Pusty koszyk szablon AS 002051
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Pusty koszyk szablon AS 002051

Hybrid View

Poprzednia wiadomość Poprzednia wiadomość   Następna wiadomość Następna wiadomość
  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-11-2015
    Skąd
    Elbląg
    Wpisy
    15
    Punkty
    2

    Joomla! 3.x Pusty koszyk szablon AS 002051

    Witam
    Pusty koszyk Virtuemart 3.2 na Joomla 3.92 na szablonie jak w tytule.
    Po przejściu na kartę produktu - szczegóły Po dodaniu produktu do koszyka, koszyk jest pusty.
    Natomiast z 1 poziomu działa i dodaje produkty.
    Próbowałam wszystkiego włączać i wyłączać jquery i ajax i modalne okno itd. Ale może jednak zrobiłam jakiś błąd w konfiguracji lub jakieś przeoczenie.
    Proszę o pomoc.
    Szablon na razie darmowy i pracuje na localhost. Tak myślę ze to szablon ale chciałabym przy nim zostać.

  2. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Wygląda na błąd js script... ale trudno powiedzieć nie zobaczywszy tego.
    Przetestuj na żywym serwerze i na domyślnym szablonie Joomla - Protostar.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  3. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-11-2015
    Skąd
    Elbląg
    Wpisy
    15
    Punkty
    2

    Joomla! 3.x

    Dzięki za odp. Na innym szablonie z tej samej serii działało wszystko ok, ale miałam problem z pozycjami modułów wszystko instalowało się po lewej stronie. I prawdopodobnie na Protostar tez będzie działało.

    Notice: Trying to get property 'id' of non-object in C:\xampp\htdocs\ellmedica\templates\as002051free\i ndex.php on line 64

    Taki błąd pokazuje się po dodaniu do koszyka z 1 poziomu oczywiście towar w koszyku jest i można zamówienie finalizować wszystko działa.
    Może to ma związek z tym o czym pisałam wcześniej-chodzi o drugi poziom dodaj do koszyka z pozycji szczegółów produktu gdzie koszyk jest pusty.

    Raportowanie błędów ustawione na maximum.
    tu jest ta linijka w index.php:


    61 $menu_id = 0;
    62 if (!$hideByView && !$hideByOption)
    63 {
    64 $menu_id = $menu_active->id;
    65 }

  4. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    To nie jest błąd tylko powiadomienie... widzisz go właśnie dlatego, że masz raportowanie błędów ustawione na maximum:
    http://forum.joomla.pl/showthread.ph...l=1#post381588

    Powiadomienie dotyczy szablonu NIE ma żadnego związku z VM.
    Mówi, że $menu_active nie jest obiektem i próbuje się uzyskać z niego własność id.

    Ten kawałek kodu nie wyjaśnia co przechowuje zmienna $menu_active ale prawdopodopodobnie gdzieś na początku szablonu zmienna ta została zdefiniowana i ma przechowywać dane o aktywnej pozycji menu.
    (Dalej) prawdopodobnie kod szablonu wykorzystuje przestarzałe klasy Joomli i wartość $menu_active wynosi null... czyli jest puste.

    Podsumowując - nie ma to związku z oryginalnym problemem.

    Skoro dodawanie do koszyka działało pod Protostar to znaczy, ze w twoim innym szablonie coś powoduje błąd.

    Niestety nie sposób powiedzieć co gdyż bazujemy tylko na tym co opiszesz... a nie opiszesz środowiska tak by przedstawić pełen obraz.
    Tylko gdybyśmy mieli dostęp do tego systemu moglibyśmy powiedzieć więcej.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-11-2015
    Skąd
    Elbląg
    Wpisy
    15
    Punkty
    2

    Joomla! 3.x

    Dzięki za odp :-)

    Joomla 3.9.2 virtuemart 3.2.14, szablon As002051 przystosowany pod virtuemart wersja darmowa z: https://www.astemplates.com/free-joo...ate/188-002051
    pracuje na xampp. Żadnych dodatków innych nie dogrywałam oprócz Aceba. Moduły również tylko te, które sama utworzyłam potrzebne były do menu np stopka i inne systemowe wiadomo koszyk, wyszukiwarka. Jeden super user czyli ja. Na razie brak serwera bym mogła przetestować na "żywo"
    Podstawowa konfiguracja globalna, standardowa konfiguracja virtuemart. Włączone stare templatki w konfiguracji ponieważ w ogóle nie chciał pracować szablon i wyłączony ajax i jquery:

    Włącz style CSS i skrypty JavaScript
    Użyj Fancybox-a (Zalecane) N
    Korzystaj z CSS VirtueMart T
    Korzystanie z jQuery VirtueMart N
    Korzystanie ze skryptów przy produktach T
    Korzystanie z Ajax dla krajów/województw. T
    Używaj jQuery do rozwijanego menu w FE N
    Używaj AJAX dla zawartości produktów N
    Użyj zewnętrznej biblioteki jQuery (Google) T


    Ot tak po krótce :-)

    Jeszcze mogę dodać, że na początku miała najnowszy viruemart 3,4 i z podobnym szablonem z tej samej strony wszystko działało ale nie podobał mi się i zainstalowałam ten i byłam zmuszona przeinstalować virtuemart na niższy bo ten co mam teraz nie chciał pracować z nowym virtuemart.
    Teraz chce się poddać i Myślę nad zmianą szablonu tak aby już nic nie zmieniać i żeby nic nie stracić a żeby działał kosz i inne funkcje bez problemu.

    Mam jeszcze takie pytanie codo zgody na przetwarzanie danych osobowych, dlaczego okienko z zgodą jest już zaznaczone i żeby wyrazić zgodę trzeba je odznaczyć?
    Ja nie wiem u mnie wszystko działa na odwrót :-(


    A przepraszam trochę w css-ach kolory pozmieniałam, odległości chyba wyszukiwarki i koszyka i troche język w paru miejscach przetłumaczyłam zaledwie kilka fraz

  6. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez andzelka Zobacz wiadomość
    Użyj Fancybox-a (Zalecane)
    Ustaw na T.

    Cytat Wysłane przez andzelka Zobacz wiadomość
    Używaj jQuery do rozwijanego menu w FE
    Ustaw na T.

    Cytat Wysłane przez andzelka Zobacz wiadomość
    Używaj AJAX dla zawartości produktów
    Ustaw na T.

    Cytat Wysłane przez andzelka Zobacz wiadomość
    zainstalowałam ten i byłam zmuszona przeinstalować virtuemart na niższy bo ten co mam teraz nie chciał pracować z nowym virtuemart.
    Zawsze pracuj na najnowszych wersjach - ze względów bezpieczeństwa. VM powinien pracować z każdym szablonem dla J! 3.x.

    Tutaj https://www.triglav.com.pl/ masz przykład mojej realizacji z ostatnią wersja VM oraz ustawieniami http://prntscr.com/miz50f .

    Cytat Wysłane przez andzelka Zobacz wiadomość
    Mam jeszcze takie pytanie codo zgody na przetwarzanie danych osobowych, dlaczego okienko z zgodą jest już zaznaczone i żeby wyrazić zgodę trzeba je odznaczyć?
    O jakim okienku mówisz? W VM?

    1. Sprzedając coś w sklepie internetowym NIE musisz prosić o wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych. Przetwarzasz dane osobowe na podstawie RODO art. 6 ust. b czyli zawarcie umowy. Chyba, że podane dane będziesz wykorzystywać do innych celów np. reklama - wtedy musisz posiadać zgodę na każdy cel osobno (oraz zgodę na przesyłanie oferty handlowej).

    2. Zgodnie z przepisami RODO zgoda NIE może być zaznaczona domyślnie. Możliwe, ze pole jest oznaczone jako domyślnie "checked"... nie powinno jednak tak być.

    Cytat Wysłane przez andzelka Zobacz wiadomość
    A przepraszam trochę w css-ach kolory pozmieniałam, odległości chyba wyszukiwarki i koszyka i troche język w paru miejscach przetłumaczyłam zaledwie kilka fraz
    Nie powinno to mieć wpływu na działanie VM czy automatyczne oznaczenie pola zgody.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-11-2015
    Skąd
    Elbląg
    Wpisy
    15
    Punkty
    2

    Joomla! 3.x

    Dzięki za odp.
    Przetestowałam jeszcze raz na protostar no i tu koszyk działa.
    Wróciłam do szablonu AS no i tu nie działa.
    To jest jedyna przeszkoda nie wiem co zrobić żeby go uruchomić.
    Po zmianie ustawień w css, jquery i ajax jest bez zmian.
    Wróciłam do najnowszego virtuemart i też bez zmian jeżeli chodzi o koszyk, ale ogólnie szablon działa.

    Zauważyłam że ikona na pasku po przejściu na stronę www na tym szablonie to ikona " xampp-a", a na innych np. protostar to normalnie ikona "joomla" nie wiem dlaczego.


    to co jeszcze zauważyłam to na 1 poziomie jak dodaje do koszyka to przenosi mnie na stronę :
    http://localhost/moja-strona/compone...rt?Itemid=151#

    a jak z drugiego poziomu to przenosi:
    http://localhost/moja-strona/produkt

    i pokazuje się okno z koszem bez dodanego towaru
    Moja strona - już nie długo, własna firma - już zaraz

  8. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Zatem to ewidentnie problem szablonu i js script.
    Na tym etapie już nie wiele mogę pomóc... chyba, że załadujesz stronę na serwer tak bym mógł ją obejrzeć.

    Albo zrobisz kopię zapasową przy pomocy Akeeba Backup i prześlesz mi ją (ja postawie kopię na swoim serwerze i przeanalizuję).

    Cytat Wysłane przez andzelka Zobacz wiadomość
    Zauważyłam że ikona na pasku po przejściu na stronę www na tym szablonie to ikona " xampp-a", a na innych np. protostar to normalnie ikona "joomla" nie wiem dlaczego.
    To nie ma większego znaczenia - najprawdopodobniej ten szablonie nie ma własnej favicony.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-11-2015
    Skąd
    Elbląg
    Wpisy
    15
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ok, serwer będę miała w marcu. Więc zrobię kopie i prześle Tobie do obejrzenia bardzo chętnie :-). Daj namiary gdzie mam przesłać.
    Moja strona - już nie długo, własna firma - już zaraz

  10. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Podałem na PW.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Pusty szablon Joomla 1.5.
    przez pawelmazur na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 28-04-2011, 13:30
  2. HTML Source Editor jest pusty przy zapisanej stronie
    przez Mihauek na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 22-01-2008, 10:49
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 13-07-2007, 15:39
  4. pusty koszyk po dodaniu towaru - virtuemat
    przez neuromancer na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 31-07-2006, 00:46
  5. pusty popup przy dodawaniu linków w edytorach :(
    przez qsqsqsqs na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 22-06-2006, 08:07

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •