Brak możliwości zalogowania po przeniesieniu strony - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 30

Temat: Brak możliwości zalogowania po przeniesieniu strony

  1. #11
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Do zaplecza z uprawnieniami SU można się dostać, dodajac jeden wiersz do configuration.php. Ale trzeba znać nazwę użytkownika z uprawnieniami administracyjnymi do zaplecza.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Napisałam PM.
    Osiwieję przez tę stronkę...

  4. #13
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    @zwiastun LOL, wiem. Mój skrypt tego nie potrzebuje

    Pracowałem kiedyś dla Pentagonu... wiecie Echelon... no, ale nie mogę o tym mówić
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #14
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Bo Ty masz jakiś skrypt dla przestepców internetowych, ja tylko dla użytkowników
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #15
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    A co zrobić żeby wejść "po ludzku", jak kiedyś...?
    Zaktualizować wersję?

  7. #16
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Zbyt mało informacji udzielasz, aby cokolwiek wyrokować. Jeśłi przenosileś kopię z Akeeba Backup i odtwarzałeś na nowym serwerze, strona powinna działać. Problemem może być niska wersja PHP - podwyższenia wersji dokonasz za pomocą narzędzi panelu klienta na serwerze.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #17
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Koleżanka wykorzystała mój skrypt, dostała się do zaplecza ale nie ma uprawnień do czegokolwiek.
    Wygląda na to jakby tabela z uprawnieniami albo grupami była uszkodzona.
    W takiej sytuacji trzeba sprawdzić bazę danych i ją naprawić.

    To może okazać się trudne... może by tak zainstalować w innej bazie Joomlę ze zdrowa strukturą a potem poprzenosić co ważniejsze tabele?
    @Zwiastun, jak myślisz?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #18
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    To zależy od wielkości witryny, liczby użytkowników.
    Ogólnie rzecz biorąc, trzeba obejrzeć tabelę #__users, #__user_usergroup_map, #__usergroups, #__viewlevels.
    Zacząlbym od przywrócenia standardowej zawartości tabel #__usergroups, #__viewlevels (z nowej instalacji Joomla)
    Potem trzeba sprawdzić mapowanie konta głównego użytkownika z grupami - tabela #__user_usergroup_map. To powinno rozwiązac sprawę.
    Opis opeacji jest na wiki http://wiki.joomla.pl/Jak_odzyska%C4...inistratora%3F
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #19
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Z bazą może być problem, ponieważ nie potrafię zmienić hasła ani ustawień w tabelach - wszystko wraca do stanu "poprzedniego". Mam na myśli hasło w postaci cyferek...
    MYSQL v.5.6

  11. #20
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    A na czym polega ten problem? Operacje na bazie danych są wbew pozorom bardzo proste. Proszę przeczytać wspomniany wcześniej artykuł. NIe trzeba nigdzie wpisywac hasła w postaci zakodowanej.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Brak możliwości zalogowania do PA po przeniesieniu do innego katalogu
    przez Michalf na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 21-05-2014, 14:44
  2. Brak możliwości zalogowania, brak komunikatów
    przez gramy52 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-04-2011, 18:51
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-07-2010, 16:47
  4. brak możliwości zalogowania się
    przez strusiol na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-02-2009, 22:34
  5. z 1.0.3 do 1.0.4 - i brak w IE możliwości dobrego zalogowania - pod Firefoxem loguje
    przez rzodkiewka na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-11-2005, 19:31

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •