Problem z wyświetlaniemlisty w menu bocznym
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Problem z wyświetlaniemlisty w menu bocznym

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    05-06-2019
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny Problem z wyświetlaniemlisty w menu bocznym

    witam
    muszę na jakiś czas zmienić wygląd strony postawionej na jomla 1.5.14 w menu bocznym pokazują się pozycje poszczególnych podstron. Chciałbym niektóre pozycje usunąć a inne przenieść wyżej. jestem w moduły wybieram mod_mainmenu " widze "Przypisanie menu" a w nim "Pozycje wybrane" a tam lista. jak zaznaczę wszystkie, pokazuje wszystkie, jak zaznaczę "Zaznaczone na liście" i podświetlę ctrl wybrane pozycje pokazuje też wszystkie. Jak zmienić aby pokazywał tylko wybrane. Mam pojęcie o HTML i CSS ale z jomlą nie pracowałem nigdy.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 876
    Punkty
    206

    Domyślny

    Nie, to nie tak - w module ustawiasz dla jakich pozycji ma być wyświetlany moduł.
    Natomiast widoczność oraz kolejność elementów w menu ustawiasz w samym menu ;)
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    05-06-2019
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    dzięki. Ale jak wejdę w sekcję menu i wybiorę jakiekolwiek menu to są puste nie ma nic w polu "pozycja menu".. jak wejdę w "projektanta menu" to tam jest lista z nazwami menu ale jak w nie wejdę lub dam zmień taż nie mają pozycji. Jak zaznaczę menu i dam kopiuj to pojawia się lista kopiowane pozycje menu i są na niej widoczne pozycje. gdzie mogę zmodyfikować tą listę ?. W jaki sposób do niej się dobrać ?
    Na pasku pod logiem jomla mam takie pozycje




    • Menu Artykuły Komponenty Rozszerzenia Narzędzia Pomoc


    strony widzę w sekcji artykuły, lista menu jest to lista artykułów i gość wybiera sobie z menu i wczytuje mu się odpowiednia strona

    - - - Updated - - -

    jak wejde w projektanta menu i dodam nowe to tylko mam do wypełnienia takie pola
    Nazwa menu:
    Tytuł:
    Opis:
    Tytuł modułu:

    Nie ma możliwości dodania listy pozycji

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 876
    Punkty
    206

    Domyślny

    "Projektant menu" pozwala tworzyć nowe menu - nie pozycje w menu.

    Klikasz w menu i wybierasz wcześniej utworzone menu (nazwa jakiegoś menu np. "Main menu"). Tam powinna być lista pozycji w menu.

    Jak chcesz coś pokazać to rób zrzuty ekranu używając tego: https://snag.gy/
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    05-06-2019
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 876
    Punkty
    206

    Domyślny

    Dobra, według tej listy w menu "Menu" powinno być 15 pozycji.
    Nie są one wyświetlane.

    A teraz: jaką masz wersje PHP i SQL?

    Ta wersja jest tak stara (i jeszcze w trybie zgodności 1.0), że może błędnie działać na nowych wersjach...

    Ostatecznie można by to zrobić bezpośrednio w bazie danych... ale sugerowałbym raczej migrację tej ramotki
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 876
    Punkty
    206

    Domyślny

    Spróbuj takiej sztuczki: w Projektancie menu edytuj "Menu" i zmień w polu "Tytuł" z "Menu" na "menu".
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    05-06-2019
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    nic nie dało nadal bez zawartości pozycji.

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 876
    Punkty
    206

    Domyślny

    Zatem prawdopodobnie problem związany jest z wersją PHP.
    Dla Joomla 2.5 (celowo podaję nowszą wersję niż masz zainstalowaną) to PHP 5.2.4 a dla Joomla 1.5 to 4.2.
    Twoja aktualna wersja to 5.3.29.
    Można by sprawdzić czy pozycje w menu pojawią się kiedy użyjesz wersji 4.2... ale takich staroci to Twój usługodawca pewnie nie daje.

    Zatem ostatnią deską ratunku będzie dokonać zmian bezpośrednio w bazie danych.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z menu bocznym (zwijanie)
    przez blackicent na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 25-07-2015, 16:00
  2. Powiazanie menu gornego z bocznym - PROBLEM
    przez Kultowa na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 28-07-2011, 20:29
  3. Moduł do wyświetlania zdjęć w bocznym panelu
    przez Panco na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 25-07-2010, 19:38
  4. Dodatkowy tekst pod menu bocznym
    przez lzdan na forum Różne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 29-03-2009, 18:33
  5. Różne wielkości czcionek w temacie linku w menu bocznym i górnym
    przez sylwekb na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 06-06-2006, 13:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •