strona mi się nie wyświetla :( joomla 3.9.8
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: strona mi się nie wyświetla :( joomla 3.9.8

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-07-2013
    Wpisy
    91
    Punkty
    2

    Domyślny strona mi się nie wyświetla :( joomla 3.9.8

    pusta strona, admin się wyświetla, co robić?
    link do strony
    mam listę logów z serwera ale nic mi to nie mówi, poza tym, że jakiś roboty się tam logowały.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 661
    Punkty
    186

    Domyślny

    Czy możesz zalogować się do zaplecza strony?

    Jeśli tak to:

    1. Zaloguj się do Zaplecza
    2. Przejdź do System -> Konfiguracja globalna: http://prntscr.com/oqjaq0
    3. Tam wybierz zakładkę Serwer a następnie w polu Raportowanie błędów wybierz Maksimum http://prntscr.com/oqjb3d
    4. Zapisz ustawienia
    5. Wróć na front i odśwież stronę

    Jaki i czy w ogóle komunikat się wyświetla?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-07-2013
    Wpisy
    91
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zaplecze działa, komunikat mam taki:
    Deprecated
    : Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJComments has a deprecated constructor in /home/moeebius/public_html/plugins/content/jcomments/jcomments.php on line 25
    I co teraz mam zrobić?

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Czy możesz zalogować się do zaplecza strony?

    Jeśli tak to:

    1. Zaloguj się do Zaplecza
    2. Przejdź do System -> Konfiguracja globalna: http://prntscr.com/oqjaq0
    3. Tam wybierz zakładkę Serwer a następnie w polu Raportowanie błędów wybierz Maksimum http://prntscr.com/oqjb3d
    4. Zapisz ustawienia
    5. Wróć na front i odśwież stronę

    Jaki i czy w ogóle komunikat się wyświetla?
    - - - Updated - - -

    a teraz mam na stronie taki komunikat
    Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Color has a deprecated constructor in /home/moeebius/public_html/templates/cloudbase3/features/color.php on line 11

    Warning: require_once(/home/moeebius/public_html/libraries/joomla/document/html/renderer/head.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/moeebius/public_html/templates/cloudbase3/error.php on line 78

    Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/moeebius/public_html/libraries/joomla/document/html/renderer/head.php' (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php71/root/usr/share/pear') in /home/moeebius/public_html/templates/cloudbase3/error.php on line 78

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 661
    Punkty
    186

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez ella Zobacz wiadomość
    Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/moeebius/public_html/libraries/joomla/document/html/renderer/head.php' (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php71/root/usr/share/pear') in /home/moeebius/public_html/templates/cloudbase3/error.php on line 78
    I tutaj jest problem
    Plik /home/moeebius/public_html/templates/cloudbase3/error.php próbuje otworzyć inny plik: /home/moeebius/public_html/libraries/joomla/document/html/renderer/head.php którego nie ma. W Joomla 3.9.10 nie ma takiego katalogu i pliku: /home/moeebius/public_html/libraries/joomla/document/html/renderer/head.php

    Zatem spróbuj zmienić szablon na inny (tak testowo). I zobacz czy strona się wyświetli.
    Lub edytuj plik /home/moeebius/public_html/templates/cloudbase3/error.php w linii 78 i usuń to wywołanie.

    Być może twój szablon nie jest dla Joomla 3.9.x?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-07-2013
    Wpisy
    91
    Punkty
    2

    Domyślny

    po usunięciu wersu wyskakuje błąd
    0

    [] operator not supported for strings

    The page you requested cannot be found.
    Return to the Homepage

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 661
    Punkty
    186

    Domyślny

    Ella, a spróbuj zmienić aktualny szablon na Protostar (domyślny dla Joomla) i zobacz czy strona będzie dostępna.
    Czy aby nie aktualizowałaś Joomli ostatnio? Kiedy pojawił się problem?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-07-2013
    Wpisy
    91
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wyświetla się na Protostar ale niestety bez menu i różnych modułów. Admin zaktualizował na joomla 3.9.8 i myślę, że to dlatego szablon nie działa. Na innych nowych szablonach trzeba wszystko zrobić od nowa

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 661
    Punkty
    186

    Domyślny

    Zatem mamy pozytywną weryfikację błędu. Aktualna wersja Joomla! to 3.9.10 i wygląda, że szablon nie jest dostosowany do tej wersji bowiem próbuje odwołać się do plików już nie istniejących.

    Należy zaktualizować szablon. Przeanalizować go pod kątem poprawności odwołań do plików źródłowych Joomla.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Strona Konfiguracja globalna Joomla nie wyświetla się prawidłowo
    przez RadekKw na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post/autor: 01-04-2016, 23:46
  2. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-02-2015, 11:06
  3. Strona na Joomla nie wyświetla się w IE
    przez grand232 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 24-07-2012, 09:17
  4. Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 01-01-2011, 18:24
  5. Wyświetla się flv a nie wyświetla swf
    przez marianello na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-06-2007, 23:28

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •