[Rozwiązane] Jaką mam pewność o dobrej migracji?
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 18

Temat: Jaką mam pewność o dobrej migracji?

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Joomla! 3.0 Jaką mam pewność o dobrej migracji?

    Witam, dziś zrobiłem migrację do joomla 3.x z 2.5 i mam pytanie jaką mam pewność o dobrze zakończonej migracji? Gdzie to sprawdzić? Oczywiście szablon stary nie działa dlatego używam systemowego. Adres strony www.emuza.net



  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 572
    Punkty
    181

    Domyślny

    Pewność uzyskasz zaglądając do - Rozszerzenia - Baza danych na zapleczu (co już zrobiłeś).
    Sprawdź cz bez błędu możesz wprowadzić zmiany w zakładce systemowej np. włącz/wyłącz SEF.
    Dodaj artykuł, usuń artykuł. Opublikuj artykuł. Opublikuj moduł.

    Zajrzyj jeszcze w Ostrzeżenia (tam gdzie baza danych) i Wykrywanie.

    To powinno utwierdzić, że wszystko poszło dobrze.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Kod:
    Pewność uzyskasz zaglądając do - Rozszerzenia - Baza danych na zapleczu (co już zrobiłeś).

    Gdzie to dokładnie się mieści?
    ////////////
    Kod:
    Dodaj artykuł, usuń artykuł. Opublikuj artykuł. Opublikuj moduł.
    Działa wszystko.
    ////////////
    Kod:
    Zajrzyj jeszcze w Ostrzeżenia (tam gdzie baza danych) i Wykrywanie.


  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 572
    Punkty
    181

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez B3rr.O Zobacz wiadomość
    Gdzie to dokładnie się mieści?
    Na pierwszym zrzucie twojego pierwszego posta

    Ostrzeżenie o braku katalogu tymczasowego PHP możesz zignorować.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Na pierwszym zrzucie twojego pierwszego posta

    Ostrzeżenie o braku katalogu tymczasowego PHP możesz zignorować.


    Ustawiłem wszystko na tak wyczyściłem bufor i strona jak i zaplecze działa normalnie.

    A można ustawić stary szablon do działania na tym silniku Joomla? Kto się tym zajmuje i czy to długo schodzi?

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 572
    Punkty
    181

    Domyślny

    Przywróć poprzednie dane bo włączyłeś debugowanie języka ;)

    Cytat Wysłane przez B3rr.O Zobacz wiadomość
    A można ustawić stary szablon do działania na tym silniku Joomla? Kto się tym zajmuje i czy to długo schodzi?
    Można spróbować. Z reguły trzeba sprawdzić co w nim jest nie tak, zdebugować i poprawić. czasami to niewielkie zmiany a czasami grubsze. musi tam po prostu ktoś zajrzeć i przeanalizować.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Problemy które napotkałem opiszę poniżej...

    1.



    Nikt nie może założyć konta, ponieważ obrazek się nie ładuje, chociaż klucze są dobrze wpisane.

    2.


    Gdy ktoś posiada konto to nie może się zalogować po wpisaniu loginu oraz hasła wyświetla się ponownie strona z logowaniem...

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 572
    Punkty
    181

    Domyślny

    http://prntscr.com/oe3248

    Usuń te klucze, utwórz na nowo, upewnij się, że domena jest poprawna, że dodatek jest włączony (nie wystarczy tylko wskazać go konfiguracji systemu - widzę, ze masz włączony, tak dodaję ad acta).
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny





    Wszystko od nowa zrobiłem, usunąłem stare, stworzyłem nowe, przepisuje do dodatku i taki mam sam komunikat zwrotny.

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 572
    Punkty
    181

    Domyślny

    A spróbuj www.muza.net zamiast emuza.net w Google reCaptcha.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Gdzie kupie fajne szablony w dobrej cenie?
    przez k-9 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 14-04-2013, 23:33
  2. Szukam dobrej wyszukiwarki do katalogu firm
    przez jerjar9359 na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 10-10-2010, 20:00
  3. Poszukuję dobrej i działającej galerii do Joomla.
    przez kaszczor na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post/autor: 05-04-2007, 18:15
  4. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 16-12-2005, 18:34

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •