Takiego błędu jeszcze nie widzieliście
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Takiego błędu jeszcze nie widzieliście

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-03-2012
    Wpisy
    12
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Takiego błędu jeszcze nie widzieliście

    Miał ktoś może problem tego typu jak na stronie http://sport-fotopress.eu/ ?
    Każde odświeżenie strony powoduje wgranie innego wyglądu strony. Joomla jest aktualna, składniki też, strona testowana na php 7.0, raporty błędów nie pokazują nic nadzwyczajnego.

    Szablon pochodzi z joomlaxtc. Wygląda na to, że któryś ze składników strony wgrywa się z serwera tej firmy. Ostatnia zmiana spowodowała, że wszystkie strony korzystające z kilku szablonów tej firmy rozsypują się i zachowują się jak na podanym przykładzie.

    Ma ktoś może pomysł jak to naprawić? Strony o których mowa postawione są na różnych serwera polskich i zagranicznych, zachowują się różnie na różnych przeglądarkach, a dostawca szablonu umywa ręce od problemu.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    873
    Punkty
    96

    Domyślny

    Łał... wygląda jak by losowo ładowany był nie tylko plik css ale sam index.php szablonu. Pojawiają się dodatkowe klasy.
    Tak jak by było włączone jakieś losowe ładowanie szablonu.

    Nigdy nie lubiłem szablonów klubowych... obecny problem utwierdza mnie w niechęci.
    I jeśli do tego deweloper nie widzi problemu...

    No dobra a masz możliwośc porównania co się w plikach zmieniło? Masz starszą wersję?

    Może to nie błąd tylko jakiś nowy ficzer? Może są jakieś ustawienia w szablonie "Random style"?
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    206
    Punkty
    56

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Andre1983 Zobacz wiadomość
    raporty błędów nie pokazują nic nadzwyczajnego.
    Sprawdziłbym jeszcze raz: przy każdym odświeżeniu /templates/motoblog/XTC/css.php generuje przynajmniej kilka błędów 500.

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  5. #4

    Domyślny

    Sprawdź te błędy 500 bo to nie jest stały błąd, nie dotyczący jednego pliku.
    Co odświeżenie występuje przy innym pliku a czasem nawet wszystkie wczyta bez błędu.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-03-2012
    Wpisy
    12
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. rkonik chodzi Ci o błędy 3 podanych katalogach w libraries i template? Komunikat mówi coś o przekroczonej pamięci. Poprosiłem suppoert serwera o pomoc.

    Postawiłem również na subdomenie oryginalny plik quickstart z joomli 2.5 Jest ten sam problem. Nie było go wcześniej, jakby coś wgrywało się nie z mojego serwera. Zancie może jakieś dobre programy do diagnozy joomli?

  7. #6
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    251
    Punkty
    31

    Domyślny

    Czy ostatnio aktualizowałeś framework XCT ? Spróbuj sprawdzić to link zwłaszcza grupy parametrów. Czy pobrałeś szablon ze strony joomlaxct , czy może z innej ?

    Nie znam tego szablonu i frame'a, ale porównując Twoją stronę z demo tego szablonu, w Twojej pojawia się nadmiarowa stylizacja "Default", może to jest przyczyną, że masz coś niezdefiniowane w parametrach grupowych.

  8. #7

    Domyślny

    Chodzi mi o błędy które występują przy css a dokładnie /templates/motoblog/XTC/
    Nie ma też reguły że to 3 błędy czasem są 4 czasem 2 lub w ogóle nie ma błędów. Błąd 500 mówi że to jest wewnętrzny błąd serwera. Co dokładnie to musisz sprawdzić. Jeżeli masz sygnał że przekraczasz limity Pamięci sprawdź dlaczego zacząłeś je przekraczać. Przyczyn może być wiele.

Podobne tematy

  1. MaximenuCK przesunięcie i coś jeszcze
    przez Reinhardt na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 15-11-2013, 14:15
  2. JoomFish raz jeszcze, nie tłumaczy, brak opcji.
    przez da_sas na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 22-04-2007, 11:45
  3. Problem z minaturą-tego jeszcze nie było
    przez MS_MadMan na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 20-12-2006, 02:37
  4. Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 27-09-2006, 08:55
  5. Mosauthorxtd nie wyświetla #hits# i jeszcze jeden problem...
    przez Barca na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-11-2005, 11:28

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •