Brak możliwości zalogowania po przeniesieniu strony - Strona 3
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 30 z 30

Temat: Brak możliwości zalogowania po przeniesieniu strony

  1. #21
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Już chyba powoli zbliżamy się do rozwiązania zagadki..
    otóż..
    w bazie:
    1) wywaliłam ponad pierdylion zbędnych kont użytkowników - co najmniej 30 ich było - strona ma swoje lata, więc konta były zakładane przez ten czas
    2) zostawiłam tylko jedno konto, które przypisałam do grupy SuperUsers, aktywowałam jakimś cudem w zapleczu = to chyba była jedyna rzecz do której miałam uprawienia..

    I teraz najważniejsze - przy zmianie password varchar(100) na MD5 .. i zapisaniu
    hasło pojawia się znowu takie... przy zalogowaniu - odświeża okno z logowaniem - wraca do stanu poprzedniego
    Załącznik 9375
    Przy nie ustawieniu na MD5 - hasło moje przypisane pokazuje się zamiast tego kodu z cyferek i liter, ale przy próbie zalogowania..


    Username and password do not match or you do not have an account yet.

    Może teraz będzie wiadomo w czym tkwi problem.
    Czy da się zresetować bazę, pod kontem tego "users".. skoro to z nią, ewidentnie są problemy..
    czy szukać po prostu innej bazy danych

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Jakieś rady, sugestie?? cokolwiek.. ??

  4. #23
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 065
    Punkty
    120

    Domyślny

    Zwiastun wskazał tabele które są w tej kwestii ważne: http://forum.joomla.pl/showthread.ph...l=1#post378683

    W takiej sytuacji porównałbym strukturę mojej bazy z bazą nowo zainstalowanej Joomli. Porównaj struktury i własności kolumn.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #24

    Domyślny

    Czy baza na której pracujesz jest właściwą bazą podpiętą do strony?

  6. #25
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 065
    Punkty
    120

    Domyślny

    @blablabla: jeśli potrzebujesz bezpośredniej pomocy, możesz postawić kopię tej strony i przesłać do niej dostęp FTP, J! i PHPmyAdmin.
    Albo wysłać kopię strony bym mógł zainstalować ją u siebie.
    Albo jeśli mi zaufasz dać dostępy do obecnego systemu.

    Postaram się Ci pomóc. Napisz do mnie na PW jak to widzisz.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #26
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Już mi ktoś zadeklarował pomoc na pm.
    Mam jeszcze pytanie - bardzo istotne, ponieważ jesli się to zrobi,naprawi, to sprawa logowania nie będzie taka 'paląca'.
    po przeniesieniu na nowy serwer zniknęło jedno menu
    "Main Menu"
    Reszta jest, tylko tego nie ma .
    da się coś zrobić aby je przywrócić?
    Jeśli możesz pomóc na szybko, albo coś doradzić, to napiszę PM.

  8. #27

    Domyślny

    Przy transferze strony z jednego serwera na drugi nie ma możliwości aby coś zniknęło samo z siebie. Cała operacja musiała zostać źle wykonana.

  9. #28
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Strona była przenoszona zgodnie z instrukcją na jakiejś stronie - nie pamiętam już jakiej..
    I operacja przebiegła prawidłowo.
    Dopiero po przerzuceniu wyszły te wszystkie "kwiatki".
    Może podczas przenoszenia ja popełniłam jakiś błąd, źle wypełniłam pola podczas instalacji etc...
    Mam kopię starej strony w formacie zip i mogę tę operację zrobić jeszcze raz..

  10. #29
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    206
    Punkty
    56

    Domyślny

    Okazało się, że jednocześnie:

    - archiwum akeeba było uszkodzone - udało się odzyskać część, a pozostałą zawartość ze starszych kopii zapasowych

    - docelowy serwer miał ustawioną wersję php7, a strona jest postawiona na 2.5.x - zmiana na 5.6

    - dodatkowo porządki (wyłączenie rejestracji, zabezpieczenie /administrator, patche itp.) i jest ok

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  11. #30
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bardzo dziękuję adam.lachut za pomoc i tak profesjonalne podejście ) Stronka działa jak należy !!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Brak możliwości zalogowania do PA po przeniesieniu do innego katalogu
    przez Michalf na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 21-05-2014, 15:44
  2. Brak możliwości zalogowania, brak komunikatów
    przez gramy52 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-04-2011, 19:51
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-07-2010, 17:47
  4. brak możliwości zalogowania się
    przez strusiol na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-02-2009, 22:34
  5. z 1.0.3 do 1.0.4 - i brak w IE możliwości dobrego zalogowania - pod Firefoxem loguje
    przez rzodkiewka na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-11-2005, 19:31

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •