[Rozwiązane] szablon IFreedom - jak zmienić szerokość strony
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: szablon IFreedom - jak zmienić szerokość strony

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    13-03-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5 szablon IFreedom - jak zmienić szerokość strony

    Dzień dobry.
    Używam szablonu IFreedom na stronie www.zszagorzyca.pl

    Chciałbym żeby szerokość strony wyświetlanej była 100% zawartości okna użytkownika.

    Jaki parametr szablonu muszę zmienić (w ustawieniach szablonu nie ma takiej możliwości - trzeba coś zmienić w css szablonu).

    Załączam całą zawartość szablonu z folderu Templates (joomla 2.5)

    https://onedrive.live.com/download?cid=B41411A0C9D7D14A&resid=B41411A0C9D7D1 4A%21356&authkey=AOVLhTq4G8Dkg_w



    Z góry dziękuję za pomoc.

    Pozdrawiam.

    Bartek

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 860
    Punkty
    205

    Domyślny

    To nie jest do końca dobry pomysł. Na dużych monitorach strona zajmie zgodnie z ustawieniami 100%... i może się okazać, że tekstu nie wystarczy by wypełnić tą przestrzeń.
    Pojawią się mało estetyczne dziury;

    http://prntscr.com/mxid68

    Ale jak chcesz...

    http://www.zszagorzyca.pl/templates/...css/styles.css linia 125.

    Zmień wartość 980px na 100%.

    Jadnak o wiele więcej sensu było by w przerobieniu szablonu tak by był responsywny n. przy użyciu Bootstrapa.

    O zmianie wersji Joomla już nie wspomnę
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    A jeszcze sensowniejsze byłoby zmigrowanie strony do Joomla 3 i dopiero potem zajęcie się szablonem.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    13-03-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście takie rozwiązanie nie działa.
    Co do uaktualnienia joomli to już raz próbowałem i nie wyszło. Rozleciała mi się cała strona. To by musiała być raczej migracja z wyszukaniem nowego szablonu, a póki co nie mam na to czasu. Co do Bootstrapa to musiałbym się nauczyć używać tego narzędzia. Może w wakacje znajdę czas. Tak czy inaczej bardzo serdecznie dziekuję za pomoc.

    Serdecznie dziękuje i pozdrawiam.

  6. #5
    Nowicjusz Frodoo awatar
    Dołączył
    26-08-2018
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    22
    Punkty
    6

    Domyślny

    Nie działa bo wszystkie rozszerzenia nie są aktualne. Należy włączyć pokazywanie błędów i najprościej jak się nie wie jak pozbyć się błędów zmienić nazwę katalogu rozszerzenia aby dostać się np do panelu. Później trzeba wgrać aktualną wersję przez instalator.

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    13-03-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wiem bo już to przerabiałem. Robię bliźniaczą stronę psmslupsk.pl i tam przeszedłem na joomle 3 Kosztowało mnie to jednak bardzo dużo pracy gdyż sama templatka nie jest przystosowana do joomli 3 Trzeba było modyfikować sporo plików. Ostateczne postawiłem joomle 3 od nowa (czysta instalacja), a nadpisałem samą bazę danych i wtedy instalowałem dodatki i moduły od nowa wszystkie. To samo chciałem zrobić z zszagorzyca.pl ale już działałem lokalnie na Xampie. Niestety nie udało mi się więc w wakacje poszukam nowej skórki przystosowanej do joomli 3, zainstaluje najnowszą joomle i przegram bazę danych artykułów. To pewniejsze niż rozwalanie strony "automatyczną" aktualizacją. Martwię się tylko, że już jest joomla 3.9, co może znaczyć, że do joomli 4 już niedaleko. Może więc lepiej z całą robotą poczekać na czwórkę?

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 860
    Punkty
    205

    Domyślny

    Ależ panowie (i panie?) migracja z 2.5 do 3.x może i jest bolesna ale jest do zrobienia. TAK - trzeba zaktualizować dodatki. TAK - trzeba zaktualizować szablon. TAK - należy poczytać dokumentację. TAK - trzeba się nieco podszkolić.

    Rozumiem, że nie wszyscy prezentują ten sam poziom wiedzy i umiejętności... ale przede wszystkim samozaparcia i chęci nauki.

    Jeśli zrobisz migrację raz i będziesz mieć problemy i nauczysz się je rozwiązać... czyż to nie będzie twój sukces? Wiedza pozostanie i zaowocuje w przyszłości.

    W sieci jest sporo dobrej dokumentacji. Jest forum gdzie nigdy nie odmawiamy pomocy. Rozwiązania które opisał damton1978 jest rozwiązaniem ale na pewno nie optymalnym.

    Dlatego nie zrażajcie się, walczcie i uczcie się, pytajcie o radę
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Zmiana szerokości strony szablon joomla 3x
    przez sebador na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 06-11-2016, 14:16
  2. Jak zmienić szerokości lewego i prawego modułu w szablonie Business - domyślne
    przez bodek76 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 09-03-2014, 19:34
  3. Szblon ifreedom - problem z polskimi znakami w tytułach artykułów
    przez damton na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 31-03-2013, 02:39
  4. Jak zmienić szerokość tekstu tak aby był na całej szerokości strony ??
    przez czupryn na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 24-04-2011, 18:06
  5. jak zmienić szerokość w EXPOSE
    przez magdzik na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 31-12-2007, 17:26

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •