Tagi HTML w wynikach wyszukiwania Joomla
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Tagi HTML w wynikach wyszukiwania Joomla

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    29
    Punkty
    2

    Joomla! 3.x Tagi HTML w wynikach wyszukiwania Joomla

    Witam szanowne forum.
    Napotkałem problem, gdzie w wynikach wyszukiwania w systemie Joomla pojawiają mi się znaczniki HTML:
    <span class="highlight">kawasaki</span> 1*...
    Działam na templatce Yoo Master 2 i kierując się tym rozwiązaniem: Usunięcie tagów HTML
    nie mogę odnaleźć miejsca gdzie wpisać kod.
    Tak wygląda mój default_results.php

    Kod PHP:
    <?php
    /**
    * @package   yoo_master2
    * @author    YOOtheme http://www.yootheme.com
    * @copyright Copyright (C) YOOtheme GmbH
    * @license   http://www.gnu.org/licenses/gpl.html GNU/GPL
    */

    // include config and layout
    $base dirname(dirname(dirname(__FILE__)));
    include(
    $base.'/config.php');
    include(
    $warp['path']->path('layouts:'.preg_replace('/'.preg_quote($base'/').'/'''__FILE__1)));

    Natomiast tak wygląda default_results-20180912-172442.php

    Kod PHP:
    <?php
    /**
     * @package     Joomla.Site
     * @subpackage  com_search
     *
     * @copyright   Copyright (C) 2005 - 2018 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
     * @license     GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
     */

    defined('_JEXEC') or die;

    ?>
    <dl class="search-results<?php echo $this->pageclass_sfx?>">
    <?php foreach ($this->results as $result) : ?>
        <dt class="result-title">
            <?php echo $this->pagination->limitstart $result->count '. '?>
            <?php if ($result->href) : ?>
                <a href="<?php echo JRoute::_($result->href); ?>"<?php if ($result->browsernav == 1) : ?> target="_blank"<?php endif; ?>>
                    <?php // $result->title should not be escaped in this case, as it may ?>
                    <?php // contain span HTML tags wrapping the searched terms, if present ?>
                    <?php // in the title. ?>
                    <?php echo $result->title?>
                </a>
            <?php else : ?>
                <?php // see above comment: do not escape $result->title ?>
                <?php echo $result->title?>
            <?php endif; ?>
        </dt>
        <?php if ($result->section) : ?>
            <dd class="result-category">
                <span class="small<?php echo $this->pageclass_sfx?>">
                    (<?php echo $this->escape($result->section); ?>)
                </span>
            </dd>
        <?php endif; ?>
        <dd class="result-text">
            <?php echo $result->text?>
        </dd>
        <?php if ($this->params->get('show_date')) : ?>
            <dd class="result-created<?php echo $this->pageclass_sfx?>">
                <?php echo JText::sprintf('JGLOBAL_CREATED_DATE_ON'$result->created); ?>
            </dd>
        <?php endif; ?>
    <?php 
    endforeach; ?>
    </dl>
    <div class="pagination">
        <?php echo $this->pagination->getPagesLinks(); ?>
    </div>
    Oba pliki znajdują się w /html/com_search/search/
    Jeśli możecie to proszę o pomoc. Joomla jest w wersji 3.8.12

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    29
    Punkty
    2

    Domyślny

    P.S Znalazłem, że to znaczniki (raczej kod) &lt; i &gt; powoduje błąd:
    Kod HTML:
    <a href="/test/13-kawasaki-2/8-lorem-ipsum-3.html" title="<span class=&quot;highlight&quot;>kawasaki</span> 2&amp;#160;...">&lt;span class="highlight"&gt;kawasaki&lt;/span&gt; 2&amp;#160;...</a>
    Rozwiązanie jakie znalazłem, ale póki co nie działa:
    Kod:
    $('#test').each(function(){
        var $this = $(this);
        var t = $this.text();
        $this.html(t.replace('&lt','<').replace('&gt', '>'));
    });

  4. #3
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 336
    Punkty
    543

    Domyślny

    Cześć,

    zmień nazwę folderu Twoj_szablon\html\com_search i sprawdź

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    29
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cześć.
    Zmiana nazwy jedynie sprawi, że templatka będzie nieaktywna.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    29
    Punkty
    2

    Domyślny

    Małe dopowiedzenie.
    Dziwne jest to, ze problemy są przy normalnej wyszukiwarce, natomiast przy ZAAWANSOWANEJ już nie ma.

  7. #6
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 336
    Punkty
    543

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Ambroz Zobacz wiadomość
    Zmiana nazwy jedynie sprawi, że templatka będzie nieaktywna
    No skoro wiesz lepiej...
    Pozdrawiam

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 168
    Punkty
    1125

    Domyślny

    @Bazyl sugerował jedynie, by zmienić nazwę wskazanego folderu, a więc tego, w którym są nadpisane pliki wyszukiwarki (a nie całego katalogu szablonu). Po co - bo jeśli wówczas będzie OK, to znaczy, że masz niepoprawny plik w katalogu szablonu.
    Plik oznaczony jako: default_results-20180912-172442.php jest oryginalnym plikiem Joomla ze zmienioną nazwą. Fragment "-20180912-172442" to prawdopodobnie data wygenerowania pliku plus jakiś znacznik. W takiej formie plik w ogóle nie jest czytany przez Joomla. W zamian masz plik z szablonu Yootheme - ten pierwszy, który nakazuje wczytać ("include") pliki ze ścieżek
    Kod PHP:
    include($base.'/config.php');
    include(
    $warp['path']->path('layouts:'.preg_replace('/'.preg_quote($base'/').'/'''__FILE__1))); 
    Nie znam szablonów Yootheme, nie wiem, co masz rzeczywiście wczytywane.
    Na początek możesz zmienić nazwy obu plików które masz -
    Temu default_results-20180912-172442.php nadaj nazwę default_results.php,
    a temu default_results.php - nazwę default_results-cokolwiek.php
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    28-04-2006
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    29
    Punkty
    2

    Domyślny

    Marekal widzę tu sporo grzebania, ale mimo wszystko dzięki.
    Póki działa zostanę przy zaawansowanym wyszukiwaniu, tylko ukryje odpowiednie elementy za pomocą display:none.
    Pozdrawiam.

Podobne tematy

  1. virtuemart miniaturki w wynikach wyszukiwania - rozwiązane!
    przez pyby na forum Własne rozwiązania
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-05-2010, 00:07
  2. Miniatury zdjęć w wynikach wyszukiwania
    przez cugok na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 12-02-2010, 02:54
  3. Top w wynikach wyszukiwania.
    przez lukasz_sl na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 01-06-2009, 19:14
  4. Pliki z Remository w wynikach wyszukiwania
    przez magmagiq na forum Różne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 14-08-2008, 12:56
  5. Obrazki w wynikach wyszukiwania - problem
    przez beeliende na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 03-11-2007, 19:50

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •