Przesunięcie szerokości strony głównej
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Przesunięcie szerokości strony głównej

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    16-12-2018
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny Przesunięcie szerokości strony głównej

    Witajcie!
    Chciałem Was poprosić o pomoc w ustawieniu modułu, który rozciąga szerokość strony głównej, co nie jest pożądane. Nie wiem, w którym miejscu kodu dokonać korekty, aby zlikwidować to przesunięcie?

    Przekazuję link do strony głównej: logopremium.pl

    Szerokość strony rozciąga czarny pasek z napisem Projektuję logo!

    Z góry dziękuję za życzliwość i pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    Możesz wytłumaczyć o co dokładnie chodzi ponieważ container masz ustawiony na 1170px i w takiej wielkości się wyświetla.

    Ale cały pasek tak jak go nazwałeś wyświetla się dobrze nie zwiększa szerokości problem polega na tym że nie masz opisanych klas.

    Utrudnisz sobie życie korzystając z jakiegoś buildera który tworzy klasy .sppb-container-inner .sppb-row Zamiast tego zastosuj klasę którą już masz i używasz w sekcji Header czyli .container i .row

    Zresztą stosujesz klasy .sppb-container-inner i .sppb-row a one nie mają żadnych reguł .


  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    16-12-2018
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zgadza się, zastosowałem SP Page Buildera i teraz sytuacja się trochę skomplikowała. Nie umiałem sporządzić paska w html z takim efektem jak w SP Builder i dlatego się zdecydowałem dodać moduł w SP Builder, jednakże ten moduł poszerzył stronę i pojawił się na dole suwak, kiedy wyłączę ten pasek w modułach, na dole strony nie ma suwaka. W tej sytuacji są dwa rozwiązania, albo pasek w html, ale nie umiem go do końca napisać, aby wyglądał tak jak za pomocą SP Buildera. Mam tylko fragment kodu, bez szerokości i czarnego tła:

    <div class="container">
    <div class="col-md-8">
    <p>
    Logo Premium stworzy dla Ciebie niesamowite <em>Logo</em>
    <span>Prowadzimy kompleksową obsługę marketingową firm. Koniecznie zapoznaj się z pełną ofertą.</span>
    </p>
    </div>
    <div class="col-md-4">
    <div class="get-started">
    <a href="http://bit.ly/buyporto" class="btn btn-lg btn-primary">Projektuję logo!</a>
    <div class="learn-more">lub <a href="http://bit.ly/buyporto">Pełna oferta</a></div>
    </div>
    </div>
    </div>

    lub skorygować tego SP Buildera, aby jak coś za jego pośrednictwem dodam w modułach, żeby mi nie poszerzał strony głównej i aby nie pojawiał się na dole suwak.

    Załącznik 9519

  5. #4

    Domyślny

    Po pierwsze załączniki na forum nie działają musisz korzystać z zewnętrznych źródeł.
    Możesz dalej używać tego SP Page Buildera ale to jest powielanie kodu co nie jest dobrą praktyką.
    Nie znam tego dodatku więc ciężko będzie mi się wypowiadać na jego temat ale ma podobne klasy jak bootstrap dlatego zmień klasę .sppb-container-inner na .sppb-container i wszystko powinno być ok.
    Ale jak to zrobić w tym dodatku nie mam pojęcia. Domyślam się że podczas tworzenia gdzieś w ustawieniach musisz to zmienić.

    Oczywiście tej zmiany dokonaj w tym ciemnym pasku i tym białym poniżej bo tu jest ten sam problem.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    16-12-2018
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    To, co napisałeś odnośnie powielanie kodu skłoniło mnie do dodania tego "paska" jako samodzielnego kodu w html. Czy byłbyś w stanie odtworzyć kod html tego paska czarnego, abym mógł go dodać przez moduły jako własny kod html? Niestety nie jestem programistą tylko grafikiem i nie do końca sobie z tym radzę.

  7. #6

    Domyślny

    Nie do końca podam Ci jak ma wyglądać kod ponieważ to co korzystasz to jest zrobiony lub kupiony kod przez kogoś lub firmę.
    Ważne abyś zastosował taką koncepcję:
    Kod:
    <div class="container">                            
      <div class="row">
        <div class="col-md-8">
          ..................
        </div>
        <div class="col-md-4">
           ....................
        </div>
      </div>
    </div>
    Kropeczki zastąp odpowiednim kodem. Strona korzysta z bootstrapa więc warto abyś się zapoznał z tą dokumentacją:
    https://getbootstrap.com/docs/3.3/cs...-example-basic
    Pod linkiem znajdziesz wyjaśnienie i przykłady powinno Ci pomóc zrozumieć gdzie popełniłeś błąd.

    Z drugiej strony nie bój się używać rozszerzeń są one kierowane do osób które nie muszą znać się na programowaniu i chcą daną rzecz zrobić na zasadzie "klikania". Osobiście znam kilku grafików którzy potrafią klientowi sprzedać stronę właśnie korzystając z jakiegoś systemu wspomagającego tworzenie stron. Strony działają i mają się świetnie, jednak musisz mieć świadomość że stosowanie takich rozwiązań spowoduje dołożenie do strony dużo zbędnego kodu. Potrafi czasem zduplikować kod i dodatkowo jest więcej zapytań do serwera co też nie jest korzystne.
    To wszystko będzie miało konsekwencje w przyszłości ale to już inna bajka nie na ten temat.

Podobne tematy

  1. Przesunięcie strony głównej
    przez szefomen na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 30-12-2016, 13:21
  2. Przesunięcie logo do samej góry strony (usunięcie )pustej przestrzeni.
    przez Dixx37 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 03-10-2012, 21:34
  3. przesunięcie o szerokość paska
    przez twbaker na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 08-11-2011, 20:15
  4. Przesunięcie i ścięcie Phoca Gallery
    przez lsz na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 29-09-2011, 17:47
  5. Przesunięcie modułów strony w IE
    przez marianello na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 17-01-2007, 08:47

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •