Kilka problemów (joomgallery mobile, szablon safari, kunena forum)
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Kilka problemów (joomgallery mobile, szablon safari, kunena forum)

  1. #1

    Joomla! 3.6 Kilka problemów (joomgallery mobile, szablon safari, kunena forum)

    Mam kilka problemów ze stroną: https://hejdom.pl/blog/12-sonoff/13-sonoff-touch-eu.html


    1. Użytkownicy safari zgłaszają mi że linki w artykułach nie działają a inni że strona się nie wczytuje, tylko to koło lata im cały czas (preloader).
    2. W widoku mobilnym nie działa mi joomgallery zdjęcia w artykule, tylko się otwiera sam JPG jak by się nie wczytał cały js do obsługi.
    3. Forum jaka skórę główna wybrać aby dobrze wyglądało forum, obecna samego forum działa średnio i chyba ma problemu ze skórka Joomli (na skórce głównej w ogóle nie działało więc ustawiłem podstawowa).
    4. Jeszcze problem z avatarem szukam i szukam i nie potrafię znaleźć miejsca gdzie się go edytuje (systemowo), bo podmienię plik po prostu ale jak będzie więcej autorów fajnie było by to jakoś ogarnąć.

    Jeżeli możecie nakierować, gdzie szukać rozwiązań będę bardzo wdzięczny!


  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 561
    Punkty
    180

    Domyślny

    1. Niestety nie mam Safari więc nie sprawdzę.
    2. Na moim Samsungu zdjęcia w artykule otwierają się poprawnie.
    3. Najlepiej spraw sobie ładny szablon https://www.joomforest.com/kunena/templates
    4. Ale chcesz edytować awatar pojedynczemu użytkownikowi? Czy wymienić domyślny? Pojedynczy edytuje się od frontu wchodząc na profil danego użytkownika. Domyślny awatar ustawia się w Konfiguracja -> Awatar http://prntscr.com/mguue0
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3

    Domyślny

    Usunęło mi wiadomość, piszę drugi raz:/

    1. ok czekam na kogoś kto ma i pomoże zlokalizować problem
    2. ogarnąłem ccs / zmieniłem na JoomGallery - Integrate fancyBox ale meczę się z opisem zdjęcia bo wychodzi za stronę albo jest na całość zdjęcia, czyli jak wydostać fancybox-title fancybox-title-float-wrap z fancybox-wrap fancybox-desktop fancybox-type-image fancybox-opened już jestem w jquery.fancybox.js i rozgryzam to.
    3. tylko nie rozumiem jednego - jak nadpisać szablon joomli szablonem kuneny - bo teraz oba działają jeden w drugim - trzeba jak by dwa zainstalować?
    4. byłem tam i mam tylko to, joomla instalacja podstawa + kunena + joom gallery + juup - Default szablon:
    Załącznik 9531

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 561
    Punkty
    180

    Domyślny

    2. Pierwszy raz widzę tego rodzaju problemy. Fancybox dla Joomgallery zawsze działało bezbłędnie. A sprawdź jak to działa na domyślnym szablonie tj. Protostar.
    W sowich projektach i tak wymieniłem fancybox na nowszą wersje by mieć efekt swipe dla urządzeń mobilnych.

    3. I tak maja działać. szablon Kunena i szablon Joomla to dwa rożne szablony. Szablon Kuneny działa tylko dla obszaru komponentu i instaluje się go w zapleczu Kunena.

    4. Nie widzę załącznika, użyj tej usługi snag.gy
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5

    Domyślny

    Na jednej ze stron mojego klienta też jest jakiś problem z safari mobile. Też nie można wejść na link w szczególności w urządzeniach mobilnych appla na innych urządzeniach z inną przeglądarką działa. Nie jestem w stanie potwierdzić czy taki błąd pojawił się po jakiejś aktualizacji joomla czy po jakiej aktualizacji Safari lub komponentu. Mogę potwierdzić że sam szablon nie był aktualizowany i js szablonu nie było zmieniane.
    Informacja do mnie dotarła po jakimś czasie dlatego tego nie potwierdzę która z powyższych aktualizacji miała wpływ. Jednak też trafiłem na problem z Safari i na dzień dzisiejszy nie znalazłem rozwiązania w sieci też nic nie.

  7. #6

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    3. I tak maja działać. szablon Kunena i szablon Joomla to dwa rożne szablony. Szablon Kuneny działa tylko dla obszaru komponentu i instaluje się go w zapleczu Kunena.

    4. Nie widzę załącznika, użyj tej usługi snag.gy
    2. za długie opisy miałem, już to rozwiązałem i jest super jak dla mnie.

    3. Jaki szablon Joomli w takim razie najlepiej wybrać aby nie ingerował w Kunene - bo obecny protostar i skórka oryginalna robi takie błędy jak widać.

    4. a użyłem metody z tego forum, już tam wrzucam - proszę: https://snag.gy/3s8wf1.jpg

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 561
    Punkty
    180

    Domyślny

    3. Trudno powiedzieć... szablon Kunena powinien bez problemu działać z domyślnym szablonem Joomla.

    4. Ale Ty klikasz na profil użytkownika Joomla. Musisz wejśc przez forum.http://prntscr.com/mgzoee
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8

    Domyślny

    4. tutaj oczywiście mam zmieniony: https://snag.gy/1E3mOR.jpg stąd mój cały problem - nie wiem skąd pobierana jest ta wartość w tym elemencie.

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 561
    Punkty
    180

    Domyślny

    No i to jest avatar forum: http://prntscr.com/mh3d2k
    Wygląda, że jest dobrze.

    Czy też chodzi o inny avatar???
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Wiarus Jac awatar
    Dołączył
    22-12-2005
    Skąd
    Szczecin/Warszawa/Bieszczady
    Wpisy
    1 312
    Punkty
    179

    Domyślny

    Powinieneś mieć forum osadzone w swoim domyślnym szablonie, podobnie jak tutaj:

    https://www.zapytajpolozna.pl/ostatnie czy tutaj https://www.certios.pl/forum-certios

    Nie masz przypadkiem przypisanego dla pozycji menu "Forum" szablonu Protostar?
    Zapracowany po uszy, cały czas kilka projektów na tapecie.
    Od 2005 roku indywidualne projekty Joomla - www.studioalfa.pl.
    Polecam darmowe templatki Joomla.

    Nie pomagam w kwestiach związanych z Joomla na Facebooku! Forum Joomla jest tutaj.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Szablon Mobile
    przez kielcanizzz na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 06-03-2016, 10:47
  2. szablon "fitness-mania" kilka problemów
    przez tworas na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 30-06-2011, 13:41
  3. Błąd w szablonie safari in africa
    przez lol2x na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 21-11-2010, 18:12
  4. Niedziałający element z Jquery pod Safari/chrome/webkit
    przez wujek_zed na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-07-2010, 11:58
  5. Kilka problemów z forum Agora
    przez Hiro PHP na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 24-02-2010, 00:14

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •