ilość znaków w polach dodatkowych.
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: ilość znaków w polach dodatkowych.

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    20-02-2018
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny ilość znaków w polach dodatkowych.

    jak mam zwiększyć ilość możliwych znaków do wpisania w polu dodatkowym?
    na naszym sklepie internetowym w niektórych produktach jest rozwinięcie z możliwością wyboru koloru:



    tylko że jak chcę w nowym produkcie coś takiego zrobić to mam ograniczoną ilość znaków w polu: "drop box selection separated by comma". Czy
    można to jakoś zmienić? Muszę zrobić więcej kolorów i nie mieszczą się.
    nie jestem informatykiem więc proszę o jasne wyjaśnienie. Z góry dzięki


  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    867
    Punkty
    96

    Domyślny

    Ale w jakim sensie nie mieszczą się?
    Można wpisać tylko np. 5 kolorów i 6,7,8 nie wchodzi.
    Czy to kwestia wizualna? Czyli możesz wpisać ile chcesz ale są tak jakby "obcinane"?
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    20-02-2018
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    wlaśnie jak mam juz wpisane kilkanaście
    kolorów, to nie mogę dopisać więcej, a asortyment się poszerzył.

  5. #4
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    867
    Punkty
    96

    Domyślny

    Trzeba by zmienić ilość dopuszczalnych znaków dla tego pola w bazie danych.
    Przeszukaj bazę danych by znaleźć wartości jakie zawiera. W ten sposób znajdziesz i tabelę i kolumnę - wystarczy edytować tabelę i zmienić dopuszczalną liczbę znaków.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    20-02-2018
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    edycja tych pół dodatkowych wygląda jak poniżej. Nic innego pasującego nie znalazłam.

    POLA DODATOKOWE.jpg

  7. #6
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    867
    Punkty
    96

    Domyślny

    Nie, ja mówię o BAZIE DANYCH, tam gdzie dane są de facto zapisywane.
    Podawałaś dane bazy podczas instalacji.
    Musisz się do niej zalogować i tam zmienić.

    http://prntscr.com/ihpura

    Tabela: _virtuemart_product_customfields
    Kolumna customfield_value

    Tam masz typ varchar(2500). Zmień 2500 na większą liczbę.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    20-02-2018
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Znalazłam bazę danych, ale tam jest takie coś jak poniżej. Przepraszam że tak dopytuję, nie instalowałam tego sklepu, nie znam się na tym kompletnie, tylko go obsługuję, dodaję produkty, aktualizuję ceny
    BAZY DANYCH.jpg.

  9. #8
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    867
    Punkty
    96

    Domyślny

    Nie, wciąż poruszasz się w obrębie zainstalowanej aplikacji. Do bazy danych dostaniesz się przez MyPHPAdmin (usługodawca najczęściej podaje link do niego np. sql.nazwa.pl).
    W tym momencie doradzam być jednak zwróciła się do specjalisty - może osoby która wam tworzyła stronę.
    Rozumiem, że tylko obsługujesz sklep - zatem możesz nie mieć wystarczającej wiedzy by robić coś bezpośrednio w bazie. błędne działanie może spowodować uszkodzenie danych lub samego sklepu.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    20-02-2018
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    dziękuję bardzo, myślałam że można to łatwiej zmienić. Pozdrawiam

Podobne tematy

  1. DJ-Classifieds - nowa linia w polach dodatkowych
    przez adiau2 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 12-11-2014, 23:41
  2. [K2] Informacje o polach dodatkowych
    przez shados na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 15-04-2014, 14:42
  3. Wyszukiwanie produktów uwzg. parametry w polach dodatkowych Virtuemart2
    przez prozaq na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-08-2012, 10:57
  4. Brak polskich znaków w dodatkowych zdjęciach mediach Virtuemart
    przez sylwekb na forum Biznes: sklepy, ogłoszenia, katalogi produktów
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-04-2011, 17:27
  5. SOBI2 - Dodatkowe opcje w polach formularza
    przez togal7 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 11-11-2010, 22:58

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •