Darmowy antywirus dla Joomla
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 21

Temat: Darmowy antywirus dla Joomla

Hybrid View

Poprzednia wiadomość Poprzednia wiadomość   Następna wiadomość Następna wiadomość
  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny Darmowy antywirus dla Joomla

    Z powodu ostatnich włamań (zakładanie dziwnych, nowych kont w panelu), chciałabym lepiej zabezpieczyć stronę.
    Co proponujecie?
    Póki co, wywaliłam, a wcześniej zablokowałam konta które zostały założone - przez podejrzewam hakerów.

  2. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 421
    Punkty
    549

    Domyślny

    Założenie konta w panelu to niekoniecznie włamanie, trzeba by się temu przyjrzeć...
    Darmowe to niekoniecznie dobre.

    Ja używam RSFirewalla...

  3. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Na serwerze, do głównego katalogu ktoś wgrał jakieś nieciekawe pliki.
    Hasło do ftp zmienione. Pliki wywaliłam.
    Chociaż nie mam pewności czy nie było ich więcej...

  4. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 421
    Punkty
    549

    Domyślny

    Jeśli nie posprzątałeś dokładnie i nie załatałeś dziury to spodziewaj się kolejnych kłopotów...

  5. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 862
    Punkty
    205

    Domyślny

    Najlepiej jest:

    1. Zaktualizować wszystkie rozszerzenia do najbardziej aktualnych wersji.
    2. Wywalić zbędne rozszerzenia - im mniej tym lepiej.
    3. Zaktualizować Joomlę.
    4. Przeczyścić system plików Joomli - usuwasz stary system (robisz oczywiście kopię zapasowa bo później z niej przywracasz katalogi images i szablon.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #6
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 753
    Punkty
    211

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość

    4. Przeczyścić system plików Joomli - usuwasz stary system (robisz oczywiście kopię zapasowa bo później z niej przywracasz katalogi images i szablon.
    I masz same errory

    99,9% użytkowników używa więcej niż sam core ;)

    Nie każdy jest tak zaawansowany, a ten sposób zadziała tylko z core.
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  7. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 862
    Punkty
    205

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez mjmartino Zobacz wiadomość
    I masz same errory
    99,9% użytkowników używa więcej niż sam core ;)
    Nie każdy jest tak zaawansowany, a ten sposób zadziała tylko z core.
    Oczywiście, bo potem

    5. Doinstalowuje się posiadane komponenty.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zrobiłam wszystko co napisaliście ale znowu logowanie jakiejś "viagry" ręce opadają! RSFirewall pracuje..

    - - - Updated - - -

    Każde takie konto blokuję od razu. Nie działa komponent Asikart RemoteImage: Image Manager, nie działają galerie, mapa google... dramat Przy ponownym zainstalowaniu Asikart

    Warning: include_once(/home/platne/serwer15666/public_html/administrator/includes/toolbar.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/serwer15666/public_html/administrator/components/com_remoteimage/src/Remoteimage/Component/RemoteimageComponent.php on line 58

    Warning: include_once(): Failed opening '/home/platne/serwer15666/public_html/administrator/includes/toolbar.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php56-fpm/lib/php') in /home/platne/serwer15666/public_html/administrator/components/com_remoteimage/src/Remoteimage/Component/RemoteimageComponent.php on line 58

    Nieprawidłowa odpowiedź backend.
    Dane nie są JSON.

    Pomocy!

  9. #9
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 753
    Punkty
    211

    Domyślny

    A potrzebujesz generalnie rejestracji na swojej stronie? Bo nie wiem czy wiesz możną ją wyłączyć.

    Ciężko powiedzieć czemu komponent przestał działać z ostrzeżenia wynika że brakuje plików.
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  10. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wyłączyłam.
    Mapa naprawiona dodatek mapy wgrany na nowo. Pozostaje już tylko kwestia Asikart RemoteImage i niemożności instalacji

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Darmowy szablon dla strony szkolnej
    przez jakubgross na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 26-10-2016, 14:48
  2. Darmowy moduł Giełda i Ceny Walut dla Joomla 3.3.0.
    przez monbaj na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 30-07-2014, 00:33
  3. Uniwersalny darmowy szablon dla Joomla 3.3
    przez PeFik na forum Różne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 20-06-2014, 13:39
  4. Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 21-07-2012, 14:15
  5. Darmowy szablon dla strony o oszczędzaniu i inwestowaniu pieniędzy
    przez Elegant na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 01-07-2010, 12:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •