[Rozwiązane] problem z quickstartem - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 24

Temat: problem z quickstartem

  1. #11
    Nowicjusz
    Dołączył
    18-05-2010
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    |Napisz proszę do mnie na PW.
    Jest szansa, że wyślesz mi ten pakiet bym sam go obejrzał?
    Poszło

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 332
    Punkty
    242

    Domyślny

    Problem rozwiązany. Przyczyną było umieszczenie przez twórców quickstartu pliku .htaccess w katalogu głównym.
    Zawierał on zapisy które powodowały błąd serwera.

    Pliki były dwa:

    .htaccess
    .htacess

    Wystarczy je usunąć lub zmienić im nazwę.

    Po tej operacji wystarczy wywołać stronę przez adres URL w przeglądarce i ruszy instalacja z silnika Akeeba Backup.
    Należy pamiętać o zmianie hasła administratora podczas instalacji by dostać się do zaplecza.

    Acta est fabula
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #13
    Debiutant
    Dołączył
    02-02-2020
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6

    Witam, Chciałbym się podłączyć pod temat ponieważ również mam problem z quickstartem...

    Domenę mam na home.pl
    W panelu home.pl mam zainstalowaną już Joomla.

    Ale utknąłem z quicstartem.
    Prosiłbym o podpowiedzi krok po kroku. Oglądałem różne filmiki, localhost zakładane itp. nic mi nie wychodzi...

    Wrzuciłem rozpakowane pliki z quickstart na ftp i również nie ma wywołania...

    Spróbowałem również wyrzucić wyżej wymienione pliki .htaccess.

  5. #14
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 332
    Punkty
    242

    Domyślny

    Użyj tego https://snipboard.io/ i pokaż jak wygląda struktura plików, które wrzuciłeś.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15
    Debiutant
    Dołączył
    02-02-2020
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    https://snipboard.io/Y4bWZ2.jpg

    https://snipboard.io/6ivodj.jpg

  7. #16
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 332
    Punkty
    242

    Domyślny

    Wgrałeś katalog "szablon" do katalogu głównego serwer. Przenieś JEGO ZAWARTOŚĆ do katalogu "public_html".
    Zakładam, ze ustawienia domeny są domyślne i wskazują ten właśnie katalog - tak jest jeśli nic nie zmieniałeś w konfiguracji domeny.
    Teraz wpisz domenę w przeglądarce i instalacja powinna ruszyć.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #17
    Debiutant
    Dołączył
    02-02-2020
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    https://snipboard.io/b1KdhS.jpg

    Zrobiłem jak poleciłeś...
    Bez skutku, wpisuję domenę i widzę stronę główną, ale instalacja nie rusza...

  9. #18
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 332
    Punkty
    242

    Domyślny

    To sprawdź gdzie wskazuje twoja domena.
    Patrz, czary mary, czary mary i myk: http://serwer2038446.home.pl/installation/
    LOL, instaluje się.
    W Public html utwórz katalog np. domena-mojej-strony.
    W panelu konfiguracyjnym domeny przekierują ją na ten katalog na serwerze.
    I użyj domeny by uruchomić instalator. jak nie pójdzie to spróbuj moja-domena.pl/installation
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #19
    Debiutant
    Dołączył
    02-02-2020
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dziękuję! Działa!
    Mam jeszcze takie techniczne pytanie....
    Jeśli wrzucę Quickstart na swój serwer, zacznę go edytować. Czy jest możliwość by później już szablon po edycji wrzucić na inny serwer? Wystarczy, że skopiuje pliki z FTP na kolejny serwer?

  11. #20
    Przeglądacz Frodoo awatar
    Dołączył
    26-08-2018
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    44
    Punkty
    6

    Domyślny

    Nie z ftp tylko za pomocą Akeeba zrób. Wtedy to masz w jednej paczce pliki, instalator i bazę. W dodatku jeśli będziesz zmieniał położenie strony przez ftp będziesz musiał zmieniać ścieżki tmp i logs w pliku konfiguracyjnym.
    Nie zapomnij usunąć ten plik kickstart.php i paczkę bo kolejne backupy będą się robiły z tą paczką bo jest w głównym katalogu nie gdzie widzi je Akeeba.
    Na forum pomagam bezpłatnie, ale nie koniecznie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •