Skrypty z nieuwierzytelnionych źródeł - problem
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Skrypty z nieuwierzytelnionych źródeł - problem

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    28-06-2018
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny Skrypty z nieuwierzytelnionych źródeł - problem

    Witam,
    Mam problem z tzw. tarczą w przeglądarce gdzie jest info że strona nie jest bezpieczna bo próbuje uruchomić skrypty z nieuwierzytelnionych źródeł ale nie mam pojęcia jakie to skrypty mogą być
    Wie ktoś może jak to sprawdzić i ewentualnie naprawić.

    strona : www.amg-cargo.com

    z góry dziękuję
    pzdr
    GK

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    780
    Punkty
    78

    Domyślny

    Na stronie ładowana jest po http biblioteka jqery. Popraw na https i będzie ok.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    28-06-2018
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    to też zauważyłem i chciałem to zmienić tylko jak to poprawić jeżeli w pliku index.php tego szablonu nie mam tej linii kodu.

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    206
    Punkty
    56

    Domyślny

    Może być w header.php, może być dodany przez jakąś wtyczkę/komponent - trudno zgadywać.
    Zawsze możesz spróbować przeszukać zawartość plików .php

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    28-06-2018
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Próbowałem i przejrzałem wszystkie php i takiego wiersza nie znalazłem. Jest jakaś inna opcja aby ten błąd usunąć? Ma ktoś pomysł?

  7. #6
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    780
    Punkty
    78

    Domyślny

    gkwarsaw Jaki pakiet na home.pl posiadasz?

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    28-06-2018
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Business Cloud Unlimited

  9. #8
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    206
    Punkty
    56

    Domyślny

    Okazało się że za ładowanie jQuery po http:// odpowiedzialny był moduł Cookie Accept. W ustawieniach modułu jest opcja wyłączenia ładowanie jQuery - spokojnie można było wyłączyć ponieważ jQuery jest ładowane w szablonie za pomocą JHtml::_('jquery.framework')

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    10-10-2018
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny

    nic z tego nie działa

  11. #10
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    812
    Punkty
    109

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez limoko Zobacz wiadomość
    nic z tego nie działa
    Rozwiązanie problemu jest indywidualne. Zależy od zainstalowanych dodatków.
    Czytaj je jako wskazówkę jak rozwiązać a nie jako rozwiązanie. Jeśli nie dajesz rady opisz swój problem w nowym temacie.
    Następne takie posty usunę.
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.


    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 15-10-2017, 09:51
  2. SSL - Problem z uwierzytelnieniem źródeł
    przez w.magdziak na forum Bezpieczeństwo
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 22-06-2017, 13:34
  3. RSS z wielu źródeł w jednym module
    przez markooff na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 18-03-2011, 21:06
  4. Newsy z dwóch źródeł na stronie głównej
    przez marr na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 12-07-2009, 16:43
  5. RSS z różnych źródeł na stronie głównej
    przez NeeO na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 16-07-2008, 20:05

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •