[Rozwiązane] Artykuł dla zarejestrowanych lecz będący łączem
Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 44

Temat: Artykuł dla zarejestrowanych lecz będący łączem

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Joomla! 2.5 Artykuł dla zarejestrowanych lecz będący łączem

    Witam, mam pytanie jak ustawić by artykuły z kategorii (dla zarejestrowanych) były łączem dla gości? Wiem że można, lecz zapomniałem jak to ustawić.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    192

    Domyślny

    Nie do końca rozumiem.

    Czy chodzi o:

    Zarejestrowani: widzą tytuł lub wprowadzenie i po kliknięciu przechodzą do pełnego artykułu.

    Goście: widzą tytuł lub wprowadzenie i po kliknięciu przechodzą do... no właśnie do czego? Do formularza logowania?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Domyślny

    To że artykuł jest widoczny dla gości czyli wchodzą w tytuł lecz nie widzą co jest napisane po czytaj dalej i muszą złożyć konto.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    192

    Domyślny

    Dobra, czyli chcesz coś takiego: http://siristru.prolusatia.pl/news.html

    1. Przejdź do Zaplecze -> Artykuły -> Opcje (przycisk w prawym górnym rogu): http://prntscr.com/n8luy6
    2. Przewin listę opcji w dół i zaznacz "Pokaż łącza wszystkim" -> TAK: http://prntscr.com/n8lv8b
    3. Zapisz i zamknij
    4. Tworzysz artykuł, wpisujesz treść, dzielisz go na wprowadzenie i rozwinięcie dodając przycisk "Więcej"
    5. Dostęp ustawiasz na "Registered": http://prntscr.com/n8lvpw

    Zapisujesz.

    Efekt:

    http://prntscr.com/n8lvui
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tak robię tylko u mnie nie jest adres łączem dla gości by mogli w niego kliknąć...

    a chcę tak z taką opcją jaka jest w tym linku podanym http://siristru.prolusatia.pl/news.html

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    192

    Domyślny

    W podanym linku jest zrobione i ustawione tak jak to podałem w instrukcji.
    Ewentualnie pokaż jak to wygląda u Ciebie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Domyślny

    Link do kategorii: https://bit.ly/2uVGaM4

    Pierwszy artykuł został ustawiony jak wyżej napisano i nie mogę wejść w link "odnośnik - łącze".

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    192

    Domyślny

    Sprawdź czy artykuł ma ustawione tytuł jako łącze. Wejdź w tryb edycji artykułu, następnie zakładka "Opcje": http://prntscr.com/n951x0
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mam ustawione na globalne wszędzie, a kiedyś wszystkie były właśnie dobrze wyświetlane masowo bez żadnych edycji artykułów...

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    192

    Domyślny

    Globalne ale jakie? Na TAK czy na NIE.
    Pokaż zrzut ekranu tych ustawień w artykule oraz w opcjach artykułów (na liście artykułów w prawym górnym rogu, przycisk "Opcje")
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Dodatkowe MENU - banalna sprawa, lecz dla mnie niewyjaśniona
    przez toudi89 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 06-02-2011, 02:09
  2. Artforms - wysyła maila, lecz pustego
    przez ViperAS na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-12-2007, 22:11
  3. Sonda nie jedna lecz wiele
    przez zyraf na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 23-10-2007, 16:00
  4. Poszukuję czegoś w stylu linków lecz bardziej rozbudowane.
    przez jihn na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 31-08-2006, 07:25
  5. Joomfish w module frontendu, ust.by aby wyswietlał flagi lecz ...
    przez voco na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 25-06-2006, 23:22

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •