Wyłączenie polskich znaków w aliasach
Wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Wyłączenie polskich znaków w aliasach

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    14-10-2012
    Wpisy
    303
    Punkty
    3

    Domyślny Wyłączenie polskich znaków w aliansach

    Witam, mam problem z polskimi znakami które tworzą mi się w aliasach. Jak to rozwiązać by przy tworzeniu artykułów zamieniało mi znaki z ó-o, ź-z, ą-a itd? Virtuemart 3.4.2 Dodam ze mam wyłączone Tłumaczenie słów w adresie URL i Aliasy w Unicode. Po stronie Joomla dział prawidłowo przy virtuemart tworzy mi kategorie i artykułu z polskimi znakami.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    14-10-2012
    Wpisy
    303
    Punkty
    3

    Domyślny

    Problem naprawiony.

  4. #3
    Wiarus Jac awatar
    Dołączył
    22-12-2005
    Skąd
    Szczecin/Warszawa/Bieszczady
    Wpisy
    1 315
    Punkty
    182

    Domyślny

    Dobrą praktyką na każdym forum jest podanie rozwiązania zgłoszonego problemu (zakładając, że znalazło się rozwiązanie). Poprosimy zatem. Może przydać się potomnym.
    Zapracowany po uszy, cały czas kilka projektów na tapecie.
    Od 2005 roku indywidualne projekty Joomla - www.studioalfa.pl.
    Polecam darmowe templatki Joomla.

    Nie pomagam w kwestiach związanych z Joomla na Facebooku! Forum Joomla jest tutaj.

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    14-10-2012
    Wpisy
    303
    Punkty
    3

    Domyślny

    Włączyłem opcje Transliterate slugs nie wiem co to jest ale pomogło.

Podobne tematy

  1. Zamiana polskich ogonków w aliasach??
    przez canonier na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post/autor: 27-03-2009, 10:21
  2. Wyświetlanie polskich znaków
    przez mbx na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 02-09-2008, 11:35
  3. Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 19-03-2008, 07:04
  4. FireBoard - 1.0.4 - nie wyświetla polskich znaków.
    przez s1ntex na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post/autor: 18-02-2008, 01:36
  5. Problem ze wyświetlaniem polskich znaków
    przez screamer na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 22-02-2007, 18:55

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •