Zapętlanie
Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 58

Temat: Zapętlanie

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    177
    Punkty
    10

    Domyślny Zapętlanie

    Mam problem z zapętlaniem się strony.
    Problem dotyczy domeny .com

    Strona z adresu technicznego działa poprawnie
    http://swiadomy.vot.pl

    Strona z domeny płatnej nie startuje w ogóle
    http://swiadomy.com
    Service Unavailable
    The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

    Obydwie domeny są podpięte pod ten sam folder public_html na hostinguKiedyś był podobny problem bo nazwa witryny w konfiguracji globalnej była taka sama jak nazwa domeny Świadomy.com(została zmieniona)Były już problemy z tą domeną, po prostu czasami przestaje działać, zgłaszam i administrator nieraz coś naprawiał
    Zgłosiłem problem administratorowi teraz ponownie i mam takie odpowiedzi
    1)
    Witam
    Nie jest to problem po stronie serwera. Zapętla się Panu cały czas skrypt stron - sugeruję sprawdzić logi błędów.

    [Sat Nov 10 07:56:58.911231 2018] [fcgid:warn] [pid 4685:tid 140186655436544] [client 91.246.70.194:46524] mod_fcgid: can't apply process slot for /usr/local/directadmin/data/users/swiadomy/php/swiadomy.com/swiadomy.com-wrapper.sh
    [Sat Nov 10 07:57:02.443580 2018] [fcgid:warn] [pid 4685:tid 140186334924544] [client 188.40.60.196:38408] mod_fcgid: can't apply process slot for /usr/local/directadmin/data/users/swiadomy/php/swiadomy.com/swiadomy.com-wrapper.sh
    [Sat Nov 10 07:57:05.948749 2018] [fcgid:warn] [pid 4685:tid 140186842615552] [client 188.40.60.196:38492] mod_fcgid: can't apply process slot for /usr/local/directadmin/data/users/swiadomy/php/swiadomy.com/swiadomy.com-wrapper.sh

    2)
    Strona odwołuje się sama do siebie przez funkcję:
    get_headers(http://swiadomy.com/index.php/de/?id=131)

    Proszę o pomoc

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 421
    Punkty
    549

    Domyślny

    Ładuje się, ale straaaaaasznie długo...

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    177
    Punkty
    10

    Domyślny

    Strona zaczęła się wczytywać poprawnie, tzn szybko
    Nic nie robiłem przy niej, jedynie co zalogowałem się do zaplecza dzisiaj rano, ale nic nie zmieniałem.
    Nie ingerując w stronę czasami pojawiają się problemy z domeną. Nie wiem o co chodzi.

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    177
    Punkty
    10

    Domyślny

    Jednak strona nadal padła, nie wiem dlaczego działała przez jakiś czas
    O co chodzi z tym odwoływaniem się samej do siebie przez funkcję:
    get_headers(http://swiadomy.com/index.php/de/?id=131)
    To dotyczy tylko języka niemieckiego?

    Po wejściu do zaplecza i do ustawień globalnych, zapisaniu ustawień bez jakichś zmian, strona zaczyna startować z domeny .com
    (???)

  6. #5
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 421
    Punkty
    549

    Domyślny

    Ktoś to musi sprawdzić...


    Service Unavailable

    The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    177
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tzn kto ma sprawdzić?
    Hosting twierdzi, że serwer działa ok, że jest błąd na stronie, strona odwołuje się sama do siebie itd.
    Strona działa z domeny technicznej vot.pl a z domeny .com nie startuje.

    Mam inne strony z domenami technicznymi i domenami .pl
    We wszystkich przypadkach są 2 domeny podpięte pod ten sam folder z plikami i wszystko działa z obydwu domen
    Teraz pojawiły się problemy przy tej stronie

  8. #7
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 421
    Punkty
    549

    Domyślny

    Szukaj różnic sam lub zleć komuś, kto się na tym zna...

  9. #8
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    177
    Punkty
    10

    Domyślny

    Jakich różnic?
    Jak znaleźć get_headers(http://swiadomy.com/index.php/de/?id=131)

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 862
    Punkty
    205

    Domyślny

    Strona w wersji językowej będzie odwoływać się do samej siebie - to raczej nic dziwnego.
    Mnie interesuje raczej ta część:

    Cytat Wysłane przez damianprz Zobacz wiadomość
    [Sat Nov 10 07:56:58.911231 2018] [fcgid:warn] [pid 4685:tid 140186655436544] [client 91.246.70.194:46524] mod_fcgid: can't apply process slot for /usr/local/directadmin/data/users/swiadomy/php/swiadomy.com/swiadomy.com-wrapper.sh
    To jest komunikat modułu Apache dotyczący wrappera... nie wskazuje na konkretny skrypt.

    Moim zdaniem - jak to zwykle bywa - wsparcie techniczne użyło magicznych zaklęć i formułek by pokazać, że problem nie jest po ich stronie. Jednak z tego co pokazali WCALE NIE wynika, ze problem jest po stronie skryptu. Pociśnij ich bardziej.
    Zwłaszcza, ze problemy zdarzały się już w przeszłości.
    Nie pomogą - zmień serwer.

    Testowo sprawdź np. na smarthost.pl (masz 2 tygodnie za darmo na testy). Jeśli to wina skryptu (strony) to problem powinien pojawiać się niezależnie od domeny.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    177
    Punkty
    10

    Domyślny

    Już zgłupiałem, co to jest wrapper?
    Może wywalę odpowiedni moduł, który jest wadliwy tak żeby strona ruszyła.

    Generalnie nie kumam tematu pod takim względem że zarówno domena swiadomy.vot.pl jak i swiadomy.com są podpięte do tego samego folderu na hostingu
    domains/swiadomy.vot.pl/public_html
    (nie kombinowałem przenoszenia do konkretnego folderu, nie ma to dla mnie znaczenia)

    Więc dlaczego swiadomy.vot.pl śmiga a swiadomy.com nie działa (tzn od czasu do czasu zadziała )

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Zapętlenie niektórych banerów swf przestało działać
    przez CreMaster na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 29-12-2011, 15:31
  2. Virtuemart - problem z rejestracją użytkownika (zapętlenie)
    przez erper na forum Biznes: sklepy, ogłoszenia, katalogi produktów
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 07-09-2011, 06:55
  3. moduł bannery - odtwarza swf ale nie zapętla?!
    przez piecho na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 22-11-2009, 19:58
  4. Problem z zapętleniem reklamy flash
    przez Thunderbird na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 07-09-2008, 17:20
  5. zapętlenie muzyki mp3 media Player
    przez przempo na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-06-2007, 17:03

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •