Usunięcie danych strukturalnych
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Usunięcie danych strukturalnych

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    06-06-2018
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    31
    Punkty
    2

    Domyślny Usunięcie danych strukturalnych

    Hej,

    muszę usunąć dane strukturalne w kodzie podstron; wszystkich.

    Pytanie, gdzie mogę modyfikować kod źródłowy podstron na ftp?

    A może jest taka opcja w Joomli - pracy na plikach?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    Edytuj szablon Ponieważ jak zaczniesz edytować kod źródłowy Joomli to przy pierwszej lepszej aktualizacji możesz stracić swoją pracę lub w gorszej sytuacji nie wstanie strona.

  4. #3
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 232
    Punkty
    1127

    Domyślny

    O jakich danych strukturalnych mówisz. Bo niby wiadomo, o co chodzi, ale co kto ma na myśli, to nieraz się na forum przekonaliśmy, że "ma, ino co innego".
    Żeby usunąć odwołąnia do mikrodanych pochodzące od wpisów typu
    Kod PHP:
    itemtype="https://schema.org/Article" 
    to musisz stworzyć w swoim szablonie widoki alternatywne lub własne widoki domyślne we wszystkich przypadkach, w jakich masz takie odwołania w rdzeniu. Zmiany w rdzeniu nie mają sensu, bo zostaną utracone przy najbliższej aktualizacji.
    Nawiasem mówiąc, jeśli to o to chodzi, to usuwanie jest dla mnie niepojęte. Ale każdy lub schabowe, "ino inne"
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 156
    Punkty
    126

    Domyślny

    Jeśli chcesz mienić kod lub wygląd np. artykułu, musisz wykonać nadpisanie szablonem: http://wiki.joomla.pl/Zrozumie%C4%87...ania_szablonem
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    06-06-2018
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    31
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak, tu chodzi o schema.org/Article.

    Chodzi o taki kod w index.php:

    "@type": "AggregateRating",
    "bestRating": "5",
    "worstRating": "1",
    "ratingCount": "19",
    "ratingValue": "5"

    On jest na sztywno. Myślicie, że warto go usunąć czy Google nie ogarnie?

  7. #6
    Bywalec headge awatar
    Dołączył
    15-03-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    290
    Punkty
    77

    Domyślny

    Oceny możesz wyłączyć - tylko po co? Dzięki nim Twoje podstrony mają szansę pojawić się w wynikach wyszukiwania z "gwiazdkami".

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    06-06-2018
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    31
    Punkty
    2

    Domyślny

    No tak, ale to jest sztuczne, tzn. nie można na danej podstronie zagłosować ;)

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 31-01-2015, 22:00
  2. Przesunięcie logo do samej góry strony (usunięcie )pustej przestrzeni.
    przez Dixx37 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 03-10-2012, 22:34
  3. Proszę o pomoc, usunięcie użytkowników z bazy danych
    przez saymon467 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 17-03-2011, 09:25
  4. usunięcie bazy danych problem z serwisem
    przez kuba123 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 27-05-2010, 18:45
  5. Usunięcie domyślnych danych z bazy
    przez dividos na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 19-01-2009, 11:21

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •