Brak możliwości WYLOGOWANIA się z Joomli - help !
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Brak możliwości WYLOGOWANIA się z Joomli - help !

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    04-06-2018
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Brak możliwości WYLOGOWANIA się z Joomli - help !

    Witam.
    Cierpię na brak możliwości normalnego wylogowania się z Joomli teraz ver najnowsza 3.8.8. ( ale i we wcześniejszych też była taka przypadłość ).
    Po kliknięciu wyloguj - w dowolnym miejscu zaplecza zostaję przeniesiony na pulpit zaplecza i ... tyle.
    Dolny wyloguj - podobna akcja.
    Zauważyłem, że po stworzeniu jakiegokolwiek użytkownika mogę się zalogować jako "On" bez potrzeby zmiany jego uprawnień "Aktywny", "Włączony" ????!!!!!
    Bardzo proszę o pomoc.
    Dodam, że klauzula czasu wylogowywania automatycznego po 30 sek. działa znakomicie. Jednak po zamknięciu strony [X] w tym czasie mogę jeszcze raz wskoczyć do strony na zaplecze bez logowania.

    Andre.

    P.S. Ciekawe, że wszystko inne ( cała strona działa bez zarzutów ).

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 644
    Punkty
    185

    Domyślny

    To może być problem z cache przeglądarki.
    Widziałem takie problemy ale nigdy na zapleczu.
    Sprawdź jak to wygląda pod rożnymi przeglądarkami: Chrome, FireFox (może być wersja Quantum), Opera, Edge.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    04-06-2018
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bardzo dziękuję za szybką odp. Niestety nie jest to cache żadnej z przeglądarek. Wyczyszczenie pamięci cache ( Ctr+Shift+del) nic nie daje a nowo zainstalowane przeglądarki zachowują się dokładnie tak samo. Myślę, czy czasem nie w stronę loginów w PHP-ie ???? A jeśli ... to co z czym? hmm???

  5. #4

    Domyślny

    Też wydawało mi się że coś siedzi w przeglądarce. Jesteś pewien że nikt ci się nie włamał?

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    04-06-2018
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Sprawdzałem ten problem nie tylko na kilku przeglądarkach ale również na kilku komputerach. Niestety efekt ten sam.
    Problem pojawił się rzeczywiście po umożliwieniu zakładania swoich kont przez użytkowników. Ciekawe, że każdy z nich nie ma żadnych uprawnień - czyli wszyscy są zadeklarowani do podgrupy Gości z atrybutem Read Only, bez żadnego dziedziczenia.
    Czy się nikt nie włamał ??? Hmm. Na razie nie widzę żadnych działań potencjalnego "włamywacza" ani na PC-cie, ani na serwerze - oprócz tego, że nie mogę się wylogować z zaplecza.
    Aha - właśnie zauważyłem, że użytkownik, który jest wyłączony i nie aktywny - po zalogowaniu się nie daje żadnych znaków czasowych ( ostatnia wizyta - Nigdy ).
    Oczywiście każdy użytkownik podlega procesowi usunięcia.

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    04-06-2018
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dodam.., że każdy nowy użytkownik tworzony jest od razu z opcją konta : Aktywne oraz Włączony. Opcja zmiany atrybutu na wyłączony - nie działa ( użytkownik loguje się ). Opcji Aktywny - nie da się zmienić.
    W konfiguracji Globalnej Użytkowników - Aktywacja nowych kont - BRAK - działa ( nowy użytkownik nie może się zalogować ), Administrator - nie działa ( użytkownik po założeniu konta loguje się ).

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    04-06-2018
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    No cóż, podobno - umiesz liczyć - licz na siebie

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 287
    Punkty
    1132

    Domyślny

    Poradziłeś sobie? To może zdradź tajemnicę, jak. Gdy ktoś inny napotka taki problem, będzie mógł liczyć na Ciebie.
    Na forum są tacy sami użytkownicy, jak Ty. Jedni wiedzą więcej, inni mniej. Spotkali się lub nie spotkali z takim przypadkiem. Niekoniecznie ktoś musi wiedzieć, co poradzić, nie mając wglądu do systemu.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    04-06-2018
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    No... - nie poradziłem sobie
    Nie działa cały "managering" USERa.
    User po założeniu swojego konta wchodzi do strony przeznaczenia ( do zaplecza nie - czyli coś tam działa ).
    User na zapleczu jest od razu AKTYWNY i WŁĄCZONY ( nie ma znaczenia co ustawię w opcji [konfiguracja globalna] [użytkownicy] [aktywacja nowych kont] !!!
    Nawet atrybut "Zabroniony" funkcji [logowanie do strony] w grupie Usera oraz nadgrupie Guest - nie powstrzymuje przed poprawnym zalogowaniem i wylogowaniem ????

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 287
    Punkty
    1132

    Domyślny

    Z opisywanych objawów można wnioskować, że albo masz konflikt spowodowany jakimś rozszerzeniem, albo ktoś namieszał z uprawnieniami, albo witryna została uszkodzona (zhakowana). Pierwsze możesz sprawdzić, wyłączając kolejno doinstalowane dodatki. Drugie - zastąpić w bazie danych (na kopii witryny) tabele odpowiadające za dane o grupach użytkowników i poziomach dostępu, tabelami ze standardowej instalacji Joomla. Trzecie - bardziej skomplikowane - zacznij od lektury artykułu Witryna po włamaniu na joomla.pl
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Przycisk wylogowania
    przez jankobialka na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 25-03-2013, 09:46
  2. Brak możliwości wylogowania
    przez bagburga na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 17-06-2010, 07:00
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 16-03-2009, 07:58
  4. złe linkowanie w mojej joomli, HELP
    przez Mad-Dam na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 11-05-2007, 11:37
  5. brak obrazkow w zoom - help!!
    przez Cegutek na forum Zoom Media Gallery
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 03-05-2007, 16:09

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •