Brak możliwości zalogowania po przeniesieniu strony - Strona 3
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 30 z 30

Temat: Brak możliwości zalogowania po przeniesieniu strony

  1. #21
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    64
    Punkty
    2

    Domyślny

    Już chyba powoli zbliżamy się do rozwiązania zagadki..
    otóż..
    w bazie:
    1) wywaliłam ponad pierdylion zbędnych kont użytkowników - co najmniej 30 ich było - strona ma swoje lata, więc konta były zakładane przez ten czas
    2) zostawiłam tylko jedno konto, które przypisałam do grupy SuperUsers, aktywowałam jakimś cudem w zapleczu = to chyba była jedyna rzecz do której miałam uprawienia..

    I teraz najważniejsze - przy zmianie password varchar(100) na MD5 .. i zapisaniu
    hasło pojawia się znowu takie... przy zalogowaniu - odświeża okno z logowaniem - wraca do stanu poprzedniego
    Załącznik 9375
    Przy nie ustawieniu na MD5 - hasło moje przypisane pokazuje się zamiast tego kodu z cyferek i liter, ale przy próbie zalogowania..


    Username and password do not match or you do not have an account yet.

    Może teraz będzie wiadomo w czym tkwi problem.
    Czy da się zresetować bazę, pod kontem tego "users".. skoro to z nią, ewidentnie są problemy..
    czy szukać po prostu innej bazy danych

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    64
    Punkty
    2

    Domyślny

    Jakieś rady, sugestie?? cokolwiek.. ??

  4. #23
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    792
    Punkty
    92

    Domyślny

    Zwiastun wskazał tabele które są w tej kwestii ważne: http://forum.joomla.pl/showthread.ph...l=1#post378683

    W takiej sytuacji porównałbym strukturę mojej bazy z bazą nowo zainstalowanej Joomli. Porównaj struktury i własności kolumn.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  5. #24

    Domyślny

    Czy baza na której pracujesz jest właściwą bazą podpiętą do strony?

  6. #25
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    792
    Punkty
    92

    Domyślny

    @blablabla: jeśli potrzebujesz bezpośredniej pomocy, możesz postawić kopię tej strony i przesłać do niej dostęp FTP, J! i PHPmyAdmin.
    Albo wysłać kopię strony bym mógł zainstalować ją u siebie.
    Albo jeśli mi zaufasz dać dostępy do obecnego systemu.

    Postaram się Ci pomóc. Napisz do mnie na PW jak to widzisz.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  7. #26
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    64
    Punkty
    2

    Domyślny

    Już mi ktoś zadeklarował pomoc na pm.
    Mam jeszcze pytanie - bardzo istotne, ponieważ jesli się to zrobi,naprawi, to sprawa logowania nie będzie taka 'paląca'.
    po przeniesieniu na nowy serwer zniknęło jedno menu
    "Main Menu"
    Reszta jest, tylko tego nie ma .
    da się coś zrobić aby je przywrócić?
    Jeśli możesz pomóc na szybko, albo coś doradzić, to napiszę PM.

  8. #27

    Domyślny

    Przy transferze strony z jednego serwera na drugi nie ma możliwości aby coś zniknęło samo z siebie. Cała operacja musiała zostać źle wykonana.

  9. #28
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    64
    Punkty
    2

    Domyślny

    Strona była przenoszona zgodnie z instrukcją na jakiejś stronie - nie pamiętam już jakiej..
    I operacja przebiegła prawidłowo.
    Dopiero po przerzuceniu wyszły te wszystkie "kwiatki".
    Może podczas przenoszenia ja popełniłam jakiś błąd, źle wypełniłam pola podczas instalacji etc...
    Mam kopię starej strony w formacie zip i mogę tę operację zrobić jeszcze raz..

  10. #29
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    196
    Punkty
    56

    Domyślny

    Okazało się, że jednocześnie:

    - archiwum akeeba było uszkodzone - udało się odzyskać część, a pozostałą zawartość ze starszych kopii zapasowych

    - docelowy serwer miał ustawioną wersję php7, a strona jest postawiona na 2.5.x - zmiana na 5.6

    - dodatkowo porządki (wyłączenie rejestracji, zabezpieczenie /administrator, patche itp.) i jest ok

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  11. #30
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    64
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bardzo dziękuję adam.lachut za pomoc i tak profesjonalne podejście ) Stronka działa jak należy !!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Brak możliwości zalogowania do PA po przeniesieniu do innego katalogu
    przez Michalf na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 21-05-2014, 14:44
  2. Brak możliwości zalogowania, brak komunikatów
    przez gramy52 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-04-2011, 18:51
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-07-2010, 16:47
  4. brak możliwości zalogowania się
    przez strusiol na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-02-2009, 21:34
  5. z 1.0.3 do 1.0.4 - i brak w IE możliwości dobrego zalogowania - pod Firefoxem loguje
    przez rzodkiewka na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-11-2005, 18:31

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •