[Rozwiązane] Problem z niewidocznym przyciskiem Więcej w Jomla 3.9.5
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Problem z niewidocznym przyciskiem Więcej w Jomla 3.9.5

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    20-06-2010
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny Problem z niewidocznym przyciskiem Więcej w Jomla 3.9.5

    Dzień dobry.
    Bardzo proszę o informację co zrobić żeby na stronie był widoczny przycisk Więcej.
    W artykule poniżej wybranego fragmentu tekstu kliknąłem na ikonkę Więcej, ale na stronie nie widać przycisku Więcej.
    W, którym miejscu muszę zmienić opcję żeby na stronie głównej we wprowadzeniu do artykułu był widoczny przycisk więcej.
    Szukałem w różnych miejscach ale tamte porady nie działają

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Aby w widoku kategorii artykułów (blog) pojawił się wstęp oraz przycisk więcej muszą zostać spełnione następujące warunki:

    1. W artykule musi znaleźć się odpowiednie znacznik:

    http://prntscr.com/o0nbl3

    http://prntscr.com/o0nbq5

    2. Następnie, wyświetlanie przycisku możemy kontrolować:

    - w ustawieniach globalnych artykułów (na liście artykułów , przycisk "Opcje" w prawym górnym rogu) i potem na liście: http://prntscr.com/o0ncdd
    - ustawieniach pozycji menu (zakładka "Opcje") http://prntscr.com/o0ncx8

    Może być jednak tak, że magiczny szablon którego używasz nadpisuje te ustawienia widokiem szablonu... lub własnymi ustawieniami. Zacznij od sprawdzenia opcji. Jak to nic nie da to może pokaż linka do tego cuda, może być też tak, ze style są niepoprawnie przygotowane i przycisk jest po prostu niewidoczny.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    20-06-2010
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzień dobry.
    Dziękuję za odpowiedź a nie za wyśmiewanie problemu google itd.
    Przesyłam zrzuty ustawień.
    Co muszę zmienić, żeby przycisk był widoczny?

    Załącznik 9621
    Załącznik 9622

    Załącznik 9623

    Załącznik 9624

    Załącznik 9625

    Załącznik 9626

    Załącznik 9627

    Załącznik 9628

    Załącznik 9629

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Chętnie pomogę ale muszę zobaczyć te zrzuty ekranu. teraz widzę je tak: http://prntscr.com/o13iv1... czyli nie widzę ich wcale (taka przypadłość naszego forum).
    Proszę skorzystaj z tej usługi: https://snag.gy/

    By wykonać zrzut ekranu postępuj zgodnie z instrukcja na tej stronie a na forum daj tylko linka.

    Cytat Wysłane przez czikiaj1 Zobacz wiadomość
    Dziękuję za odpowiedź a nie za wyśmiewanie problemu google itd.
    Nie robimy tutaj takich rzeczy... a jak ktoś robi to szybko to ukrócamy. Owszem czasami warto zajrzeć do Google lub odsyłamy do stron z dokumentacją bo pytania bywają trywialne i w pełni pokryte dokumentacją.
    Ale z reguły staramy się pomóc na forum. Przy czym wierzymy, że interlokutorzy nauczą się czegoś a także sięgną po dokumentację by poszerzyć swoją wiedze i umiejętności.

    Wydawało mi się też dość dobrze wskazałem gdzie włączyć by pojawił się przycisk "więcej". Jeśli to nie dało wyników... to zobaczmy te zrzuty ekranu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    20-06-2010
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzień dobry.

    Mam nadzieję, że teraz będzie OK.

    001a.jpg
    001.jpg
    002.jpg
    003.jpg
    004.jpg
    005.jpg
    006.jpg
    007.jpg
    008.jpg

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Dobrze, pokazałeś ustawienia globalne dla artykułów.
    Są prawidłowe by móc wyświetlać przycisk "więcej".

    Jak pisałem wyświetlanie przycisku "Więcej" można jeszcze ustawić w pozycji menu. https://prnt.sc/o0ncx8
    Sprawdź jak masz tam ustawione.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    20-06-2010
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam.
    Jestem bardzo wdzięczy za chęć w pomocy rozwiązania problemu.

    Przesyłam zrzuty ekranu i mam problem nie wiem gdzie jest dostęp do opcji, które są pokazane w Twojej podpowiedzi. Ja ich nie widzę.

    Gdy klikam na menu i PROJEKTANT MENU i wybiorę MENU później na OPCJE wyświetla się
    0001.jpg
    wyświetla się takie okno. Gdzie szukać listy z Twojej podpowiedzi?
    Taki sam podgląd mam gdy wybiorę POZYCJE MENU.

    0002.jpg

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Nie, nie.

    1. Wybierasz konkretne menu np. Main Menu
    2. Wybierasz konkretną pozycję w menu np. Aktualności
    3. W trybie edycji pozycji menu wybierasz zakładkę "Opcje".

    Oczywiście musi to być pozycja wyświetlająca kategorię artykułów lub artykuły wyróżnione.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    20-06-2010
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Porównałem ustawienia z inną stroną, na której działa przycisk Więcej.
    Przy próbie zmiany w dodatku System wyróżnianie pojawia się następujący błąd.
    Prawdopodobnie jest odpowiedzialny za brak przycisku Czytaj więcej.
    Jak to naprawić?
    Reinstalacja Joomli raczej nie wchodzi w rachubę, zbyt dużo stron jest do stracenia.
    blad.jpg

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Ale błąd dotyczy dodatku sigplus.
    Nie zmieniaj też nic w dodatku wyróżnianie - powinien mieć ustawienia domyślne. nie wpływa on też na wyświetlanie przycisku "Więcej".

    A co z ustawieniami w pozycji menu, które opisałem we wcześniejszym poście?

    Próbujesz ustawiać w rzeczach kompletnie nie związanych z przyciskiem "Więcej"

    Ostatecznie możesz mi na PW wysłać dostęp do swojego zaplecza (z uprawnieniami SU) bym zobaczył w systemie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z przyciskiem czytaj więcej :/
    przez macromaniac na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 03-09-2014, 23:00
  2. Problem z przyciskiem "czytaj więcej"
    przez czepio na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 17-10-2011, 17:13
  3. Problem z przyciskiem więcej
    przez kerad12 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 09-04-2011, 00:45
  4. problem z przyciskiem czytaj więcej (read more)
    przez sasa1111 na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-04-2010, 11:39
  5. "Łącze więcej" w migawkach - jak zmienić na "Więcej"?
    przez chloe na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-05-2009, 15:12

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •