[Rozwiązane] Zaplecze wyświetla "krzaczki" podczas edycji pozycji menu
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 16

Temat: Zaplecze wyświetla "krzaczki" podczas edycji pozycji menu

  1. #1
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Joomla! 3.6 Zaplecze wyświetla "krzaczki" podczas edycji pozycji menu

    Dzień dobry,

    czy i w jaki sposób mogę naprawić szablon zaplecza.
    Zamiast standardowego interface pojawiają się ,,robaki".

    https://snag.gy/KdVXyA.jpg

    szablon standardowego zaplecza, to: isis
    witryna od frontu działa poprawnie.

    Pozdrawiam
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    Przyznaj się co zrobiłeś.
    Wygląda jakby nie wczytywało CSS i JS

    Te szlaczki na dole mogą sugerować wiele rzeczy.

    Zakładam że twoja wersja Joomli jest w najnowszej wersji.

  4. #3
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    tak, masz rację wersja jest najnowsza.
    trudno się przyznać ... sam nie wiem: jak i dlaczego dlatego pytam, czy mogę nakładając jakiś szablon naprawić to.
    Pozdrawiam
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 505
    Punkty
    174

    Domyślny

    Możesz:

    1. Wchodzisz do bazy danych PHPmyAdmin, szukaj tabeli template_styles. Zawiera ona szablony. W wierszu z szablonem isis zmień wartość w kolumnie home na 0, w wierszu Hathor, wartość w kolumnie home na 1. To pozwoli zamienić ci szablony i sprawdzić czy problem lezy w szablonie czy w plikach systemu. http://prntscr.com/o0n6zg

    2. Przez FTP ROOT/administrator/templates, usuń katalog isis. Następnie pobierz nowy pakiet instalacyjny Joomla, rozpakuj i przez FTP wgraj w to samo miejsce katalog "isis" z pakietu instalacyjnego.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    26-08-2018
    Wpisy
    8
    Punkty
    3

    Domyślny

    albo włamanie

  7. #6
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Hej,

    niestety w tym drugim szablonie zaplecza też jest źle

    https://snag.gy/XMoHfk.jpg
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 505
    Punkty
    174

    Domyślny

    Dobra. To albo uszkodzenie pliku (plików) albo faktycznie ktoś grzebał w nich (włam?).
    Zrób kopię zapasową systemu plików (skopiuj sobie je gdzieś).
    Następnie pobierz pakiet instalacyjny Joomli (tylko aby na pewno ten sam który masz zainstalowany bo wczoraj wyszła nowa wersja, więc nie pomyl się).
    Dalej nadpisz wszystkie pliki na FTP tymi z pakietu instalacyjnego (nie kopiuj jedynie katalogu "installation").

    Jak nadpiszesz wszystkie pliki sprawdź czy system działa od frontu i zaplecza.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cześć,
    a niech to ... zrobiłem co radziłeś, ... lipa
    https://snag.gy/AQcpDW.jpg
    pooglądałem wpisy w bazie danych, niby ok, ,,robaków" nie ma.
    Być może jakiś moduł źle zainstalowany lub brak jakiegoś pluginu java?

    mam zrzut bazy danych, miejsce na serwerze, mogę wykonać ponowną instalację ,,od zera", ale jakoś sceptycznie to widzę
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    26-08-2018
    Wpisy
    8
    Punkty
    3

    Domyślny

    Napisz PW - zrobię Ci to

  11. #10
    Przeglądacz vienio52 awatar
    Dołączył
    14-07-2010
    Skąd
    Wroclaw, PL
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Hi,

    myślę, że to co na screenie jest powodem:
    https://snag.gy/YQg1kT.jpg

    używam SP Page Builder... rok temu kupowałem półroczną licencję wiec licencji nie dopisałem do konfiguracji. Może to być powodem?
    --
    pozdrawiam, vienio
    don't give up, to be happy!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-02-2015, 11:06
  2. Zaplecze nie wyświetla się
    przez beniamin na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 26-03-2012, 22:54
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-01-2012, 14:42
  4. Podczas edycji artykułu lewe menu nie znika i strona się rozwala
    przez wegorz10 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 30-12-2008, 15:57
  5. Wyświetla się flv a nie wyświetla swf
    przez marianello na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-06-2007, 23:28

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •