[Rozwiązane] Artykuł dla zarejestrowanych lecz będący łączem - Strona 2
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 44

Temat: Artykuł dla zarejestrowanych lecz będący łączem

  1. #11
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Domyślny


  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 665
    Punkty
    186

    Domyślny

    LOL, no to:

    Primo: masz Joomla 2.5.x gdy ja podaję rozwiązanie dla aktualnej wersji 3.9.4
    Secundo: pokazujesz tylko kawałek ustawień i to ten nie istotny (a wyżej ustawienia w tym oknie? Pokazujesz dół okna i listy)
    Tercio: ten dział jest dla Joomla 3.x... gdy potrzebujesz pomocy dla starszej wersji. Podanie wersji jest kluczowe - dlatego przenoszę do właściwego działu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #13
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Domyślny



  5. #14
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 665
    Punkty
    186

    Domyślny

    Globalne ustawienia są w porządku.
    Ale to co widać dla artykułu to znowu nie pełna informacja.
    Musisz zobaczyć opcje (tego konkretnego) artykułu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Domyślny

    A gdzie te opcje są skoro już więcej w tym konkretnym artykule nie ma... Jedynie zostały uprawnienia dla grup użytkowników i opcje metadanych

  7. #16
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 665
    Punkty
    186

    Domyślny

    Brakuje ich u Ciebie... sprawdź czy masz Super Usera: http://prntscr.com/n98en1

    Tutaj na demku możesz sobie to sprawdzić jak ma być: https://www.softaculous.com/demos/Joomla_2.5
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #17
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Domyślny

    U mnie to wygląda następująco, a nic nie zmieniałem w grupach.

  9. #18
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 665
    Punkty
    186

    Domyślny

    No właśnie, ktoś tam namieszał. Widzę, że "Junior Admin" jest tylko jeden - pewnie konto z którego korzystasz.
    Zaloguj się jako "Administrator" to pewnie "Super User"... ale... no przecież nie możesz się na niego zalogować bo nie ma takiego konta z tymi uprawnieniami.
    A sam jako "Junior Admin" grupy zmienić sobie nie możesz.

    N to albo skorzystanie ze specjalnego wytrycha... albo gmeranko w bazie danych.

    Dlatego właśnie nie widzisz niektórych opcji.

    EDIT:

    Próbuję powiedzieć, że potrzebujesz kogoś kto "wbije" się do zaplecza i zrobi tam porządek bo ewidentnie potrzebujesz użytkownika z uprawnieniami Super User.
    Najprościej to zrobić w bazie danych: https://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=704023
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #19
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    272
    Punkty
    10

    Domyślny

    to dokładnie jakie zapytanie dać w pole SQL?

    tak wygląda mój prefix
    Kod:
    ndro5_aicontactsafe_statuses

  11. #20
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 665
    Punkty
    186

    Domyślny

    Takie:

    Kod:
    INSERT INTO `ndro5_users`
       (`id`, `name`, `username`, `email`, `password`, `usertype`, `block`, `sendEmail`,
        `registerDate`, `lastvisitDate`,`activation`,`params`)
        VALUES ('40', 'Administrator2', 'admin2', 'your-email@yourdomain.com',
        'd2064d358136996bd22421584a7cb33e:trd7TvKHx6dMeoMmBVxYmg0vuXEA4199',
        'Super Administrator', 0, 1, '0000-00-00 00:00:00', '0000-00-00 00:00:00',"","");
    INSERT INTO `ndro5_user_usergroup_map` (`user_id`,`group_id`) VALUES (40, 8);
    Nazwa użytkownika: admin2
    Hasło: secret
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Dodatkowe MENU - banalna sprawa, lecz dla mnie niewyjaśniona
    przez toudi89 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 06-02-2011, 02:09
  2. Artforms - wysyła maila, lecz pustego
    przez ViperAS na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-12-2007, 22:11
  3. Sonda nie jedna lecz wiele
    przez zyraf na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 23-10-2007, 16:00
  4. Poszukuję czegoś w stylu linków lecz bardziej rozbudowane.
    przez jihn na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 31-08-2006, 07:25
  5. Joomfish w module frontendu, ust.by aby wyswietlał flagi lecz ...
    przez voco na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 25-06-2006, 23:22

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •