Jak poprawić wydajność strony ? Co zmienić ?
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 16

Temat: Jak poprawić wydajność strony ? Co zmienić ?

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    03-10-2007
    Wpisy
    115
    Punkty
    9

    Domyślny Jak poprawić wydajność strony ? Co zmienić ?

    Po przeanalizowaniu mojej strony odniosłem wrażenie że nie raz dość długo się wczytuje. Wynik na Google PageSpeed to 85 i prędkość 5.8 s to uważam że nawet chyba w miarę wynik. Po wykonaniu audytu na stronie gtmetrix najbardziej nie podoba się optymalizacja zdjęć ale zdjęcia mają po 112KB. Poniżej podsyłam linka do pełnego raportu z GT. Dodam tylko że zainstalowany mam dodatek JCH Optimize, który optymalizuje mi zdjęcia

    https://pl.scribd.com/document/38260...-EbdOWEOM-Full

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz Hajmus awatar
    Dołączył
    20-08-2014
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    85
    Punkty
    11

    Domyślny

    Cześć, zacznij od zainstalowania wtyczki JCH Optimize, która zbierze wszystkie skrypty oraz style w jeden plik. https://www.jch-optimize.net/

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    03-10-2007
    Wpisy
    115
    Punkty
    9

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Hajmus Zobacz wiadomość
    Cześć, zacznij od zainstalowania wtyczki JCH Optimize, która zbierze wszystkie skrypty oraz style w jeden plik. https://www.jch-optimize.net/
    Mam taką już zainstalowaną dawno

  5. #4
    Przeglądacz Hajmus awatar
    Dołączył
    20-08-2014
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    85
    Punkty
    11

    Domyślny

    Pokaż zrzut z konfiguracji

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2017
    Wpisy
    22
    Punkty
    3

    Domyślny

    Poprawienie ustawienia/(nagłówka http) Keep-Alive w Apache-u było by dobrym rozwiązaniem, poproś o to administratora serwera.

    Poprawienie linków do zdjęć które zwracają błąd 404 też pomoże.

  7. #6

    Domyślny

    Zacznij od likwidacji błędów 404 i popraw TTFB u mnie w teście wyszło 0.8s to sporo.

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    03-10-2007
    Wpisy
    115
    Punkty
    9

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez rkonik Zobacz wiadomość
    Zacznij od likwidacji błędów 404 i popraw TTFB u mnie w teście wyszło 0.8s to sporo.
    błędy 404 naprawione teraz TTFB nie wiem tylko jak do tego się zabrać

    - - - Updated - - -

    Cytat Wysłane przez csthomas Zobacz wiadomość
    Poprawienie ustawienia/(nagłówka http) Keep-Alive w Apache-u było by dobrym rozwiązaniem, poproś o to administratora serwera.

    Poprawienie linków do zdjęć które zwracają błąd 404 też pomoże.

    Napisałem do administratora serwera

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2017
    Wpisy
    22
    Punkty
    3

    Domyślny

    Z tego co zauważyłem, to administrator wykonał swoją prace.

    Co do TTFB, z darmowych rzeczy to można włączyć cache-a. W Joomli "Ustawienia globalne -> System" jest opcja aby włączyć cache-owanie i ustawić czas na np 30 minut.

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    03-10-2007
    Wpisy
    115
    Punkty
    9

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez csthomas Zobacz wiadomość
    Z tego co zauważyłem, to administrator wykonał swoją prace.

    Co do TTFB, z darmowych rzeczy to można włączyć cache-a. W Joomli "Ustawienia globalne -> System" jest opcja aby włączyć cache-owanie i ustawić czas na np 30 minut.
    Mam włączony cache

    Załącznik 9386

  11. #10

    Domyślny

    TTFB już jest zdecydowanie lepszy.
    Czas ładowania się strony u mnie waha się pomiędzy 3s-4s więc nie ma tragedii.

    Pozbądź się jeszcze tego śmietnika z IE bo to już historia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Jak poprawić pozycję strony
    przez sisimon na forum Optymalizacja i wydajność
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 26-05-2017, 13:19
  2. Gdzie poprawić komunikaty na stronie z błędem "nie znalezienia strony"?
    przez Super_mousee na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 12-07-2013, 15:21
  3. Jak poprawić nagłówek?
    przez arkasper na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-04-2010, 09:51
  4. Jak poprawić błąd w menu??
    przez okmiwww na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 20-03-2009, 16:40
  5. Jak to poprawić - szablon Docman
    przez waz_2000 na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 21-02-2008, 20:38

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •