3.8.7 problem z joom gallery
Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: 3.8.7 problem z joom gallery

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    26-10-2007
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny 3.8.7 problem z joom gallery

    Witam.
    Napotkałem ostatnio problem z dodatkiem joom_gallery.

    Po zalogowaniu się do zaplecza i wejściu na galerie otrzymuje komunikat:
    0 - Wystąpił błąd.

    No registered feed parser for type .

    wróć na pulpit

    hosting klatka.pl doczytałem że zmieniany był parser na domyślny 5.6 i próbowałem go zmienić w .httacces na inne 5.3, 5.4, niestety nic to nie dało.

    Ktoś coś... z góry będę wdzięczny.
    Dodam, że nie zajmuje się tą stroną i tylko zostałem poproszony o ratunek i nie znam historii zmian strony ale wygląda, że nie ma żadnych innych dodatków poza galerią.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 931
    Punkty
    211

    Domyślny

    W ustawieniach JoomGallery wyłącz pokazywanie ikony kanału RSS:

    http://prntscr.com/j9t72l
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    26-10-2007
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tyle, że nie mogę wejść w żadne ustawienia galerii ale poszukam w pliku konfiguracyjnym. W widoku strony zdjęcia wcześniej dodane wyświetlają się normalnie problem jest tylko z zapleczem.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 931
    Punkty
    211

    Domyślny

    Hmmm... komunikat sugeruje problem z RSS feed...
    Spróbuj przeinstalować komponent (zrób wcześniej kopię zapasową).
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    26-10-2007
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Problem rozwiązany dziękuje za zainteresowanie.

    Gdyby ktoś komuś coś to problemem był ustawiony parser na 5.2 w pliku .httacces. Był ustawiony 2x na początku i jeszcze gdzieś w środku (nie myślałem że ktoś to może zrobić w dwóch miejscach) po przeglądnięciu wszystkiego porządnie i ustawieniu na 5.6 wszystko wróciło do normy. Oczywiście joomla i wtyczki aktualne.

Podobne tematy

  1. joom gallery problem z wczytywaniem java
    przez pawelt21 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 28-01-2011, 15:43
  2. Joom Gallery - zmiana jezyka
    przez Czleniokoleszka na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 15-05-2009, 12:59
  3. Joom Gallery-kilka pytań
    przez qst na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 01-03-2009, 22:08
  4. Joom gallery tłumaczenie
    przez michaelsaint na forum Ogłoszenia i komunikaty
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-12-2008, 03:34
  5. Joom Gallery-zakładanie galerii przez użytkownika.
    przez qst na forum Zoom Media Gallery
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 11-09-2008, 16:28

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •