Problem o nieznanej przyczynie. Proszę o pomoc
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Problem o nieznanej przyczynie. Proszę o pomoc

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    10-01-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Joomla! 3.x Problem o nieznanej przyczynie. Proszę o pomoc

    To mój pierwszy post na forum. Proszę o miłe przyjęcie i witam wszystkich!

    Problem dotyczy strony: solid-balustrady .com
    Kopia strony przed problemem: kopia google

    Podczas edycji treści pod ikoną "O nas" na stronie głównej coś się popsuło.
    Źródłem ikon na stronie głównej są 4 moduły o bliźniaczym kodzie.
    Nie zmodyfikowałem nic istotnego.
    Problemy jakie się pojawiły to:
    - nieprawidłowo wyświetla się tytułu pod ikoną (mimo h3 w kodzie),
    - ikona, nagłówek i treść pod ikoną nie jest klikalna (kliknięcie powinno prowadzić do podstrony "O nas").

    Załączyłem dwa zrzuty przedstawiające jak wygląda kod strony dotyczący ikon "O nas" oraz "Oferta".
    Różnicą, która od razu rzuca się w oczy jest brak w kodzie odnośnika <a href=....> prowadzącego do podstrony.
    W przypadku ikony "Oferta" generuje on się w kodzie. Nie ma go w kodzie modułu.
    Załączyłem kody modułów w notatniku.

    Proszę o pomoc w przywróceniu prawidłowego funkcjonowania elementu.
    Z góry dziękuję za pomoc!
    Attached Images Attached Images
    Załączone pliki Załączone pliki

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    Napisz co to jest za moduł który odpowiada za te ikonki z tytułami.
    Możliwe że w samym module jest opcja "Ustaw tytuł jako łącze" ale w tym momencie to będzie zgadywanka.
    Możesz też zrobić w ten sposób że duplikujesz działający moduł poprawnie i zmieniasz jego pozycję lub kolejność jeżeli to jest ta sama pozycja.

  4. #3
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 732
    Punkty
    208

    Domyślny

    Brakuje zwyczajnie linka a href, który obejmuje cały moduł.
    Nie wiem jak to wygląda od strony zaplecza, więc za brdzo więcej pomoc nie mogę.
    Kod:
    <a href="/index.php/o-nas" class="gol"> 
    kod modułu 
    </a>
    Site building progress ... 35% never end
    ================================

    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<

    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<

    ================================

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    10-01-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dzięki za odpowiedzi.
    @rkonik
    Zduplikowanie modułu działającego działa do momentu podmianki tekstu w tagu <h3 na "O nas".
    Tak jakby nie mógł określić odniesienia na tej podstawie.

    @mjmartino
    Tak wygląda ten moduł. To jest custom.
    Załącznik 9517

  6. #5
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 732
    Punkty
    208

    Domyślny

    Załączniki na forum nie działają musisz to wrzucić gdzie indziej.
    Site building progress ... 35% never end
    ================================

    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<

    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<

    ================================

  7. #6

    Domyślny

    Zaznacz wszystko i dodaj łącze.

  8. #7
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 732
    Punkty
    208

    Domyślny

    Zaznacz całość i utwórz z tego link lub tak jak pisałem wyżej w kodzie dopisz <a href ....
    Site building progress ... 35% never end
    ================================

    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<

    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<

    ================================

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    10-01-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Problem rozwiązany.

    Już wcześniej próbowałem wklejać następujący kod:

    <a href="/index.php/o-nas" class="gol">
    kod modułu
    </a>
    Niestety wklejany kod znikał przy zapisywaniu.
    Wystarczyło zmienić edytor artykułów na CodeMirror.

    Dziękuję wszystkim za pomoc!

Podobne tematy

  1. Pakiet językowy PL problem PROSZĘ O POMOC !!!
    przez kojanik na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 32
    Ostatni post/autor: 31-07-2009, 13:11
  2. problem proszę o pomoc
    przez Młody13 na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 22-07-2007, 09:45
  3. problem z archiwalnym artykułem... proszę o pomoc :)
    przez Dakota na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-07-2007, 18:51
  4. Mam Duzy Problem Z Newsami! Proszę O Pomoc
    przez DasH na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 05-12-2006, 10:43
  5. Problem z Remosistory proszę o pomoc
    przez pomek na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 20-07-2006, 17:15

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •