun na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 17-09-2009, 18:21
  2. problem z wczytaniem grafiki (Joomla 1.5)
    przez kursywa07 na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-09-2009, 19:58
  3. Problem z wczytaniem danych podstawowych (instalacja)
    przez mardag na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-01-2009, 22:05
  4. problem z wczytaniem pliku migracyjnego
    przez javelin na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 13-01-2009, 19:34
  5. Problem z wczytaniem pliku do Docman
    przez psychol1986 na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 07-04-2008, 21:08

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •