Obrazek w Intro
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 30

Temat: Obrazek w Intro

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny Obrazek w Intro

    Mam pytanie jak mozna wylaczyc link z obrazka ktory zostal umieszczony w intro w artykule.

    Z gory dziekuje

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    Obrazek intro dostaje link w przypadku kiedy włączone jest ustawienie dla artykułów by tytuł był linkiem. Jeśli chcesz zachować link dla tytułu a wyłączyć go dla obrazka to tylko przez modyfikację widoku tego elementu.

    1. Kopiujesz plik: ROOT/layouts/joomla/content/intro_image.php
    2. Do ROOT/templates/<twoj-szablon>/html/layouts/joomla/content
    3. Edytujesz plik zamieniasz ten kod:

    Kod PHP:
            <a href="<?php echo JRoute::_(ContentHelperRoute::getArticleRoute($displayData->slug$displayData->catid$displayData->language)); ?>"><img
            <?php if ($images->image_intro_caption) : ?>
                <?php echo 'class="caption"' ' title="' htmlspecialchars($images->image_intro_caption) . '"'?>
            <?php endif; ?>
            src="<?php echo htmlspecialchars($images->image_introENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" alt="<?php echo htmlspecialchars($images->image_intro_altENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" itemprop="thumbnailUrl"/></a>
    4. Na ten kod:

    Kod PHP:
            <img
            <?php if ($images->image_intro_caption) : ?>
                <?php echo 'class="caption"' ' title="' htmlspecialchars($images->image_intro_caption) . '"'?>
            <?php endif; ?>
            src="<?php echo htmlspecialchars($images->image_introENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" alt="<?php echo htmlspecialchars($images->image_intro_altENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" itemprop="thumbnailUrl"/>
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    A jeśli nie chcę zachować linku dla tytułu to gdzie to można wyłączyć.
    Z góry dziękuje za pomoc.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    A. Zaplecze -> Artykuły -> Artykuły -> Opcje (przycisk w prawym górnym rogu) -> Artykuły http://prntscr.com/p0l3zh

    B. Podczas edycji artykułu -> zakładka Opcja http://prntscr.com/p0l53g

    C. Podczas edycji pozycji menu -> zakładka Opcje http://prntscr.com/p0l5hs

    Oczywiście ustaw na NIE. I wystarczy tylko jak w ustawieniach globalnych będzie zrobione a wszędzie indziej ustawione "Globalnie".
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    Sorki mistrzu ale nie mam takiej pozycji jak tytuł linkiem.
    Czy ona jest gdzieś wyłączona?
    W pozycji samego już artykułu nie mam tych pozycji co u Pana czyli pola dodatkowe opcje konfiguracji
    z góry dziękuje

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    Sprawdź opcję A czyli ustawienia globalne dla artykułów.
    Zrób zrzuty ekranu korzystając z tego http://prntscr.com/p0l5hs
    Pokaż je tutaj.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    Opcja A printscreen
    https://prnt.sc/p0m7d8

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    Kliknij "Pokaż tytuł" a opcja się pojawi. Ustaw ja na NIE. Zapisz. Potem ustaw pokazywanie tytułu na NIE.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    Hej
    Nie pomogło może wrzucę zrzut będzie łatwiej wytłumaczyć
    https://prnt.sc/p0mi7j
    Chodzi mi o te okrągłe obrazki nie chce żeby były linkami

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    Dobra, zatem trzeba nadpisać widok.

    Skopiuj plik ROOT/layouts/joomla/content/intro_image.php

    Do

    ROOT/templates/<twoj-szablon>/html/layouts/joomla/content

    Wklej ten kod jako zawartość tego pliku:

    Kod PHP:
    <?php
    /**
     * @package     Joomla.Site
     * @subpackage  Layout
     *
     * @copyright   Copyright (C) 2005 - 2019 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
     * @license     GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
     */

    defined('JPATH_BASE') or die;
    $params $displayData->params;
    ?>
    <?php $images 
    json_decode($displayData->images); ?>
    <?php 
    if (!empty($images->image_intro)) : ?>
        <?php $imgfloat = empty($images->float_intro) ? $params->get('float_intro') : $images->float_intro?>
        <div class="pull-<?php echo htmlspecialchars($imgfloatENT_COMPAT'UTF-8'); ?> item-image">
            <img
            <?php if ($images->image_intro_caption) : ?>
                <?php echo 'class="caption"' ' title="' htmlspecialchars($images->image_intro_caption) . '"'?>
            <?php endif; ?>
            src="<?php echo htmlspecialchars($images->image_introENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" alt="<?php echo htmlspecialchars($images->image_intro_altENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" itemprop="thumbnailUrl"/>
        </div>
    <?php endif; ?>
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Próbuję zrobić intro i znalazłem taki skrypt tylko nie przechodzi mi na intro php
    przez miałczek na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 18-03-2014, 08:36
  2. Intro przed strona główną
    przez arkkos na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 04-12-2011, 11:51
  3. intro text odnośnikiem do całego artykułu
    przez acetylen na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 04-12-2006, 23:35
  4. Flash jako intro
    przez Seba0010 na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 30-10-2006, 20:58
  5. jak usunac intro na stronach innych niz główna?
    przez mgap na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 25-10-2006, 07:29

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •