Szablon podobny do protostar - Strona 5
Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Wyniki 41 do 50 z 50

Temat: Szablon podobny do protostar

  1. #41
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    292
    Punkty
    34

    Domyślny

    Sry, ale to jest jak prowadzenie kulawego przez ślepego. Masz problem z podstawowymi operacjami w Joomla!, a chcesz zmieniać style w szablonie. Fajnie, tylko duża prośba, daj nam szansę i poznaj podstawy HTML CSS PHP Joomla! i wszystko stanie się prostsze.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #42
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 432
    Punkty
    166

    Domyślny

    sprawdź czy przed wpisaną klasą jest spacja - ma ona znaczenie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #43
    Nowicjusz
    Dołączył
    29-12-2018
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny

    Już działa ,dziękuje

  5. #44
    Nowicjusz
    Dołączył
    29-12-2018
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny

    Jeszcze mam takie pytanie : możliwe jest osiągnięcie efektu kropek(bądź innych znaków) przed poszczególnymi frazami tak jak na obrazku poniżej?
    https://zapodaj.net/images/55d8c0ce883d6.png

  6. #45
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 432
    Punkty
    166

    Domyślny

    Tak, jak najbardziej. To jest lista a kropki są po prostu ukryte przy pomocy list-style-type: none;
    Jednak by podać Ci jak to zmienić musiał bym zobaczyć strukturę tego elementu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #46
    Nowicjusz
    Dołączył
    29-12-2018
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny

    Napisałem do Ciebie na PW - jeśli możesz to odczytaj

  8. #47
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 272
    Punkty
    1128

    Domyślny

    A naprawdę te kropki są Ci w tym miejscu do czegoś potrzebne? Bo nie sądzę, że są potrzebne komukolwiek. Oczywiście. Możesz je tam dać. Ale to powszechnie przyjęta konwencja, że w takich przypadkach te kropki się usuwa, czasem zastępuje jakąś ikoną, która ma zwracać uwagę.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #48
    Nowicjusz
    Dołączył
    29-12-2018
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ikona również może być jednak również nie wiem jak ją ustawić

  10. #49
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 432
    Punkty
    166

    Domyślny

    Dobrze, ale przecież możesz poszukać i poczytać - prawda?
    To są proste i podstawowe rzeczy więc znajdziesz do tego dokumentację bardzo szybko, wystarczy poszukać.

    Zawsze:

    1. Poszukaj ogólnodostępnej dokumentacji
    2. Nie znalazłeś? Nie rozumiesz?
    3. Dopiero pytaj na forum.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #50

    Domyślny

    Czegoś tutaj nie rozumiem. Osoba która zakłada temat szuka pomocy odnośnie Joomli ponieważ jest bardzo początkująca ma przygotowane jakąś stronę w oparciu ten CMS.
    W dalszych wypowiedziach czytamy że ma część prac przygotowanych.
    Cytat Wysłane przez avabuy Zobacz wiadomość
    Obecnie poszukuje szablonu - tabele,widoki oraz formularze mam już gotowe (ma to być oparte na bazie sql)
    Skoro jest tak zaawansowana w bazach danych to podstawy css powinny być znane. Stylowanie listy nie jest elementem zaawansowanym tylko podstawą css-a!

    Uważam że ten temat będzie się ciągnął z takimi drobnymi podstawami ponieważ autorowi najzwyczajniej nie chce się zerknąć w dokumentację i poświęcić paru minut na przeczytanie podstaw. Woli zapytać na forum.
    Rozumiem że dużo osób chce posiąść nową wiedzę np na temat Joomli ale jednocześnie uważam że ten przypadek jest książkowym przykładem osoby która wygaduje o SQL-u a nie ma pojęcia o elementarnych podstawach.
    Dlatego proponuję zapoznać się z:
    https://helion.pl/kategorie/webmasterstwo/css
    https://helion.pl/kategorie/webmasterstwo/html-i-xhtml
    i oczywiście:
    https://helion.pl/kategorie/webmasterstwo/joomla

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Podobne tematy

  1. szablon protostar i problem z menu wyświetlającym się podczas przeglądania galerii
    przez robcio59 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-11-2015, 14:53
  2. Szablon Protostar - treść strony wyświetla sie poniżej menu bocznego w IE
    przez adam72 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 01-05-2014, 22:41
  3. Szablon Protostar - Tło przycisków na TOPie
    przez Erwiniasty na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-12-2013, 19:32
  4. szablon Protostar i tłumaczenie na polski
    przez rez na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 15-04-2013, 20:29
  5. szablon protostar joomla 3.01 wyświetlanie artykułów
    przez harley6 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 09-11-2012, 14:46

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •