Brak możliwości logowania się do panelu administratora
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Brak możliwości logowania się do panelu administratora

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny Brak możliwości logowania się do panelu administratora

    Po przeniesieniu joomli 3.8.10 na nowy serwer nie mogę zalogować się do panelu administracyjnego.
    Po otwarciu strony admina pojawia się komunikat

    /public_html/libraries/legacy/error/error.php on line 371

    Czytałam w sieci że najlepiej będzie skopiować wszystkie foldery pliki prócz instalacyjnego z instalki na serwer by naprawić joomle. Nieco się obawiam, czy po wrzuceniu plików instalki nie namieszam sobie jeszcze bardziej.
    Miałam spore problemy z przeniesieniem bo kickstart nie zadziałał tak jak chciałam ( nie łączył się z bazą) i musiałam osobno przenosić pliki i osobo bazę.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    A wersja php i inne ustawienia pokrywają się ze starym serwerem?

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tak pokrywają się. Wersja php 5.6

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    dodam że na poprzednim serwerze PHPmyadmin był w wersji 4.7.7 z informacją o ostatniej stabilnej wersji 4.8.2, zaś obecny PHPmyadmin jest w wersji 4.8.2

  6. #5

    Domyślny

    Skoro kickstart miał problem z połączeniem się z bazą to coś źle wpisałeś (ustawiłeś), sprawdź jeszcze raz.
    Sprawdź też archiwum zrobione przez akebe czy z nim jest w porządku. Jeżeli jest wadliwe to możesz mieć problem z instalacją, wówczas wykonaj jeszcze raz backup i przenieś ponownie stronę.
    Jeżeli nadpiszesz pliki Joomli nic nie powinno się wydarzyć pod warunkiem że nic w nich nie majstrowałeś.

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Udało mi się odzyskać stronę ale w sposób niestandardowy. Na świeżo zainstalowaną joomlę wglałam grafikę, zaś bazę no cóż. Nie wiem czemu ale z marszu całej bazy nie dało się zaimportować ponieważ zwracało mi błędy że taki rekord już istnieje. Importowałam więc wybiórczo. Najpierw usuwałam rekordy a potem importowałam ale tylko te w których były naważniejsze dane do odzyskania. Udało się. Jednak nie udało mi się odzyskać menu. Nie wiem jaki rekord odpowiada za menu. Teraz nie pamiętam co było w menu a było dość rozbudowane.
    Druga sprawa nie wiem od czego to zależy. Nie mogę podpiąć pod link strony która znajduje się w katalogu strony z joomlą. Zwraca mi komunikat
    "Błąd:Zapisanie nie powiodło się z powodu następującego błędu: Aliasem pozycji menu pierwszego poziomu nie może być 'strona x',
    ponieważ 'strona x' jest katalogiem podrzędnym katalogu instalacyjnego Joomla..
    Na poprzednim serwerze działała strona z katalogu. Dodawałam ją poprzez link zewnętrzy przy budowaniu menu.

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 187
    Punkty
    1126

    Domyślny

    Za menu odpowiada tabela #__menu. Ale jest ona ściśle powiażana z tabelami kategorii i tabelami komponentów (w tym com_content)
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć co zrobić aby dodać "stronę x" z katalogu podrzędnego. Na poprzednim serwerze ten alias działał bez problemu. Teraz kedy chcę dodać ciągle mam komunikat zwrotny że zapisanie nie powiodło się
    jw

Podobne tematy

  1. Brak captcha przy próbie logowania -->brak możliwości logowania proszę o sugestię
    przez zaba600 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 23-10-2012, 22:59
  2. Brak możliwości wyświetlenia panelu logowania do zaplecza
    przez Piterroso na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 10-10-2012, 11:52
  3. Pomocy - brak możliwości logowania do panelu administratora
    przez gsti na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 28-04-2007, 14:25
  4. Brak możliwości rejestrowania/ logowania się użytkowników
    przez zyraf na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 29-03-2007, 16:27
  5. Brak możliwości logowania Administratora
    przez eurohit na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 23-02-2007, 05:08

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •