Brak grafiki w panelu administratora (Tryb tekstowy)
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Brak grafiki w panelu administratora (Tryb tekstowy)

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    29-01-2007
    Wpisy
    89
    Punkty
    10

    Joomla! 3.x Brak grafiki w panelu administratora (Tryb tekstowy)

    Witajcie,
    Postanowiłem zaktualizować stronę Joomla.
    Pobrałem kopię przygotowaną za pomocą rozszerzenia Akeeba, zaktualizowałem ją na localhoście, dokonałem również aktualizacji komponentu Kunena.

    Strona na localhoscie po aktualizacji działa poprawnie. (Joomla 3.8.10 oraz Kunena 5.1.1). Przygotowałem zatem backup tak przygotowanej na localhoscie strony i bazy. Tę następnie wgrałem na serwer Home.pl

    Strona (z poziomu home.pl) poprawnie wyświetla się od frontu.

    Natomiast już panelu administratora napotykam na problem wyświetlania bez grafiki. Problem dotyczy już samej strony logowania (po zalogowaniu w trybie tekstowym – widoczne są same linki).
    backend.jpg

    backend1.jpg

    Dodam, że usuwałęm ręcznie cache zarówno strony jak i przeglądarki.
    W pliku configuration ustawiłem interpreter php na 5.6 (próbowałem również z wersjami 7.0 czy 7.2).
    Zaznaczam że na localhoscie strona działa idealnie.

    Co jeszcze powinienem sprawdzić? Poproszę o poradę.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    Z rzutu wygląda jakby nie wczytywany był css
    Sprawdź w narzędziach dla programisty w zakładce sieć czy nie masz błędów 404. Jeżeli są to sprawdź dlaczego.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    29-01-2007
    Wpisy
    89
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez rkonik Zobacz wiadomość
    Z rzutu wygląda jakby nie wczytywany był css
    Sprawdź w narzędziach dla programisty w zakładce sieć czy nie masz błędów 404. Jeżeli są to sprawdź dlaczego.
    Dziękuję za odpowiedź, proszę o informację gdzie szukać tej zakładki sieć? Czy narzędzia programisty to inaczej konsola diagnostyczna joomla?

  5. #4

    Domyślny

    Nie.
    Naciśnij F12 w przeglądarce. Otworzy się okno odszukaj zakładkę sieć lub network jak kto woli i odśwież stronę.

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    29-01-2007
    Wpisy
    89
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez rkonik Zobacz wiadomość
    Nie.
    Naciśnij F12 w przeglądarce. Otworzy się okno odszukaj zakładkę sieć lub network jak kto woli i odśwież stronę.
    Dzięukję, Dokonałem sprawdzenia, zgodnie ze wskazówkami, faktycznie wygląda na to że nie ładuje się plik css. W zakładce Network nie mam żadnych informacji.

    cache.jpg

    Podobną akcję powtórzyłem dla strony na localhoscie i tutaj otrzymałem następujący wynik.
    cache1.jpg


    Co mogę jeszcze zrobić?

  7. #6

    Domyślny

    Próbowałeś sam folder template nadpisać z paczki instalacyjnej joomla? Mam na myśli szablon zaplecza.

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    205
    Punkty
    56

    Domyślny

    I jeszcze:
    - spróbuj wyłączyć na chwilę JCH Optimize
    - i zmienić szablon na zapleczu z Hathor na Isis

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    29-01-2007
    Wpisy
    89
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez rkonik Zobacz wiadomość
    Próbowałeś sam folder template nadpisać z paczki instalacyjnej joomla? Mam na myśli szablon zaplecza.
    Tak. Nie pomogło.

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    29-01-2007
    Wpisy
    89
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez adam.lachut Zobacz wiadomość
    I jeszcze:
    - spróbuj wyłączyć na chwilę JCH Optimize
    - i zmienić szablon na zapleczu z Hathor na Isis

    A.
    Niestety zaplecze wyświetla się w trybie tekstowym. Spróbuje dezaktywowac JCH Optimize z poziomu bazy danych.

Podobne tematy

  1. Po instalacji IE - OK, FF - tryb tekstowy
    przez joosh na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-08-2007, 08:24
  2. Tekstowy licznik odwiedzin dla każdego artykułu
    przez sylwekb na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 31-07-2007, 10:49
  3. Moduł - boks tekstowy?
    przez Bestia na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 14-07-2007, 06:36
  4. jogadgets - tekstowy obrazek
    przez makak na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 15-09-2006, 10:03
  5. jak wyświetlić plik tekstowy?
    przez piglet na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 10-12-2005, 22:24

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •