Error zamiast strony
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 17

Temat: Error zamiast strony

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-10-2007
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny Error zamiast strony

    Witam - mam pytanie. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem, że zamiast strony i zaplecza wyświetla się słowo error? Wczoraj strona działała. Dzisiaj wiedzę tylko napis error. Nie mogę zalogować się do zaplecza bo widzę to samo. Pisałem do usługodawcy, ale twierdzi że jest OK. Nikt nie przekierował domeny i pliki sa OK. Adres strony http://www.zso.ketrzyn.pl.

    Z góry dzięki za pomoc

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 368
    Punkty
    546

    Domyślny

    Cześć,

    samo nic się nie robi ;-)
    Włącz w configuration.php wyświetlanie błędów na maximum, pewnie zobaczysz coś więcej...

    Następnie wyłączanie w BD poszczególnych dodatków / modułów...

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-10-2007
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ale nie mogę zalogować się na zaplecze - pokazuje się to samo co na stronie :/

    Wczoraj wgrałem nową wersje Joomli. Czy to możliwe że na za stare PHP? 5.2?

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 264
    Punkty
    1128

    Domyślny

    Możliwe że na za stare PHP
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-10-2007
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Aha ... celna uwaga. Dzięki za profesjonalną odpowiedź.

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 264
    Punkty
    1128

    Domyślny

    A czego Kolega oczekuje? Tak trudno sprawdzić, jakie są wymagania techniczne? PHP 5.2 pochodzi sprzed 8-10 lat (już nawet nie pamiętam)
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 264
    Punkty
    1128

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez macromaniac Zobacz wiadomość
    Ale nie mogę zalogować się na zaplecze - pokazuje się to samo co na stronie
    nie musisz się logować
    w pliku configuration.phm zmień
    Kod PHP:
        public $error_reporting 'default'
    na
    Kod PHP:
        public $error_reporting 'maximum'
    Powinieneś zobaczyć komunikaty błędów. Ale nie ma co badać. Trzeba podnieść PHP najlepiej do takiego z 7 na początku
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-10-2007
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    OK - mój błąd, ale stronę dostałem "w spadku" i nie wpadłem na to, żeby sprawdzić :/ Ja tylko "wrzucam" materiały i tworzę artykuły. Wczoraj podniosłem PHP do 7.3, ale to nic nie dało. Wgrywałem 12.03.19 aktualizacje Joomli i strona działała. Nawet wrzucałem 2 artykuły, przestała działać następnego dnia. Mam backup plików z ftp i baz danych od usługodawcy z datą przed ostatnią aktualizacją. Co mogę zrobić, Żeby uratować stronę???

    - - - Updated - - -

    a błąd pokazało taki:

    Błąd: Nie można uruchomić aplikacji: Błąd podczas uruchamiania sesji.
    Ostrzeżenie : session_write_close (): nie udało się zapisać danych sesji przy użyciu zdefiniowanej przez użytkownika procedury obsługi zapisu. (session.save_path: / tmp) w /home/zsoketrzyn/ftp/libraries/joomla/session/handler/native.php w linii 194

  10. #9
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 264
    Punkty
    1128

    Domyślny

    Sprawdź, czy ta zmienna jest ustawiona, jak poniżej (plik configuration.php):
    Kod PHP:
        public $session_handler 'database'
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-10-2007
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tak, jest ustawiona.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-08-2017, 21:44
  2. Error displaying the error page: Application Instantiation Error
    przez Aissy na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 31-05-2017, 14:17
  3. Error displaying the error page: Application Instantiation Error
    przez czarnyblack na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-04-2017, 11:16
  4. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 04-07-2016, 17:51
  5. XML Parsing Error at 1:21. Error 2: syntax error
    przez Qbik na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-02-2008, 20:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •