[Rozwiązane] Krzaki po opcji szukaj
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Krzaki po opcji szukaj

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    72
    Punkty
    10

    Joomla! 3.x Krzaki po opcji szukaj



    Ostatni mój napotkany błąd do rozwiązania po aktualizacji Joomla to krzaki po opcji szukaj, lub danego wyrażenia. Kto pomoże mi to rozwiązać i wie jak się do tego zabrać?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    72
    Punkty
    10

    Domyślny



    Wszystko robię z instrukcją podaną, czyszczę bufor pamięci podręcznej i nadal występuje ten problem beż żadnych zmian...

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 644
    Punkty
    185

    Domyślny

    1. Zainstaluj sobie klienta FTP takiego jak FileZilla
    2. Zainstaluj sobie jakiś porządny edytor tekstowy np. BlueFish albo Atom lub inny
    3. Upewnij się gdzie plik edytujesz. Jeśli masz nadpisany plik w szablonie (katalog html) a edytujesz w pliku źródłowym to za Chiny Ludowe nie zobaczysz zmian.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    72
    Punkty
    10

    Domyślny

    Zrobiłem jak powiedziałeś i znowu nic się nie zmieniło... Już nie wiem jak do tego podejść...

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    72
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez B3rr.O Zobacz wiadomość
    Zrobiłem jak powiedziałeś i znowu nic się nie zmieniło... Już nie wiem jak do tego podejść...


    Tego pliku w katalogu szablonu html nie ma o którym mowa by zmienić wartość. Plik źródłowy jest już zmieniony. Więc co mam zmienić teraz?

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 644
    Punkty
    185

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez B3rr.O Zobacz wiadomość
    Zrobiłem jak powiedziałeś
    No nie bardzo. Zobacz jeszcze raz punkty 1 i 2 w mojej wypowiedzi. Twój zrzut ekranu nic nie mówi bo widać na niem tylko zawartość JAKIEGOŚ katalogu... nie wiem jakiego bo nie widać ścieżki. W FileZill było by wszystko ładnie widać.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    72
    Punkty
    10

    Domyślny



    Ten plik pobrałem i zrobiłem edit oraz zapis i zastąpiłem jak w poradniku. Wygląda następująco



    Lecz w katalogu (szablonu) nie ma takiego pliku o tej nazwie daję zrzut dla potwierdzenia niżej...


  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 644
    Punkty
    185

    Domyślny

    Wiesz co... naprawianie tego w view.html to fatalny pomysł. U siebei maiłem podobny problem i naprawiałem to jakoś inaczej.
    Teraz nie pamiętam ale zróbmy tak: przywróć wszystkie pliki z search do pierwotnego stanu. Daj mi chwilkę - sprawdzę u siebie i zobaczę jaki będzie najlepszy fix.
    Tymczasem się zrelaksuj, zagraj w coś... idź na miasto ;) Jutro jest niedziela ;)
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-08-2010
    Wpisy
    72
    Punkty
    10

    Domyślny

    To niby jedna linia do przywrócenia do poprzedniego stanu więc zrobię tak i czekam na dalsze instrukcje.
    Pozdrawiam, Hubert ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Random_image a znikający banner przy opcji "szukaj"...
    przez snowjedrzej na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 25-01-2009, 14:51
  2. [Szukaj]Przycisk koło pola szukaj
    przez suchy1 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 28-08-2008, 21:42
  3. krzaki w komponentach oraz panelu administracyjnym joomla_108_PL_stable-utf8
    przez .:G:. na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 23-03-2006, 13:46
  4. Krzaki na nazwa.pl po przenoszeniu... Nie wiem juz co robić...
    przez Carmamir na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 12-01-2006, 21:26
  5. krzaki przy generowaniu PDF'a
    przez chiefer na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 03-11-2005, 19:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •