Moje boje z forum Kunena :-) - Strona 3
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 27 z 27

Temat: Moje boje z forum Kunena :-)

  1. #21
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    522
    Punkty
    54

    Domyślny

    Nie szukaj magicznych guzików. W Kunena masz np. pozycję "Forum Główne" - które w Menu Kunena jest przypisane do "Kategorie", to utwórz w Kunena pozycję "Main Forum" a w Menu Kunena 2 przypisz to do pozycji Categories.
    Domyślnie jest stosowane "Najwyższy poziom kategorii, a ty wybierz konkretną kategorię po którą będą kategorie angielskie"

    - - - Updated - - -

    przy okazji sprawdziłem Twoją stronę i masz pod język angielski podpięte forum polskie, więc nie wiem jak sprawdziłeś że ci nie działa ?
    Czy masz uruchomione dodatki "kod języka" i "filtr języków" ?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Przeglądacz Henry Morgan awatar
    Dołączył
    04-07-2014
    Wpisy
    82
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wszystkim uczestnikom dyskusji bardzo dziękuję za okazaną pomoc. Odinstalowałem Kunena i zainstalowałem ponownie. To co robiłem ostatnio przez cały tydzień zajęło mi dzisiaj 15 minut.
    Tak więc moja testowa strona wygląda dzisiaj tak.
    http://www.virginia.nstrefa.pl/pl-pl/forum-pl
    http://www.virginia.nstrefa.pl/en/forum-pl

  4. #23

  5. #24
    Debiutant Jan Matejko awatar
    Dołączył
    08-10-2020
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6

    Mam problem z rejestracją nowych użytkowników.
    http://www.test.nstrefa.pl/index.php/forum
    Forum nie wysyła maili aktywacyjnych do nowych użytkowników. Użytkownik Jan Matejko został przeze mnie aktywowany ręcznie w konfiguracji globalnej.

    Ustawienia w dziale użytkownik w konfiguracji globalnej:


    Uprzejmie proszę o radę.

  6. #25
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 580
    Punkty
    260

    Domyślny

    Sprawdź ustawienia maili w Konfiguracji globalnej System -> Konfiguracja Globalna -> Serwer -> Poczta http://prntscr.com/1006kj1
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #26
    Debiutant Jan Matejko awatar
    Dołączył
    08-10-2020
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6

    Widzę, że jest bardzo skomplikowane. Czy aby to ustawić muszę coś robić na moim hostingu? prawdę mówiąc nie wiem jak ustawić pocztę.
    Pierwszy problem. Jaki e-mail ustawić?
    Domyślnie ustawia mi ten sam e-mail, na którym mam zalogowany cały hosting.

  8. #27
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 580
    Punkty
    260

    Domyślny

    Możesz to ustawić na dowolne konto ale najlepiej takie w domenie twojej strony.
    Nie, to nie jest trudne. Wystarczy wypełnić odpowiednio pola... no, są przecież podpisane. To tak jak byś konfigurował klienta poczty np. Thunderbirda.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Joomla 1.5. + Kunena / .htacces przekierowanie forum na forum.domena.pl
    przez Izabela80 na forum Własne rozwiązania
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 28-11-2009, 22:50
  2. Kunena - forum bez prawj kolumny + forum z prawą kolumną do wyboru
    przez KoTeKMalbork na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 26-11-2009, 23:35
  3. Moje forum
    przez doli na forum Różne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-03-2008, 17:08
  4. Gdziej jest moje Forum Fireboard
    przez rolbex na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-07-2007, 10:34
  5. Boje z layami - Moduł widoczny tylko na jednej podstronie
    przez tom3k na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 16-03-2007, 23:02

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •