[Rozwiązane] Wyszukiwanie i span w sekcji title + pytanie o advanced search
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 18

Temat: Wyszukiwanie i span w sekcji title + pytanie o advanced search

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    50
    Punkty
    7

    Joomla! 3.x Wyszukiwanie i span w sekcji title + pytanie o advanced search

    Czołem forum.
    Ostatnimi czasy mam problem z pojawiającym się w sekcji tytle tagiem span, który psuje całe wyszukiwanie. Nie jest to problem z templatką, gdyż wszelakie rozwiązania z internetu mówiące o zmianie w kodzie już zostały przez firmę Yoo Master zrobione. Templatra to Yoo_Master_2.

    Foto:


    Kod:
    Kod HTML:
    <h1 class="uk-article-title">
        <a href="/używane-motocykle/21-yamaha-fzs-2005.html" title="<span class=&quot;highlight&quot;>Yamaha</span> FZS 2005&amp;#160;...">&lt;span class="highlight"&gt;Yamaha&lt;/span&gt; FZS 2005&amp;#160;...</a>
    </h1>
    Foto Kod:


    Drugim moim pytanie jest to, czy da się jakoś w Szukaniu Zaawansowanym pokazać zdjęcia, w tym przypadku motorów?? NP. zamiast teksty:


    Mam nadzieję, że jesteście w stanie mi pomóc.
    Pozdrawiam.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    50
    Punkty
    7

    Domyślny

    Sprawdziłem pluginy i zarządzane, ale nie mam czegoś takiego jak TM Wrapper, jest zwykły Wrapper, który wyłączyłem, ale nic nie dał.

  5. #4
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Na witrynach, na których rozwiązywałam ten problem, powodem był ten dodatek.
    Możliwe, że u Ciebie nazywa się inaczej.

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    50
    Punkty
    7

    Domyślny

    Pytanie tylko jak, skoro jest to zwykła joomla w najnowszej wersji. Jedyne co jest inne to templatka.

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 431
    Punkty
    166

    Domyślny

    1. Problem z kodem w podświetlanych wynikach wyszukiwaniach też kiedyś napotkałem. Było to jakiś czas temu i coś mi świta, że naprawiałem to kodzie nadpisywanego szablonu widoku wyszukanych wyników.

    2. Tak, da się wyświetlić obrazki w wynikach wyszukiwania. Zrobiłem to w pliku default_results.php (nadpisywanie szablonem) z takim kodem:

    Kod PHP:
        $db JFactory::getDbo();
        
    $id=explode(':',$result->slug);
        if(
    $id[0] != null) {
        
    $query='SELECT * FROM #__content where id = '.$id[0].'';
        
    $db->setQuery($query);
        
    $dataResult $db->loadObject();
        
        
    $images  json_decode($dataResult->images);
        
    $params  $dataResult->params;
            } 
    Zmienna $images przechowuje dane o obrazkach dodanych do artykułu w zakładce Obrazki i linki artykułu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    50
    Punkty
    7

    Domyślny

    Siristru, wszystko pięknie, ale u mnie plik default_results.php wygląda tak:
    Załącznik 9574
    Załącznik 9575
    Załącznik 9576

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 431
    Punkty
    166

    Domyślny

    Używaj zewnętrznych usług do hostowania obrazków - tu na forum nie działa to zbyt dobrze: https://snag.gy/

    Poza tym ja podałem Ci kod który zaczytuje z bazy obrazki przypisane do artykułu. Musisz sobie go odpowiednio wstawić do pliku a potem w odpowiednim miejscu wywołać obrazek.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    50
    Punkty
    7

    Domyślny

    Póki co zostawię to na Zaawansowanym wyszukiwaniu, może tak będzie mogło zostać. Tak czy siak, dzięki.

  11. #10
    Wiarus Jac awatar
    Dołączył
    22-12-2005
    Skąd
    Szczecin/Warszawa/Bieszczady
    Wpisy
    1 310
    Punkty
    179
    Zapracowany po uszy, cały czas kilka projektów na tapecie.
    Od 2005 roku indywidualne projekty Joomla - www.studioalfa.pl.
    Polecam darmowe templatki Joomla.

    Nie pomagam w kwestiach związanych z Joomla na Facebooku! Forum Joomla jest tutaj.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. NIe mogę ustawić h1 i innych rzeczy w sekcji ADVANCED
    przez malwin00 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 05-04-2017, 21:24
  2. Otoczenie elementów menu znacznikiem <span></span><
    przez noels na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 11-10-2013, 20:36
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 03-03-2010, 13:10
  4. Advanced Search according to Parameters
    przez hazael na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 23-01-2008, 15:01
  5. Community Builder Advanced Search Component - polski
    przez tkarp na forum Tłumaczenia
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-01-2008, 22:41

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •