Automatyczne uruchamianie modułu w momencie pojawienia się artykułu, ktoś coś ? - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 19 z 19

Temat: Automatyczne uruchamianie modułu w momencie pojawienia się artykułu, ktoś coś ?

  1. #11
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    A może sie jednak myliłem, że to stockowa funkcja
    Zainstaluj ten komponent do zarządzania modułami: https://www.regularlabs.com/extensio...dmodulemanager
    Zobacz czy pojawi się ta opcja.

    U mnie to jeden z podstawowych rozszerzeń dlatego mogło mi sie zdawać, że "Joomla to ma"
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #13
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny

    pojawiło się, ale nie działa, przynajmniej tak mi się wydaje

  5. #14
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez pardokan Zobacz wiadomość
    przynajmniej tak mi się wydaje
    LOL, to upewnij się

    Pokaż ustawienia, pokaz widok modułu na stronie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny

    Odezwę się jutro dziś już nie dam rady

    Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

  7. #16
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny

    ok to sytuacja wygląda następująco.
    1. To jest strona na której chcę czytać kanał RSS http://www.straz.braniewo.pl/wydarze...tualnosci.html
    2. tak wygląda moduł na tej stronie braniewo.jpg
    3. tak wygląda plik module.php
    Kod PHP:
    <?php


    /*--------------------------------------------------------------
    # Copyright (C) joomla-monster.com
    # License: http://www.joomla-monster.com/license.html Joomla-Monster Proprietary Use License
    # Website: http://www.joomla-monster.com
    # Support: info@joomla-monster.com
    ---------------------------------------------------------------*/


    /**
     * @version        $Id: modules.php 10822 2008-08-27 17:16:00Z tcp $
     * @package        Joomla
     * @copyright    Copyright (C) 2005 - 20015 Open Source Matters. All rights reserved.
     * @license        GNU/GPL, see LICENSE.php
     * Joomla! is free software. This version may have been modified pursuant
     * to the GNU General Public License, and as distributed it includes or
     * is derivative of works licensed under the GNU General Public License or
     * other free or open source software licenses.
     * See COPYRIGHT.php for copyright notices and details.
     */


    // no direct access
    defined('_JEXEC') or die;


    function 
    modChrome_jmmodule($module, &$params, &$attribs) {
        
    $moduleTag      $params->get('module_tag''div');
        
    $headerTag      htmlspecialchars($params->get('header_tag''h3'));
        
    $bootstrapSize  = (int) $params->get('bootstrap_size''0');
        
    $moduleClass    $bootstrapSize != '0' $bootstrapSize '';
        if(
    $module->showtitle == 0) { $notitle='notitle'; } else $notitle='';
        
    $title $module->title;
        
    $title preg_split('#\s#'$title);
        
    $title[0] = '<span>'.$title[0].'</span>';
        
    $titleimplode(' '$title);
        
        if (
    $module->content) { ?>    <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module <?php echo htmlspecialchars($params->get('moduleclass_sfx')); ?>">        <<?php echo $moduleTag?>  class="jm-module-in">            <?php if ((bool) $module->showtitle) :?>                   <<?php echo $headerTag?> class="jm-title <?php echo $params->get('header_class'); ?>"><?php echo $title?></<?php echo $headerTag?>>               <?php endif;?>            <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module-content clearfix <?php echo $notitle?>">                <?php echo $module->content?>                      </<?php echo $moduleTag?>>        </<?php echo $moduleTag?>>    </<?php echo $moduleTag?>>    <?php ?><?php }


    function 
    modChrome_jmmoduleraw($module, &$params, &$attribs) {
        
    $moduleTag      $params->get('module_tag''div');    
        if (
    $module->content != '') {
    ?>
        <<?php echo $moduleTag?> class="jm-module-raw <?php echo $params->get('moduleclass_sfx'); ?>">
            <?php echo $module->content?>
        </<?php echo $moduleTag?>>
    <?php 
        
    }

    ?>
    3. tutaj jest źródło kanału RSS https://www.kwpsp.olsztyn.pl/wydarzenia/zyczenia.html
    Po pierwsze aktualnie pomimo aktywnych artykułów nic nie wyświetla, po drugie jak zdejmę publikację moduł nie znika.

    To chyba tyle

  8. #17
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    To nie problem z modułem. Tam masz wszystko dobrze.
    Problem jest z kanałem. Nie można się z nim połączyć:

    500 Can't connect to www.kwpsp.olsztyn.pl:443 (certificate verify failed)

    Skontaktuj się ze swoim usługodawcą.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #18
    Bywalec pardokan awatar
    Dołączył
    17-03-2008
    Skąd
    Olsztyn
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny

    jak korzystam z RSS feader Reader jako dodatku do Chrome to czyta bez problemu dokładnie ten sam link

  10. #19
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    Sprawdziłem walidatorem W3C: https://validator.w3.org/feed/
    Dodatek może czytać... walidator czy moduły nie czytają.

    EDIT:

    500 wskazuje na serwer, zapytaj swojego usługodawcy. Opisz mu problem, kroki do zreplikowania, dodaj, że chodzi np. o walidator W3C. Czytnik jako dodatek do przeglądarki może być traktowany inaczej niż moduł czy walidacja W3C.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 17-01-2013, 09:57
  2. Widok w momencie wpisania złego hasła do logowania Frontend
    przez coliberek1 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 20-01-2012, 09:13
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 11-04-2011, 13:41
  4. Uruchamianie się joomli z katalogu
    przez mend02a na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 02-03-2011, 22:25
  5. Peridyczne uruchamianie modułu
    przez lechud13 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-11-2010, 14:06

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •