[Rozwiązane] Obraz z kamery -streaming
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Obraz z kamery -streaming

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    20-06-2008
    Wpisy
    101
    Punkty
    10

    Domyślny Obraz z kamery -streaming

    Witam
    Mam link do streamingu obrazu z kamery i chciałbym go umieścić na stronie jednak gdy tworzę artykuł i wstawiam jako media link do streamingu http://ls1.tkchopin.pl/cams/_camera.php?id=27 pojawia się komunikat o nieprawidłowym formacie pliku i typie MIME.
    W jaki sposób mogę wstawić na stronę ten streaming by go otwierać?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    192

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez pawelt21 Zobacz wiadomość
    wstawiam jako media link
    To znaczy co dokładnie robisz? Używasz TinyMCE czy JCE Editor?
    To ma być po prostu link?

    Sprawdziłem jak by to wyglądało przy użyciu iframe i śmiga fajnie: http://siristru.prolusatia.pl/

    Kod HTML:
    <iframe src="http://ls1.tkchopin.pl/cams/_camera.php?id=27" width="100%" height="400" frameborder="0"></iframe>
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    20-06-2008
    Wpisy
    101
    Punkty
    10

    Domyślny

    Używam TINYMCE. Wstawiam jako media i tam wklejam link
    Jeżeli mam to zrobić inaczej daj znać jak i co musiałbym ewentualnie poustawiać.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    192

    Domyślny

    Robisz niepoprawnie bo to jest link a nie medium jako takie (chyba, ze był by link do pliku multimedialnego).

    Przejdź do Zaplecze -> Rozszerzenia -> Dodatki -> TinyMCE kliknij na nazwę dodatku.
    Przewiń nieco w dół i usuń iframe z tego pola http://prntscr.com/na321u

    Podczas edycji artykułu kliknij ikonkę <> i dodaj kod iframe podany wyżej: http://prntscr.com/na32rx
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    20-06-2008
    Wpisy
    101
    Punkty
    10

    Domyślny

    No i niestety, ale usuwa mi ten kod iframe

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    192

    Domyślny

    Zainstaluj zatem JCE Editor.

    A następnie skonfiguruj go tak: http://forum.joomla.pl/showthread.ph...l=1#post381948
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    20-06-2008
    Wpisy
    101
    Punkty
    10

    Domyślny

    Udało się, wielkie dzięki.

Podobne tematy

  1. Grafika nakładana na obraz z kamery na PC
    przez Craft na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 06-06-2014, 09:51
  2. Jak wstawić obraz z kamery na stronie?
    przez arkasper na forum Różne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 07-12-2012, 22:35
  3. Jaki modul menu? Tytul menu jako obraz i wypunktowanie jako obraz
    przez ded na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 23-11-2010, 13:01
  4. Streaming z kamery ?
    przez szoszon1 na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 13-10-2009, 08:13
  5. Obraz z kamery IP
    przez Marcoo na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 29-07-2008, 13:38

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •