[Rozwiązane] wykaz publikacji
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: wykaz publikacji

  1. #1
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Joomla! 3.6 wykaz publikacji

    Dzień dobry Szanownemu Państwu,

    poproszę o wskazanie nazwy komponentu, który pozwoli mi przygotować profesjonalne zestawienie dorobku naukowego, głównie publikacji.
    Wyobrażam sobie to narzędzie, jako formularz dodawania kolejnych pozycji, gdzie rekordy zawierać będą takie pola, jak: tytuł, autorzy, wydawnictwo, skrócony opis oraz umożliwiać dodawania grafik.
    Robię to teraz jako dodawanie news, ale nie jestem zachwycony uzyskiwanym efektem.

    Pozdrawiam
    wieslaw
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 419
    Punkty
    549

    Domyślny

    Cześć,

    ja bym to zrobił na K2, ale i na zwykłych artykułach (plus pola dodatkowe) można.
    Reszta kwestią ostylowania...

  4. #3
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    dziękuję za odpowiedź...
    próbuję z modułem: News Show Pro GK5
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 419
    Punkty
    549

    Domyślny

    Nie rozumiem, co robisz...

    Powinieneś mieć "formatkę" w którą wstawiasz dane: tytuł, autorzy, wydawnictwo, skrócony opis oraz umożliwiać dodawania grafik.

    Wyświetlenie tego w module to ostatni etap.

  6. #5
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    wspomniany moduł zawiera ileś tam formatów, ale masz rację nie jest to dobre rozwiązanie.
    Wracam do początkowego pytania ... jak stworzyć taki formularz?
    Kiedyś bym spróbował SOBIPRO, ale to wytaczanie działa do wróbla.
    Kiedyś próbowałem fish, ale intuicyjnie czuję, że to niewłaściwa droga.
    Reasumując super rozwiązaniem byłoby, aby można było po zalogowaniu mieć od frontu dostęp do zwykłego formularza z paroma potrzebnymi polami i móc te rekordy dodawać do bazy oraz moduł, który te rekordy wyświetli dla Public.
    Teoretycznie wiem jak to powinno działać... dumam dalej i próbuję K2 - na razie lipnie wychodzi...
    dziękuję
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 295
    Punkty
    1134

    Domyślny

    Możesz to zrobić za pomocą zwykłych artykułów i pól dodatkowych. To najprostsza opcja. Wymaga trochę pracy przy zaprojektowaniu i konfiguracji.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 419
    Punkty
    549

    Domyślny

    Wróciliśmy do początku ;-)

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    ja bym to zrobił na K2, ale i na zwykłych artykułach (plus pola dodatkowe) można.
    Reszta kwestią ostylowania...
    W obu przypadkach potrzeba odrobiny wiedzy i kodu css ;-)

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 809
    Punkty
    197

    Domyślny

    Po co instalować coś skoro Joomla posiada doskonałe wbudowane opcje. Jak już koledzy wspomnieli: artykuły Joomla + dodatkowe pola.
    Naprawdę, nic więcej nie potrzeba.
    Jako, że to będą faktyczne artykuły Joomla można skorzystać z wielu możliwości ich wyświetlania (pozycje w menu oraz moduły).
    To jest siła Joomla
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dziękuję za życzliwość!
    Idę tą drogą i faktycznie można zapanować nad wszystkim.
    Po wprowadzeniu ok 60-ciu pozycji będę zastanawiał się jak wykonać zestawienie na drukarce - export sformatowanych danych do PDFa
    Jeszcze raz dziękuję i uważam, że temat można zamknąć.
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 809
    Punkty
    197

    Domyślny

    Tematy oznaczamy jako "Rozwiązane", w zasadzie ich nie zamykamy.
    Podpowiem jeszcze tylko, że można świetnie generować przyjazne do druku zestawienia dzięki wbudowanym funkcjom Joomla oraz z odrobinką CSS.
    Są specjalne klasy w css które dotyczą widoku "print", można też wprowadzić dodatkowe klasy. w każdym bądź razie Joomla jest do tego świetna.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Aktualnie tłumaczone - wykaz
    przez zwiastun na forum W trakcie tłumaczenia
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 26-02-2008, 14:58
  2. Wykaz Sekcja artykułów a data modyfikacji
    przez kusyp na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 10-04-2007, 00:46
  3. Wykaz kategorii z sekcji... problem
    przez darosław na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 22-03-2007, 23:26
  4. Jaki modul: stale opisy, podkategorie,wykaz?
    przez sueno na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 05-06-2006, 20:48

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •