Usunięcie danych strukturalnych
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Usunięcie danych strukturalnych

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-06-2018
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    16
    Punkty
    2

    Domyślny Usunięcie danych strukturalnych

    Hej,

    muszę usunąć dane strukturalne w kodzie podstron; wszystkich.

    Pytanie, gdzie mogę modyfikować kod źródłowy podstron na ftp?

    A może jest taka opcja w Joomli - pracy na plikach?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    Edytuj szablon Ponieważ jak zaczniesz edytować kod źródłowy Joomli to przy pierwszej lepszej aktualizacji możesz stracić swoją pracę lub w gorszej sytuacji nie wstanie strona.

  4. #3
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 088
    Punkty
    1123

    Domyślny

    O jakich danych strukturalnych mówisz. Bo niby wiadomo, o co chodzi, ale co kto ma na myśli, to nieraz się na forum przekonaliśmy, że "ma, ino co innego".
    Żeby usunąć odwołąnia do mikrodanych pochodzące od wpisów typu
    Kod PHP:
    itemtype="https://schema.org/Article" 
    to musisz stworzyć w swoim szablonie widoki alternatywne lub własne widoki domyślne we wszystkich przypadkach, w jakich masz takie odwołania w rdzeniu. Zmiany w rdzeniu nie mają sensu, bo zostaną utracone przy najbliższej aktualizacji.
    Nawiasem mówiąc, jeśli to o to chodzi, to usuwanie jest dla mnie niepojęte. Ale każdy lub schabowe, "ino inne"
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  5. #4
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    794
    Punkty
    92

    Domyślny

    Jeśli chcesz mienić kod lub wygląd np. artykułu, musisz wykonać nadpisanie szablonem: http://wiki.joomla.pl/Zrozumie%C4%87...ania_szablonem
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-06-2018
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    16
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak, tu chodzi o schema.org/Article.

    Chodzi o taki kod w index.php:

    "@type": "AggregateRating",
    "bestRating": "5",
    "worstRating": "1",
    "ratingCount": "19",
    "ratingValue": "5"

    On jest na sztywno. Myślicie, że warto go usunąć czy Google nie ogarnie?

  7. #6
    Bywalec headge awatar
    Dołączył
    15-03-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    279
    Punkty
    76

    Domyślny

    Oceny możesz wyłączyć - tylko po co? Dzięki nim Twoje podstrony mają szansę pojawić się w wynikach wyszukiwania z "gwiazdkami".

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-06-2018
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    16
    Punkty
    2

    Domyślny

    No tak, ale to jest sztuczne, tzn. nie można na danej podstronie zagłosować ;)

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 31-01-2015, 21:00
  2. Przesunięcie logo do samej góry strony (usunięcie )pustej przestrzeni.
    przez Dixx37 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 03-10-2012, 21:34
  3. Proszę o pomoc, usunięcie użytkowników z bazy danych
    przez saymon467 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 17-03-2011, 08:25
  4. usunięcie bazy danych problem z serwisem
    przez kuba123 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 27-05-2010, 17:45
  5. Usunięcie domyślnych danych z bazy
    przez dividos na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 19-01-2009, 10:21

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •