Aktualizacja joomla i problemy z modułem SIG 3.6.0.
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Aktualizacja joomla i problemy z modułem SIG 3.6.0.

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny Aktualizacja joomla i problemy z modułem SIG 3.6.0.

    Witam,
    Po zaktualizowaniu strony do Joomli 3.8 i aktualizacji modułu Simple Image Gallery do wersji 3.6 - na stronie przestał wyświetlać się podgląd zdjęć. Pojawia się tylko czarne tło natomiast nie ma powiększonych zdjęć . Czy ktoś spotkał się z tym problemem? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę adres strony http://www.a-art.lublin.pl
    Pozdrawiam,

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec danieladrianka awatar
    Dołączył
    02-01-2006
    Skąd
    Lębork
    Wpisy
    409
    Punkty
    121

    Domyślny

    "przeleciałem' niemal całą stronę i nigdzie nie widzę galerii SIG w artykułach.
    reszta obrazków wyświetla się prawidłowo
    Jeśli juz prosisz o pomoc to daj konkretny link a nie ogólny i szukaj bracie wiatru w polu ......
    ...................

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    to jest link do jednego, przykładowego etui: http://www.a-art.lublin.pl/index.php...i-skorzane/439 pod opisem przedmiotu są zdjęcia z galerii SIG i po kliknięciu jednego ze zdjęć pojawia się tylko czarne tło etui.jpg

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Już chyba wiem gdzie jest problem tylko nie wiem jak go rozwiązać. Pojawił się konflikt między galeriami pod tym linkiem http://www.a-art.lublin.pl/index.php...i-skorzane/439 istnieją dwie galerie SIG i joombig album products - natomiast gdy otworzę artykuł z tego linku http://www.a-art.lublin.pl/index.php...nt/article/439 bez dodatkowej galerii SIG działa poprawnie. Czy ktoś ma pomysł jak wyeliminować problem?

  6. #5
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    713
    Punkty
    89

    Domyślny

    Tak, masz wyświetlane dwa moduły galerii.

    Ten link: http://www.a-art.lublin.pl/index.php...nt/article/439 działa dobrze bo artykuł nie ma menu item ID, wiec nie pojawia się druga galeria.

    Ten link ma już menu item ID: http://www.a-art.lublin.pl/index.php...i-skorzane/439 (ale widać tylko alias, sprawdź jakie menu item ID ma pozycja menu eduti-skorzane).

    Wyłączenie na chwilę SEF może pomóc bo zobaczysz Itemid linka. Mając go będziesz mógł zidentyfikować moduł który wyświetlany jest pod danym Itemdid czyli pozycją menu.
    Wtedy tylko go wyłączysz.

    Może też się przydać Advanced Module Manager w którym jeszcze lepiej możesz uściślić kiedy dany moduł jest wyświetlany. Dzięki temu unikniesz konfliktów.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  7. #6
    Bywalec danieladrianka awatar
    Dołączył
    02-01-2006
    Skąd
    Lębork
    Wpisy
    409
    Punkty
    121

    Domyślny

    hmm nie instalując tych dodatków nie wiem co mają w ustawieniach ale z tego co pamiętam sig miało możliwość włączenia trybu zgodności js czy cuś podobnego ;) może ten joombig też ma taką możliwość ;)

    ewentualnie używać tylko jednego z nich ;)

    ewentualnie zerknij tu ---> hop choć może to nie do końca aktualne ale warto zerknąć i dalej szukać
    ...................

  8. #7
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    713
    Punkty
    89

    Domyślny

    Ale to jest nieźle pokaszanione: http://prntscr.com/ji7r3u

    Od kiedy tag <img> ma tag zamykający </img> ???
    I obejmuje jeszcze inne kontenery <div>?
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Rzeczywiście strasznie pomieszany ten kod z SIG. Mam nadzieję, że długo mi nie zajmie całkowite usunięcie problemu

Podobne tematy

  1. SIG - nie działają skrypty na stronach z SIG
    przez rafipl na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 15-12-2011, 14:18
  2. Sig + mxcomment
    przez Bartek_F na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 21-09-2010, 23:53
  3. SIG - linki do zdjęć
    przez 1947 na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-11-2009, 11:50
  4. Stopka w SIG Plugin
    przez 1947 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 10-10-2009, 11:50
  5. SIG i Joomla 1.5
    przez dark_sand na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 28-02-2008, 09:40

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •