Kotwica nie dziala - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 16 z 16

Temat: Kotwica nie dziala

  1. #11
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 934
    Punkty
    211

    Domyślny

    Jak?

    CTRL+C następnie CTRL+V. Alternatywnie przy pomocy menu kontekstowego. Używając edytora tekstowego.

    Gdzie?

    Jest napisane w poście: "w index.php szablonu, na samym końcu a tuż przed </body>

    Jak sie używa Gantry 5?

    https://lmgtfy.com/?q=how%20to%20use%20gantry%205&s=ghttps://lmgtfy.com/?q=how%20to%20use%20gantry%205&s=ghttps://lmgtfy.com/?q=how%20to%20use%20gantry%205&s=g
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Nowicjusz
    Dołączył
    14-11-2005
    Wpisy
    26
    Punkty
    10

    Domyślny

    Woj, czy takie odpowiedzi komuś pomagają???????? Czy t tylko robienie sobie dobrze na samopoczucie?

    - Jak to umieścić i gdzie, jak się używa Gntry 5??? -może powinienem napisać gdy -gdy się używa Gantry, ale sądziłem że to nie jest trudno zrozumień :(

    Każde umieszczenie tego w pliku index, powoduje wsypani esię strony, sądzę, że w samym Gantry jest jakieś miejsce do umieszczania takich skryptów, pytałem włażnie o to.
    Trochę drażni ta czysto Polska arogancja :((

  4. #13
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    320
    Punkty
    37

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez roman Zobacz wiadomość
    Woj, czy takie odpowiedzi komuś pomagają???????? Czy t tylko robienie sobie dobrze na samopoczucie?

    - Jak to umieścić i gdzie, jak się używa Gntry 5??? -może powinienem napisać gdy -gdy się używa Gantry, ale sądziłem że to nie jest trudno zrozumień :(

    Każde umieszczenie tego w pliku index, powoduje wsypani esię strony, sądzę, że w samym Gantry jest jakieś miejsce do umieszczania takich skryptów, pytałem włażnie o to.
    Trochę drażni ta czysto Polska arogancja :((
    Myślę, że arogancją jest taki post jak Twój.
    1. Pierwsza podstawowa zasada "Jakie pytanie taka odpowiedź"
    2. z postu nie zawsze można wywnioskować wiedzy autora
    3. jeśli coś jest niezrozumiałe, to zawsze warto dopytać.
    4. na forum udzielają się wolontariusze, więc trochę szacunku.

    Tobie może nie ale to forum pomogło setkom a może nawet tysiącom użytkownikom.

    pzdr

  5. #14
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 934
    Punkty
    211

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez roman Zobacz wiadomość
    Każde umieszczenie tego w pliku index, powoduje wsypani esię strony
    A pokaż zawartość pliku index.php.

    Hmmm, dla Gantry 5 to może być nieco bardziej złożone bo, o ile pamiętam, tam w użyciu sa bloki i index.php tylko je spaja.

    Jak się nazywa twój szablon? Ewentualnie czy udostępnić paczkę z tym szablonem?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15
    Nowicjusz
    Dołączył
    14-11-2005
    Wpisy
    26
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tam jest jeszcze ciekawiej, bo taka funkcja wyraźnie jest już obecna. Gdy wstawiam "klocek" do góry, on właśnie tak się ładnie przesuwa. Czyli to już jest tylko gdzie i jak się do tego odwołać, będę dzisiaj szukał.
    Mój szablon to ten najpopularniejszy. Hydrogen 5.4

    Index:

    <?php
    /**
    * @package Gantry 5 Theme
    * @author RocketTheme http://www.rockettheme.com
    * @copyright Copyright (C) 2007 - 2017 RocketTheme, LLC
    * @license GNU/GPLv2 and later
    *
    * http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
    */


    defined('_JEXEC') or die;






    // Bootstrap Gantry framework or fail gracefully (inside included file).
    $gantry = include __DIR__ . '/includes/gantry.php';


    /** @var \Gantry\Framework\Theme $theme */
    $theme = $gantry['theme'];


    // All the custom twig variables can be defined in here:
    $context = array();


    // Render the page.
    echo $theme->render('index.html.twig', $context);

    ------------------------------------------------
    i tyle.

  7. #16
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 934
    Punkty
    211

    Domyślny

    Dobra, wejdź na Zaplecze -> Rozszerzenia -> Szablony i kliknij na twój szablon.
    Przejdź do zakładki Page Settings.
    W części Body Attributes zaznacz pole Before </body> i tam dodaj kodzik.

    Nie ma co grzebać w plikach, w szablonie jest na to specjalne pole.

    Ale ale, kodzik będzie działać tylko jeśli będziesz miał wcześniej (w head) zdefiniowane jQuery i odpowiednią strukturę w menu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Stronicowanie + kotwica = link nie reaguje na kliknięcia
    przez armorek na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-07-2011, 21:03
  2. Kotwica w menu
    przez hajner na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-10-2009, 09:32
  3. Kotwica w menu
    przez hajner na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 19-10-2009, 10:04
  4. joomla nie dziala admin dziala
    przez skupu na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 15-03-2007, 21:12
  5. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 29-04-2006, 00:38

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •