[Rozwiązane] 3.4.8 po przeniesieniu na inny serwer 404 na przejściu do kategorii i artykułu
Wyniki 1 do 3 z 3

Temat: 3.4.8 po przeniesieniu na inny serwer 404 na przejściu do kategorii i artykułu

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    21-07-2019
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Joomla! 3.4 3.4.8 po przeniesieniu na inny serwer 404 na przejściu do kategorii i artykułu

    Witam.
    Przenoszę joomlę pomiędzy dwoma serwerami na home.pl (tak, wiem, ale wyboru nie mam).
    Zrobiłem to tak:
    - zgrałem wszystkie pliki
    - wyeksportowałem bazę
    - wrzuciłem wszystkie pliki w nową lokalizację
    - zaimportowałem bazę (przedrostki zostały takie same)
    - wyedytowałem plik configuration.php zmieniając ($user ,$password, $db)

    No i teraz sprawa wygląda tak:
    www.12ft.pl
    - strona startowa działą
    - zaplecze dostępne i działa parawidłowo
    - nie mogę otworzyć żadnej pozycji menu prawidłowo, dostaję 404 Nie znaleziono żądanej strony.

    Próbowałem stworzyć nową pozycję menu wybierając jako łącze kategorię artykułów, ale też taka pozycja nie działała prawidłowo.

    Co poszło nie tak?
    Nie wiem na co zwrócić uwagę.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 800
    Punkty
    196

    Domyślny

    Zwróć uwagę czy na nowym serwerze, w katalogu głównym strony masz plik .htaccess czy tylko htaccess.txt.
    Jeśli masz txt zmień mu nazwę na .htaccess.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    21-07-2019
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny

    Już to zrobiłem i nie pomogło. Zmieniłem też web.config.txt na web.config

    - - - Updated - - -

    I włączyłem Zastosuj przepisywanie URL

    - - - Updated - - -

    I teraz działa!

Podobne tematy

  1. Po przeniesieniu strony na inny serwer - brak okna do redagowania artykułów
    przez libia na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post/autor: 08-10-2018, 10:03
  2. Paginator zaraz po przejściu do danej kategorii.
    przez Trabs na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 25-04-2014, 17:09
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 18-03-2014, 23:24
  4. Błąd 404 po przeniesieniu na nowy serwer
    przez tybetanczyk na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 20-01-2012, 22:33
  5. Joomla po przejściach (na inny serwer)
    przez alfredo na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 02-06-2010, 17:56

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •