Automatyczne uruchamianie modułu w momencie pojawienia się artykułu, ktoś coś ?
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 19

Temat: Automatyczne uruchamianie modułu w momencie pojawienia się artykułu, ktoś coś ?

  1. #1
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny Automatyczne uruchamianie modułu w momencie pojawienia się artykułu, ktoś coś ?

    Szukam rozwiązania, które pozwoli automatycznie uruchamiać moduł źródła RSS, stworzony w News Show Pro w na głównej stronie, który pojawi się w momencie, gdy na stronie dawcy kanału RSS pojawi się artykuł.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 821
    Punkty
    199

    Domyślny

    Opisz proszę jak to ma działać. Bo w kanale są przechowywane artykuły... czyli tam powinien być jakiś artykuł cały czas.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny

    OK. to tak, na jednej stronie mam moduł z jednym artykułem np. życzenia itp. który wstawiam sam od czasu do czasu. Chciałbym, aby na pozostałych stornach w momencie, kiedy ja utworze i opublikuję dany artykuł, uruchomił się moduł z kanałem RSS i tamten artykuł się pojawi. Na dziś działa to tak, że moduł jest i pokazuje tam, że nie ma artykułów.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 821
    Punkty
    199

    Domyślny

    To powinno działać bez żadnych dodatkowych modyfikacji. W ustawieniach modułu zaznacz "Ukryj gdy pusty" na TAK: http://prntscr.com/ouz2kv
    Przy czym faktycznie zawartość modułu musi być pusta czyli tytuł, opis i data publikacji kanału muszą być wyłączone (jak na zrzucie), dopiero wtedy moduł będzie ukrywany przy braku artykułów w kanale.

    Jeśli mimo tych ustawień moduł jest wciąż widoczny to znaczy, że Twój aktualny szablon nie obsługuje ukrywania pustych modułów. Ale to łatwo naprawić:

    1. Edytujplik

    ROOT/templates/<twoj-szablon>/html/modules.php

    2. Sprawdź czy znajduje się tam linia if ($module->content) przy jakiejkolwiek funkcji np:

    Kod PHP:
    function modChrome_no($module, &$params, &$attribs)
    {
        if (
    $module->content)
        {
            echo 
    $module->content;
        }

    Jeśli nie ma to trzeba ją dodać tak jak w powyższym kodzie (odpowiedni objąć warunkiem i klamrami wyświetlanie zawartości modułu). Jak sobie z tym nie poradzisz - pisz na forum.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wygląda to następująco, niestety nie mam opcji ukryj gdy pusty. Ps. czy jak wkleję ten kod przy twojej pomocy to taką opcję będe miał we wszystkch modułach. Proszę o pomoc w konfiguracji
    Kod PHP:
    <?php


    /*--------------------------------------------------------------
    # Copyright (C) joomla-monster.com
    # License: http://www.joomla-monster.com/license.html Joomla-Monster Proprietary Use License
    # Website: http://www.joomla-monster.com
    # Support: info@joomla-monster.com
    ---------------------------------------------------------------*/


    /**
     * @version        $Id: modules.php 10822 2008-08-27 17:16:00Z tcp $
     * @package        Joomla
     * @copyright    Copyright (C) 2005 - 20015 Open Source Matters. All rights reserved.
     * @license        GNU/GPL, see LICENSE.php
     * Joomla! is free software. This version may have been modified pursuant
     * to the GNU General Public License, and as distributed it includes or
     * is derivative of works licensed under the GNU General Public License or
     * other free or open source software licenses.
     * See COPYRIGHT.php for copyright notices and details.
     */


    // no direct access
    defined('_JEXEC') or die;


    function 
    modChrome_jmmodule($module, &$params, &$attribs) {
        
    $moduleTag      $params->get('module_tag''div');
        
    $headerTag      htmlspecialchars($params->get('header_tag''h3'));
        
    $bootstrapSize  = (int) $params->get('bootstrap_size''0');
        
    $moduleClass    $bootstrapSize != '0' $bootstrapSize '';
        if(
    $module->showtitle == 0) { $notitle='notitle'; } else $notitle='';
        
    $title $module->title;
        
    $title preg_split('#\s#'$title);
        
    $title[0] = '<span>'.$title[0].'</span>';
        
    $titleimplode(' '$title);
        
        if (!empty (
    $module->content)) : ?>
        <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module <?php echo htmlspecialchars($params->get('moduleclass_sfx')); ?>">
            <<?php echo $moduleTag?>  class="jm-module-in">
                <?php if ((bool) $module->showtitle) :?>
                       <<?php echo $headerTag?> class="jm-title <?php echo $params->get('header_class'); ?>"><?php echo $title?></<?php echo $headerTag?>>
                   <?php endif;?>
                <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module-content clearfix <?php echo $notitle?>">
                    <?php echo $module->content?>          
                </<?php echo $moduleTag?>>
            </<?php echo $moduleTag?>>
        </<?php echo $moduleTag?>>
        <?php endif; ?>
    <?php 



    function 
    modChrome_jmmoduleraw($module, &$params, &$attribs) {
        
    $moduleTag      $params->get('module_tag''div');    
        if (
    $module->content != '') {
    ?>
        <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module-raw <?php echo $params->get('moduleclass_sfx'); ?>">
            <?php echo $module->content?>
        </<?php echo $moduleTag?>>
    <?php 
        
    }

    ?>

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 821
    Punkty
    199

    Domyślny

    Dobra, teraz pytanie czy pozycja modułu w którym wyświetlasz moduł z kanałem ma styl:

    a) jmmodule

    czy

    b) jmmoduleraw

    W sumie to po klasie powinno być widać jm-module to a) jm-module-raw to b).
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny

    Jmmodule

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 821
    Punkty
    199

    Domyślny

    Dobra, bo rozumiem, że włączenie ustawienia w module by nie wyświetlało modułu jeśli jest pusty (przy wyłączonym tytule, opisie i dacie kanału) nie powoduje ukrycia modułu?

    Zmień:

    Kod PHP:
        if (!empty ($module->content)) : ?>
        <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module <?php echo htmlspecialchars($params->get('moduleclass_sfx')); ?>">
            <<?php echo $moduleTag?>  class="jm-module-in">
                <?php if ((bool) $module->showtitle) :?>
                       <<?php echo $headerTag?> class="jm-title <?php echo $params->get('header_class'); ?>"><?php echo $title?></<?php echo $headerTag?>>
                   <?php endif;?>
                <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module-content clearfix <?php echo $notitle?>">
                    <?php echo $module->content?>          
                </<?php echo $moduleTag?>>
            </<?php echo $moduleTag?>>
        </<?php echo $moduleTag?>>
        <?php endif; ?>
    <?php 
    }
    Na:

    Kod PHP:
        if ($module->content) { ?>
        <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module <?php echo htmlspecialchars($params->get('moduleclass_sfx')); ?>">
            <<?php echo $moduleTag?>  class="jm-module-in">
                <?php if ((bool) $module->showtitle) :?>
                       <<?php echo $headerTag?> class="jm-title <?php echo $params->get('header_class'); ?>"><?php echo $title?></<?php echo $headerTag?>>
                   <?php endif;?>
                <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module-content clearfix <?php echo $notitle?>">
                    <?php echo $module->content?>          
                </<?php echo $moduleTag?>>
            </<?php echo $moduleTag?>>
        </<?php echo $moduleTag?>>
        <?php ?>
    <?php 
    }
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny

    Kod wkleiłem odświeżyłem niestety nie pojawiła mi się możliwość w module ukryty, gdy pusty.

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 821
    Punkty
    199

    Domyślny

    Nie, ten kod tylko ukrywa gdy zawartość modułu jest pusta. Opcja podczas edycji modułu jest opcją Joomli.
    Pokaż zrzut ekranu tego modułu podczas edycji.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 17-01-2013, 09:57
  2. Widok w momencie wpisania złego hasła do logowania Frontend
    przez coliberek1 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 20-01-2012, 09:13
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 11-04-2011, 13:41
  4. Uruchamianie się joomli z katalogu
    przez mend02a na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 02-03-2011, 22:25
  5. Peridyczne uruchamianie modułu
    przez lechud13 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-11-2010, 14:06

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •