Artykuł i moduł na wszystkich podstronach a chcę na jednej
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Artykuł i moduł na wszystkich podstronach a chcę na jednej

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    18-11-2016
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Artykuł i moduł na wszystkich podstronach a chcę na jednej

    Witam

    Posiadam następujący problem: Na stronie głównej mam dodatki takie jak tabelę cen i formularz zamówienia od POWr. Formularz jest zawarty w artykule. Zaznaczyłem, żeby moduły pojawiały sie tylko na stronie głównej a pojawiają się również na innych podstronach. Pomóżcie, co robię źle?

    PS. Joomla aktualna

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Bo artykuł to nie moduł. Jeśli masz w artykule, to ustaw artykuł jako typ pozycji na stronie głównej i nie będzie Ci się powtarzał na iinych.
    Możesz też osadzić formularz w module i wtedy przypisujesz go do konkretnej strony/pozycji menu.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    18-11-2016
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    No dobra. Załączam screena o co dokładnie chodzi. Nie wiem jak zmienić, żeby tam gdzie zaznaczyłem było na NIE. Jak wchodzę w ustawienia danego modułu to nic nie ma, żeby to zmienić.
    Załącznik 9372

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Masz w module kartę Przypisz do stron/pozycji menu (druga karta). Na niej oznaczasz, do których stron/pozycji menu przypisujesz moduł
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    18-11-2016
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    No tak ale to jest właśnie ten problem. Bo jest zaznaczone tam, że formularz ma sie wyświetlać tylko na stronie głównej a wyświetla się na wszystkich podstronach i tak. Dlatego to dla mnie nie jest logiczne

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Nie sądzę, że masz zaznaczone, że ma się wyświetlać na głównej, a wyświetla się na wszystkich.
    Obrazek, który pokazujesz, wyświetla ustawienia modułów, ale nie konkretnego modułu. Kolumny, które zaznaczyłeś, pokazują Ci, czy moduł jest wyświetlany na wszystkich czy tylko na wybranych stronach oraz czy jest opublikowany.
    Jeszcze raz przypomnę także, że artykuł to artykul, a nie moduł. Jeśli chcesz porady, musisz się posługiwac językiem zrozumialym nie dla siebie, a dla innych użytkowników Joomla.

    Kilka ważnych pojęć
    Słownik terminów
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    18-11-2016
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dodaję screena z ustawieniem tego modułu bo widzę, że mi nie wierzysz
    Załącznik 9373

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez CraftMat Zobacz wiadomość
    Formularz jest zawarty w artykule.
    To nie jest kwestia tego, w co ja wierzę, tylko tego, o czym Ty piszesz. Moduł to nie artykuł, więc ustawienia modułów nic nie zmienią w sposobie wyświetlania artykułu.
    Krótko mówiąc, nie wiem, o czym piszesz, bo nazywasz rzeczy po swojemu, a nie po Joomlowemu.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 745
    Punkty
    191

    Domyślny

    W Joomli de facto przypisujesz moduł do menu item ID czyli numer identyfikującego pozycję menu. Ten numer ma nie tylko strona główna ale mogą go dziedziczyć elementy z nią powiązane.
    Dlatego też moduł pojawia się na głównej i na podstronach.
    Najprostszy sposób by się o tym przekonać to zobaczyć numer ID pozycji do której przypisujesz a potem wyłączyć na chwile SEF i zobaczyć jakie Itemid mają strona na których go widać.

    Dzięki temu dodatkowi możesz lepiej kontrolować gdzie moduł się wyświetla - w tym ustawić również by moduł pojawiał się wyłącznie na prawdziwej stronie głównej (nie zależnie czy inne strony dziedziczą jego Itemid czy nie)

    https://extensions.joomla.org/extens...odule-manager/
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Wyświetlanie banera na wszystkich podstronach
    przez ewelinka na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 18-11-2013, 23:35
  2. jak umieścić na wszystkich podstronach jednakowa czcionke
    przez matiz2500 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 28-03-2012, 15:28
  3. Zmiana na wszystkich podstronach meta tagi, skrypt
    przez artysta1001 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 23-02-2011, 14:34
  4. Menu na wszystkich podstronach
    przez artysta1001 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 13-10-2010, 12:00
  5. Meta dane na wszystkich podstronach.
    przez pawciok1989 na forum Różne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 29-01-2009, 20:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •