Dziwny błąd Xampp
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Dziwny błąd Xampp

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    58
    Punkty
    7

    Domyślny Dziwny błąd Xampp

    Cześć forumowicze.
    Znalazłem pewien problem w swojej wersji oprogramowania Xampp. Był już przeze mnie reinstalowany i czyściłem rejestr, ale nic to nie pomogło. Macie jakiś pomysł o co może chodzi? Jedno z rozwiązań nie działa, gdyż na jakąś1 czy 2 sekundy pojawia się napis wczytywanie, ale Xampp nic nie robi.

    Proszę was o pomoc.
    mysql_errors.jpgxampp_erroe.jpg

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 644
    Punkty
    185

    Domyślny

    Ale przecież masz komunikaty, one wskazują na problem. Zwłaszcza ten pierwszy
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    58
    Punkty
    7

    Domyślny

    Jeśli mówisz o tym problemie:
    Program phpMyAdmin nie ma w pełni skonfigurowanej przestrzeni do przechowywania danych, niektóre rozszerzone funkcje zostały wyłączone. Aby dowiedzieć się dlaczego kliknij tutaj.
    Lub, alternatywnie, przejdź do zakładki 'Operacje', w dowolnej bazie danych, aby tam to skonfigurować.

    To fakt, przechodzę, klikam Create gdzie na 1 sekundę pojawia się Wczytywanie i znika, a problem pozostaje.
    Załącznik 9664

    Kiedy chce wejść w jakąś z istniejących tabel dostaje ten błąd:
    zapytanie.jpg

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 644
    Punkty
    185

    Domyślny

    Oznacza to, że brakuje tabeli phpmyadmin.pms_tracking. Prawdopodobnie nie została utworzona z braku miejsca.

    Zainstaluj XAMPP gdzieś gdzie masz sporo miejsca na dysku.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    58
    Punkty
    7

    Domyślny

    Mało miejsca?
    No ja nie wiem czy 580GB to mało miejsca.
    Dowiedziałem się, że kolega ma ten sam problem co ja, ech. Ten Xampp coś wariuje.

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 644
    Punkty
    185

    Domyślny

    No, nie jest to mało miejsca. Z komunikatu wynika, że chodzi o miejsce które wyznaczono w konfiguracji. Może masz jakieś ograniczenie? Przejrzę jeszcze dokumentację na spokojnie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    58
    Punkty
    7

    Domyślny

    Powiem szczerzę, że wcześniej działał mi xampp, a jak dziś go uruchomiłem to sypał błędami. Nic nie updatowałem przy pierwszym dziś uruchomieniu. Potem pomyślałem, że reinstall pomoże, ale jak widać nic nie pomógł.

    Edit: Na Wampp działa bez pudła.

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 644
    Punkty
    185

    Domyślny

    Zatem to kwestia konfiguracji? Może zapisał jakieś błędne ustawienia w rejestrze i potem każda instalacja była już nieprawidłowa?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    58
    Punkty
    7

    Domyślny

    Jak w rejestrze coś jest, to wolę tego nie ruszać, bo jeszcze pójdzie mi cały system.
    Póki co będę się trzymał Wamppa. Dzięki.

Podobne tematy

  1. instalacja Joomla pod XAMPP
    przez GoRX na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 06-11-2007, 20:00
  2. Problem z phpMyAdmin w Xampp
    przez egregor na forum Różne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 02-11-2007, 02:16
  3. Ustawienia XAMPP
    przez GoRX na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 13-10-2007, 14:02
  4. Xampp
    przez pagoad na forum Różne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 12-01-2007, 14:53
  5. XAMPP nie mogę zainstalować
    przez interkurs na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 13-08-2006, 22:09

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •