[Rozwiązane] Ramka artykułu strona główna
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Ramka artykułu strona główna

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-03-2011
    Wpisy
    24
    Punkty
    11

    Domyślny Ramka artykułu strona główna

    Witam,
    Mam pytanie czy mogę w jakiś sposób odseparować artykuły na stronie głównej za pomocą np ramki? Mam serwer z zainstalowaną joomla 3.9.5 i dodatkiem EF4 framework. Wszystko idzie mi ładnie ale nie mogę sobie poradzić z ramka artykułów. Chcę żeby każdy artykuł na stronie głównej z kategorii wyróżnione był otoczony ramką. Pomożecie?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-03-2011
    Wpisy
    24
    Punkty
    11

    Domyślny

    Strona na chwilę obecną wyłączona. Ale tak jak na zrzucie ekranu mam artykuły jako wyróżnione żeby się wyświetlały na stronie głównej i chciał bym je obramować czy jakoś odznaczyć od innych artykułów.
    Attached Images Attached Images

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 414
    Punkty
    549

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez master2007 Zobacz wiadomość
    Mam serwer z zainstalowaną joomla 3.9.5 i dodatkiem EF4 framework.
    Jak rozumiem, wydaje Ci się, że taki zestaw może wygenerować tylko jeden kod.
    Tak nie jest.

    Uszanuj - proszę - mój czas i podaj link do strony.
    Ewentualnie dodaj sobie w Paint ramki na obrazku ;-)

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    191

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez master2007 Zobacz wiadomość
    Chcę żeby każdy artykuł na stronie głównej z kategorii wyróżnione był otoczony ramką.
    "Ramka" to w rozumieniu HTML "iframe". Ale z opisu wynika, że chcesz mieć "border" czyli zaznaczone krawędzie, cienkie linie wokół tekstu artykułu.
    Czy tak?

    Wykonać to jest bardzo łatwo, drobny kod CSS... ale jak napisał Bazyl - nikt nie jest w stanie Ci pomóc, podać kod bez wiedzy jak się nazywają elementy (kontenery) w kodzie Twojej strony. Bo czy:

    Kod:
    .jakas-klasa {border: 1px solid #000;}
    cokolwiek Ci pomoże? Wiesz jak sobie to poprawić? Gdzie dodać?

    To dotyczy konkretnego przypadku, to nie jest przepis na bigos gdzie ktoś Ci podpowie z głowy jakie przyprawy dodać i nie będzie pytał w jakim garnku gotujesz.

    Wrzuć stronę na żywy serwer, podaj link Bazylowi - pomoże Ci, to dobry chłopak.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-03-2011
    Wpisy
    24
    Punkty
    11

    Domyślny

    Strona włączona. Adres:
    www.gops-siemkowice.pl
    I jak pisałem wcześniej chciał bym wyróżnione artykuły oddzielić ramkami wokół nich.

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    191

    Domyślny

    Kod:
    .blog-featured [class^="leading-"], .blog-featured .items-row .item {
        border: 1px solid #ccc;
        padding: 20px;
        border-radius: 10px;
        box-shadow: 0px 0px 3px 0px #444;
    }
    Efekt: http://prntscr.com/o13gy1

    Dodaj kod do pliku: ROOT/templates/pcj-jzuk-niebieski/css/custom.9.css

    .blog-featured [class^="leading-"] - ten ciąg klas identyfikuje artykuły oznaczone jako lead czyli artykuły będące tzw. Pozycjami głównymi. Użyłem w nich selektora atrybutu czyli wskazanie tylko części nazwy klasy, zaczynającej się od leading- wszystko co po niej następuje nie ma znaczenia. W ten sposób nie muszę wskazywać klasy z "imienia" tylko bardziej ogólnie.

    .blog-featured .items-row .item - ten ciąg klas identyfikuje artykuły będące pozostałymi pozycjami.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-03-2011
    Wpisy
    24
    Punkty
    11

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Kod:
    .blog-featured [class^="leading-"], .blog-featured .items-row .item {
        border: 1px solid #ccc;
        padding: 20px;
        border-radius: 10px;
        box-shadow: 0px 0px 3px 0px #444;
    }
    Efekt: http://prntscr.com/o13gy1

    Dodaj kod do pliku: ROOT/templates/pcj-jzuk-niebieski/css/custom.9.css

    .blog-featured [class^="leading-"] - ten ciąg klas identyfikuje artykuły oznaczone jako lead czyli artykuły będące tzw. Pozycjami głównymi. Użyłem w nich selektora atrybutu czyli wskazanie tylko części nazwy klasy, zaczynającej się od leading- wszystko co po niej następuje nie ma znaczenia. W ten sposób nie muszę wskazywać klasy z "imienia" tylko bardziej ogólnie.

    .blog-featured .items-row .item - ten ciąg klas identyfikuje artykuły będące pozostałymi pozycjami.
    Kierowniku o to mi chodziło dzięki wielkie Dwa pytania jeszcze mam:
    Jak zrobić żeby to obramowanie było też po wejściu w konkretny artykuł? Po wciśnięciu czytaj więcej?
    Jak obramować moduły? Np pogody?

  10. #9
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Usuń, proszę, stopke projektu KDS ze strony
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 748
    Punkty
    191

    Domyślny

    Zastąp poprzedni kod tym:

    Kod:
    .blog-featured [class^="leading-"], .blog-featured .items-row .item, #jm-maincontent .item-page {
        border: 1px solid #ccc;
        padding: 20px;
        border-radius: 10px;
        box-shadow: 0px 0px 3px 0px #444;
    }
    Dla modułu:

    Kod:
    #jm-left .jm-module .jm-module-content {
    border: 1px solid #ccc;
    padding: 10px;
    border-radius: 10px;
    box-shadow: 0px 0px 3px 0px #444;
    }
    I proszę usuń stopkę projektu KDS ze stopki jak prosi Zwiastun. Kiedy zmieniasz wizualnie szablon projektu stworzony w ramach projektu, zmieniasz oryginalne założenie twórców. Tym samym by uszanować ich pracę - usuń stopkę projektową.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 11-01-2018, 23:51
  2. strona główna - przegląd artykułów a pojedynczy artykuł
    przez shados na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 23-12-2013, 19:27
  3. Jak usunąć stronę 401 i zrobić przekierowanie na stronę główną?
    przez dongrela na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 13-09-2009, 20:24
  4. Ramka dookoła artykułu
    przez n3w.mod3l na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 05-05-2009, 21:20
  5. ramka z artykułem
    przez zocha na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 16-10-2008, 14:38

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •