captcha przy rejestracji joomla i vrtuemart i pytanie do ogólnej rejestracji.
Wyniki 1 do 4 z 4

Temat: captcha przy rejestracji joomla i vrtuemart i pytanie do ogólnej rejestracji.

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    18-07-2008
    Wpisy
    195
    Punkty
    13

    Domyślny captcha przy rejestracji joomla i vrtuemart i pytanie do ogólnej rejestracji.

    Witam, dawno mnie nie było
    na rzecz autorskiego CMS powoli odchodzę do joomala
    ale mam problem z jednym z swoich starych serwisów który cały czas działa na joomla
    1. mianowicie mam pytanie uruchomiłem captcha na rejestrację joomla - czy jest tez możliwość na rejestrację w Virtuemart? - bo szczerzę nie znalazłem. - może źle szukam.

    2. jeśli mam rejestrację przez Virtuemart mogę wyłączyć rejestrację w joomla? czy to jedno z drugim się wiąże?

    3. dodatkowo mam autorską aplikację która przez Appi z Allegro tworzy konta z automatu i wysyła linki do ludzi, którzy zakupili z allegro.
    zastanawia mnie - skoro aplikacja tworzy konta bezpośrednio przez wpis do bazy danych - nie ingerując w to Joomla. czy wyłączenie rejestracji urzytkowników w joomla zablokuje to?

    bo chcąc ograniczyć spam robiąc jak w punkcie 1i2 nie chciał bym zaszkodzić aplikacji

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    667
    Punkty
    86

    Domyślny

    1. Niestety VM nie używa Captcha z Joomli ale ma własne pole. Zobacz w konfiguracji: http://prntscr.com/ik2wgo

    2. Jedno wiąże się z drugim - nie wyłączaj.

    3. Jeśli bezpośrednio w bazie danych to pomija jakikolwiek skrypt rejestracji. Wtedy nie ma znaczenia czy rejestracja jest włączona czy nie.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    18-07-2008
    Wpisy
    195
    Punkty
    13

    Domyślny

    hm... tak dawno nie korzystałem z joomla że powoli z lekko zaawansowanego staję się laikiem
    ustawiłem tak jak pokazujesz ale hm.... ni ma :
    https://aptekazula.pl/index.php?opti...ter&Itemid=107

  5. #4
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    667
    Punkty
    86

    Domyślny

    A modyfikowałeś szablon VM? Może kod gdzieś zmieniłeś?
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

Podobne tematy

  1. Pytanie podstawowe - Jaki komponent do Joomla!2.5 aby były komentarze - bez CAPTCHA!
    przez anjo na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 04-06-2013, 19:31
  2. Captcha dla rejestracji
    przez WooB na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 13-04-2011, 09:46
  3. Captcha ? jakiś kod do wpisana w rejestracji pomoc :(
    przez hl3b4n na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 17-11-2010, 21:00
  4. Kod captcha przy rejestracji
    przez klausania na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 08-12-2007, 11:16
  5. Jaka rozdzielczość serwisu? Pytanie natury ogólnej.
    przez karol.cz na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 08-07-2007, 10:45

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •