nie działa główna storna po przenoszeniu na serwer - Strona 3
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 27 z 27

Temat: nie działa główna storna po przenoszeniu na serwer

  1. #21
    Debiutant
    Dołączył
    03-01-2021
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam w nowym dniu

    Dziękuję Wam za pomoc , czego ja nie próbowałem - zacząłem od subdomeny - bez efektu, Live_site, nic, wgranie nowego .htaccess i nic - przekierowania nie działały

    Okazało się, ze są dwa pliki index - .html i .php
    usunąłem html i jest ok.

    Teraz spróbuję ustawić subdomenę i będę działał dalej.
    Dzięki wielkie za pomoc - dawno nie działałem w joomli - czas nadrobić zaległości.

    Bazyl
    p.s. Nowy problem = nowy wątek / temat
    Przepraszam, ale nie chciałem dostać OPR - za nie korzystanie z lupy ;)

    Miłego dnia

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Debiutant
    Dołączył
    11-01-2021
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Mam podobny problem. Strona na serwerze "smarthost" działa. Po zrobieniu kopii akeeba i od tworzeniu na lokalnym serwerze "wampserver" ani strona główna ani strona zaplecza się nie otwiera, komunikat ta witryna jest nieosiągalna. W katalogu głównym tylko jeden plik index.php.

  4. #23
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 492
    Punkty
    254

    Domyślny

    To może być konfiguracja wampservera. Sprawdź czy spełnia wszystkie wymagania Joomli: https://docs.joomla.org/Technical_requirements
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #24
    Debiutant
    Dołączył
    11-01-2021
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Na jamp, xampp tak samo.
    Inna strona działa normalnie

  6. #25
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    495
    Punkty
    51

    Domyślny

    jeśli w katalogu głównym jest tylko jeden plik to albo kopia została źle wykonana, albo odtworzenie backup'u wykonano nieprawidłowo. W jaki sposób dokonałeś przeniesienia ?

  7. #26
    Debiutant
    Dołączył
    11-01-2021
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Problem rozwiązany poprzez wyłączenie optymalizacji dla przeglądarek (proste adresy i zastosuj przepisywanie URL) w joomla.

  8. #27
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 492
    Punkty
    254

    Domyślny

    LOL, to nie rozwiązałeś problemu Bo problemem było pewnie brak poprawnego htaccess... zapewne nie zmieniłeś nazwy z htaccess.txt na .htaccess i stąd problem
    Albo (jeśli zmieniłeś nazwą tego pliku) to wpisy w nim były niepoprawne.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Problem przy przenoszeniu plików na serwer
    przez 19dobrzyk64 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 18-03-2012, 20:25
  2. Problem ze skopiowaną storną na inny adres
    przez student1984r na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 06-12-2011, 16:07
  3. Storna padła - Błąd HTTP 500
    przez Maks na forum Bezpieczeństwo
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 15-07-2011, 03:47
  4. Problem przy przenoszeniu na serwer
    przez prezioso na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 03-12-2009, 17:34
  5. Blokada ściągania/przekierowanie na stornę z palyerem do pobrania
    przez Foka na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 21-12-2008, 00:20

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •