captcha przy rejestracji joomla i vrtuemart i pytanie do ogólnej rejestracji.
Wyniki 1 do 4 z 4

Temat: captcha przy rejestracji joomla i vrtuemart i pytanie do ogólnej rejestracji.

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    18-07-2008
    Wpisy
    195
    Punkty
    13

    Domyślny captcha przy rejestracji joomla i vrtuemart i pytanie do ogólnej rejestracji.

    Witam, dawno mnie nie było
    na rzecz autorskiego CMS powoli odchodzę do joomala
    ale mam problem z jednym z swoich starych serwisów który cały czas działa na joomla
    1. mianowicie mam pytanie uruchomiłem captcha na rejestrację joomla - czy jest tez możliwość na rejestrację w Virtuemart? - bo szczerzę nie znalazłem. - może źle szukam.

    2. jeśli mam rejestrację przez Virtuemart mogę wyłączyć rejestrację w joomla? czy to jedno z drugim się wiąże?

    3. dodatkowo mam autorską aplikację która przez Appi z Allegro tworzy konta z automatu i wysyła linki do ludzi, którzy zakupili z allegro.
    zastanawia mnie - skoro aplikacja tworzy konta bezpośrednio przez wpis do bazy danych - nie ingerując w to Joomla. czy wyłączenie rejestracji urzytkowników w joomla zablokuje to?

    bo chcąc ograniczyć spam robiąc jak w punkcie 1i2 nie chciał bym zaszkodzić aplikacji

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 065
    Punkty
    120

    Domyślny

    1. Niestety VM nie używa Captcha z Joomli ale ma własne pole. Zobacz w konfiguracji: http://prntscr.com/ik2wgo

    2. Jedno wiąże się z drugim - nie wyłączaj.

    3. Jeśli bezpośrednio w bazie danych to pomija jakikolwiek skrypt rejestracji. Wtedy nie ma znaczenia czy rejestracja jest włączona czy nie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    18-07-2008
    Wpisy
    195
    Punkty
    13

    Domyślny

    hm... tak dawno nie korzystałem z joomla że powoli z lekko zaawansowanego staję się laikiem
    ustawiłem tak jak pokazujesz ale hm.... ni ma :
    https://aptekazula.pl/index.php?opti...ter&Itemid=107

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 065
    Punkty
    120

    Domyślny

    A modyfikowałeś szablon VM? Może kod gdzieś zmieniłeś?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Pytanie podstawowe - Jaki komponent do Joomla!2.5 aby były komentarze - bez CAPTCHA!
    przez anjo na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 04-06-2013, 20:31
  2. Captcha dla rejestracji
    przez WooB na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 13-04-2011, 10:46
  3. Captcha ? jakiś kod do wpisana w rejestracji pomoc :(
    przez hl3b4n na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 17-11-2010, 22:00
  4. Kod captcha przy rejestracji
    przez klausania na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 08-12-2007, 12:16
  5. Jaka rozdzielczość serwisu? Pytanie natury ogólnej.
    przez karol.cz na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 08-07-2007, 11:45

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •