[Rozwiązane] Problem z plikami
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Problem z plikami

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    23-05-2017
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny Problem z plikami

    Witam,

    mam problem z wrzucaniem plików na Joomla. Gdy próbuję przykładowo wrzucić zdjęcia do ogłoszenia, które są obsługiwane przez DJ-Classiefieds pojawia się błąd widoczny w załącznikach. Sytuacja jest podobna gdy próbuję wrzucić zdjęcia do media. Aktualizacja Joomla albo instalacja komponentów również kończy się fiaskiem. Na początku myślałem, że to wina hostingu, ale gdy skontaktowałem się z supportem Superhost to napisali mi, że nie widzą aby problem leżał po stronie hostingu. Polecił mi, żebym włączył tryb debugowania aplikacji po czym zweryfikować dokładne przyczyny błędu tylko, że nie za bardzo rozumiem jak się za to zabrać. Z góry dziękuję za pomoc.
    Attached Images Attached Images

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 745
    Punkty
    191

    Domyślny

    Hmmm, problem może być albo chmod / chown, brak miejsca na dysku lub zbyt mały limit ładowanych plików w konfiguracji serwera.

    Pokaż jak wygląda sytuacja w Zaplecze -> System -> Informacja o PHP

    Szczególnie wartość: post_max_size i upload_max_filesize

    Następnie w Zaplecze -> System -> Prawa do folderów.

    Użyj tej usługi do zrobienia i udostępnienia fot. https://snag.gy/
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    23-05-2017
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    https://snag.gy/nNyhpx.jpg
    https://snag.gy/6lQpOI.jpg

    W zakładce Prawa do folderów każda lokalizacja jest zaznaczona na zielono z dopiskiem zapisywalny. To raczej nie jest wina braku miejsca, ponieważ hosting wykupiony jest w opcji około 150 GB, a nic poza tą stroną się tam nie znajduje.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 745
    Punkty
    191

    Domyślny

    A rozszerzenia się instalują? Zainstaluj coś na próbę.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    821
    Punkty
    109

    Domyślny

    Która wersja Joomla!?

    Kiedy ostatnio funkcje działały prawidłowo?

    Czy na pewno jest prawidłowa ścieżka i uprawnienia do folderu tmp?

    Co masz w Rozszerzenia->Instalacje->Ostrzeżenia

    Co masz w pliku configuration.php w zmiennej
    Kod:
    public $live_site = '';
    Upewnij się, że masz miejsce na serwerze (po włamaniu może go nie być).

    Czy problem pojawił się po instalacji lub aktualizacji dodatku (możliwość konfliktu)?

    Spróbuj w pliku .user.ini wstawić:
    Kod:
    upload_max_filesize = 64M
    post_max_size = 65M
    Pierwsza zmienna powinna być mniejsza od drugiej (w AZ to pomagało).

    Na zrzutach nie widziałem file_uploads oraz max_file_uploads, ale możesz przy okazji sprawdzić czy i ile plików możesz jednorazowo wrzucić.

    W Konfiguracja globalna na zakładce Serwer ustaw Raportowanie błędów na maksimum i zrób próbę problematycznego wrzucenia. Po operacji pokaż zawartość pliku error_log.
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.


    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    23-05-2017
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    Problem rozwiązany. Ku mojemu zdumieniu brakowało miejsca. Nie wiedziałem o tym, że trzeba przydzielać GB do poszczególnych stron na stronie hostingu. Rocznie płacę za 150GB z czego przydzielone do Joomla miałem tylko 1,3GB

Podobne tematy

  1. [rozwiązany] Problem z plikami na serwerze
    przez vitasklep na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 18-09-2008, 12:59
  2. Problem z plikami instalacyjnymi
    przez hitchcock na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 12-08-2008, 21:13
  3. Problem z plikami instalacyjnymi!
    przez jacoslav na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 12-08-2008, 15:32
  4. FireBoard i problem z emblematami, plikami i grafiką.
    przez Kumak na forum Joomla Power Edition
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 28-07-2008, 23:20
  5. Problem z plikami .zip w Josdirectory
    przez Decoderro na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 22-10-2007, 21:47

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •